Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! ! Тема 28

• 92 291
  • 947
  •   1
Отговори
# 840
бонибон44, only god can..- мерси!значи да не се притеснявам ако имам такива подобни странности след конизация..

# 841
kremika, Ally_t благодаря за отговорите   bouquet
Разбирам за какво е, само че на мен не са ми пукскани никакви изследвания, за да се види дали някои бактерии липсват или са в повече, затова се притеснявам. Тя просто ме прегледа и каза, че всичко е ок и ми го изписа.. И после каза ако днес и утре го прилагам, другата седмица в понеделник може да отида на цитонамазка.... Не знам дали да си го сложа

# 842
  • София
Стелфи, ти май ще си при Славчев, доколкото помня? И аз бях там по този метод - лийп с местна упойка, честно казано първите 2-3 си имах болки и тежест, бях 10-12 дни болнични и седейки вкъщи не съм чувствала силно неразположение, но определено не можех 4-5 дни да стоя права, много ми беше некомфортно, само гледах да седна някъде. Моят личен съвет е да си починеш 4-5 дена вкъщи, пък после ако се чувстваш добре, да си идеш на работа Simple Smile Пази се обаче, защото аз мъкнах една туба и не беше добра идея Simple Smile)) Ако имаш някакви въпроси/притеснения, не се притеснявай да ме питаш Simple Smile

Сега се сетих - ако си при него, той не издава болничен в частния си кабинет Tired Аз тормозих личната да ми даде.

Simple Smile Много ти благодаря за споделеното!! Обещавам - никакви туби!! Grinning
А за болничния - и аз така знам, че от личната се дава Simple Smile

# 843
За нищо! Лекарят е много внимателен, даже имаше един младеж да не успокоява Embarassed, защото аз лично се бях изплашила до смърт, а почти не ме боля. Некомфортно е, разбира се, но биопсията ме боля повече. За 10мин си като нова Simple Smile Hug Успех!

# 844
хей, Dream- без упойка ли ти правиха биопсията,че те е боляло? Да не би да е било тип "остъргване"? Моята мина доста добре- 3 пъти ме щипнаха без упойка, но метода бил по-човеколюбил както казва Карагьозов и не усетих болка...

# 845
  • София
Аз също грам болка не съм усетила по време на биопсията. Всъщност мислех, че нещо се подготвят и докато се подготвяха се оказа, че са приключили Simple Smile

# 846
  • София
Партньора ми се изследва преди няколко месеца и всички високорискови типове при него са отрицателни.

Style, къде се е изследвал партньорът ти и какво представлява самото изследване?

# 847
Сега влизам от днешният преглед.
Доц.Милев ме кара да правя пак цито, след точно 2 седмици, при д-р Ангелов... Tired
Искал лично да му обясни какво и как да направи...
В най-лошият случай можело да се стигне до реконизация. ooooh!
Иначе можело и да е само възпаление или на хормонална основа.
Все пак ми беше 20-ти ден от МЦ, когато ми взеха предната цитонамазка.
Стори ми се притеснен, вика ми "спокойно", ама аз ревнах още в кабинета. Cry
А преди 5 месеца при доц.Ганчев всичко беше супер, а сега де?!?! newsm78

П.С. А иначе ми е написал, че съм ПАП 2  newsm78

# 848
Stelfy- относно изследването на партньора и аз се интересувам от това. Само ще споделя какво на мен ми казаха- Геника правят такива изследвания- само някакви тънки тампонообразни пръчици се купуват- сам мъжа може да си го направи това изследване-  като събере материал от канала на члена (до колкото разбрах 1 час трябва да не е ходил до тоалетна поне) . Казаха ми от лабораторията , че това било по-достоверен източник, отколкото спермата (не знам защо). Чудя се може би след като имунотерапията приключи да пратя моя на изследване, че все пак към 100 лв етова изследване. Style  ако може да сподели или други, които са правили такива изследвания на партньор..
Only God can- много ми е мъчно заради това , което става с теб Hug Дано наистина се разминеш с повторната конизация- ако действително както казват е хормонален проблема- защо да не се разреши с хапцчета или мазила? Това, че си ПАП2 е малко успокоително,защо не ти вземат биопсия нещо акко се съмняват за друг проблем освен хормонален, много оплетен изглежда случая ти. А ти имала ли си някога нередовен/по-силен цикъл преди конизация или това всичко се появява след нея? Проблеми с хормоните ,нещо друго при теб? Не е задължително пак да се е задействал вируса и да се стигне пак до конизация! Щом преди 5 месеца е нямало изменения и други неща, няма как да се е стигнало до нещо по-сериозно, нали?  bouquet

# 849
Като цяло съм с обилен цикъл.
Иначе и аз се надявам този път да ми се размине.

# 850
еми възможно е да е някакъв хормонален дисбаланс. Ама да вземат докторите да ти пуснат някакви хормони да изследват няма да е зле - особено ако излезе втора добра цитонамазка.. Hug

# 851
kremika, без упойка беше, с щипане, ама си ме боля бая, на три места щипна, не знам, аз и не бях подготвена, отидох за преглед само, той каза сега тука една биопсийка, няма да боли и хем се бях отпуснала, хем доста неприятно ми беше. Но минава де  Hug Странно, че повечето тук споделят, че нищо не са усетили. newsm78

# 852
Моля, по-запознатите да се изкажат. Praynig  bouquet
Значи, доц.Ганчев е завеждащ на отделението по цитология, а доц.Милев е завеждащ на отделение "Биопсична с гефрир и аутопсионна". ooooh!
Според вас кой от двамата е "моят" човек? ooooh! newsm78

# 853
  • Wolwedans
Здравейте момичета, отдавна не съм писала за себе си в темата. Повечето от "по-старите" в нея вероятно си спомнят, за другите ще разясня на кратко: преди 1,5 год.- РАР 3А, последва колпоскопия, биопсия и сепарирано абразио с резултат полип и мнение за ЧПВ; следващо изследване- LBS и HPV- високорискови вируси- отново 3А и положителен резултат за тип 58; контрола след лечение 6 месеца по-късно- 2Б група и липса на колпоскопски атипизъм, 3 месеца по-късно- липса на колпоскопски атипизъм и 2-ра група пак, след още 6 месеца- отново 3А на течнобазираната и ОТРИЦАТЕЛЕН резултат за всички високо- средно и нискорискови типове Shocked, а и отново нищо на колпоскопията...
Вече напълно се убедих, че 90% от изписаните за този вирус неща са инсинуации.
Ако съм се излекувала от вируса или поне ако е напълно подтиснат в момента, не би ли трябвало да се подобри групата на цитонамазката???
Докторката, която ме гледа на колпоскопа каза, че не вижда нищо обезпокоително, напълно чисто влагалище, нямам инфекции, нямам течения... плюс отрицателни вируси и пак 3А...
Най-странното е, че в описанието на цитото доктора е написал LSIL, свързани с инфекция с ЧПВ, а 2 реда по-надолу- отрицателни резултати за вируса Shocked Shocked Shocked. Той не вижда ли , че са отрицателни???
За мен всичко е една машина за пари!
С нищо, ама с нищо не ми помогна изследването за ЧПВ. Само си изхарчих парите- първия път 110 лв, втория 197(160+37).
Пари хвърлени на вятъра...
Така или иначе основното, по което се водят лекарите е биопсичното и колпоскопско изследване.
Утре пак ще си направя биопсии, макар че според докторката няма от къде, но ми обеща да щипне колкото се може по-навътре в канала, аз съм раждала 2 пъти нормално и пространствените възможности го разрешават при мен.
Мислих да си направя този месец LLETZ, но мъжът ми ще отсътства няколко месеца, а и 2-те баби са с проблеми, няма кой да гледа децата и ще трябва да почакам до декември. Всички при които ходя твърдят, че няма проблем да се изчака, но все пак и бипсията ще е решаваща дали ще чакам до декември или ще действам сега.
При LSIL/CIN1 може и да не се прави LLETZ/конизация, а само проследяване, но на мен ми писна честно казано... Ни болен ни здрав!

ПП: Ако някой ще пуска нова тема (че нашата мина 55 страници) да ми пише на лични- имам на Геника интерпретацията на цитонамазките, че там са малко по-особени с техните 2а, 2б и 2с, да ги включим в 1- страница
Имам и страхотна статия отпреди месец- два за алгоритъма и поведението при дисплазиите 1-2-3-та ст., в зависимост от ЧПВ- статуса, годините, навлизането на лезиите в канала и желанието на пациентката да забременява. Но статията мога да я сканирам и така да я кача, няма да имам време да я преписвам, но предупреждавам, че стила е строго научен- медицински, за акушер-гинеколози. Ако ми остане време, ще се опитам да напиша най-важното на достъпен език, но не знам кога.

# 854
ally-t много ще е добре наистина да дадеш инфото на този, който иска да пусне нова тема- много ще е полезна. Личи си, че си доста начетена и знаеща в тази област ! Въпреки това ще си позволя да ти полуцитирам това, което ми каза Карагьозов относно цитонамазката и вируса. Няма връзка м/у цитология и хистология- т.е цитонамазката ти може да е добра а вируса яко да си разяжда тъканите- както беше при мен в началото с 2ра група , а може и обратния вариант- ти да си с 3а но да няма връзка с вирус и изменения. ако има койлоцити със сигурност има някакъв ХПВ- от 200те различни вида но не винаги може да причини рак.Аз също бих си направила биопсия. Ако е LSIL освен конизация може да се направи лазервапоризация- но не съм сигурна дали като не се вижда изменение ей така на сляпо може да се направи. Дано всичко е наред с теб и след биопсията да няма нищо страшно.

Общи условия

Активация на акаунт