Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! ! Тема 28

• 92 301
  • 947
  •   1
Отговори
# 810
  • София
Хипохромни клетки, значи клетки, който са с по-блед цвят. Ако цитологично изследване не докаже койлоцити, значи са на хормонална основа. Ако има койлоцити - значи е ХПВ.

# 811
здравейте,
по ваш съвет се записах на преглед и консултация при доктор Божидар Стефанов , защото змия пише , е Ковачев е в чужбина , при Карагьозов , много се чака , а и аз не мога да отида и  да настоявам за преглед на всяка цена .
Приятелка ми препоръча Тодор Димитров от Плевенската клиника . Може да ме приеме утре . Има кабинет в София и приема почивните дни.  За него имате ли впечатления ?
И още един въпрос , след като имам резултат от цитонамазка, колпоскопия и биопсия , освен по документи консултация , трябва ли всеки лекар да ми прави нови изследвания ?и Моите резултат са от Онкологията - сериозна болница , би трябвало да и се доверят .
  змия  , за Ковачев колко се чака ?
благодаря   bouquet за отговорите ви приятни почивни дни

# 812
  • София
Нела. За Ковачев най-добри звънни на телефоните посочени на страницата на ВМА. Обаче се чака доста, дори с часове пред кабинета, все има някой спешен или пък по нахален. Иначе има график (различен всеки месец)
Доц, Дянкова е твоя човек. Тя е страхотна и ще те вземе и обясни на дълго и широко. Успех.

# 813
nella_ ще си позволя да ти отговоря като човек минал през 4 биопсии и изпатила си с ЧПВ, Цин 3 и 3 степен дисплазия се надявам там където отидеш да ти приемат всички резултати, и да се премине към успешно лечение. Ако лекарят при който отиваш прецени може да ти направи нови изследвания но аз искренно се надявам всичко при теб скоро да приключи.

# 814
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Момичета, имате ли идея дали доц. Дянкова отговаря на мейли?
Имам някои въпроси към нея относно мои резултати. На телефон не успях да я открия няколко пъти, освен това съм в чужбина. Та си мислех да драсна e-mail newsm78.

# 815
  • София
До две седмици ми предстои LEEP и знам, че се излиза в болничен след това. Въпросът ми е: каква е продължителността на болничния и мога ли реално да не го използвам? Т.е. важно ли е наистина да стоя в къщи и да пазя леглото или мога да продължа да ходя на работа?

# 816
  • София
До две седмици ми предстои LEEP и знам, че се излиза в болничен след това. Въпросът ми е: каква е продължителността на болничния и мога ли реално да не го използвам? Т.е. важно ли е наистина да стоя в къщи и да пазя леглото или мога да продължа да ходя на работа?
зависи каква е работата.

змия  , за Ковачев колко се чака ?
За Ковачев трябва да си запишеш час по телефона. Но пак може да почакаш пред кабинета. Дори и без час да отидеш, ще те приеме, но може да почакаш няколко часа.
По принцип приема само след 14 часа, преди това си е в клиниката. Можеш и с направление по НЗОК да отидеш.
Аз отидох и направо му казах, че съм за второ мнение. Обясняваше ми подробно. Не ми е правил нови изследвания.

Би трябвало вече да си е в БГ.

# 817
  • София
Работата ми е седене пред компютър по  десетина часа дневно...

# 818
По закон могат да ти дадат до 30 дни болничен. Аз също бях пред компютър и ползвах 2 седмици след конизацията. Опитах се да работя по-рано но доста ми се приспиваше през деня и изпитвах тежест след 4-5ти ден когато седях дълго време на стол.

# 819
  • София
Със сигурност има разлика в срока за възстановяване между LEEP и стандартна конизация.
Първите 1-2-3 дни все още ще се възстановяваш от упойката. За след това е добре лекарят да каже.

# 820
май наистина най-добре е доктора да го каже след конизацията. При моята имаше усложнение, въпреки, че беше лазерна и каза да се пазя повече. Други момичета обаче казват, че бързо са се върнали на работа- след няколко дни..то зависи и ти как ще се чувстваш. Пожелавам ти лесно да мине и да имаш хубави резултати след това.

# 821
  • София
Много благодаря Кремика Simple Smile

Упойката при мен ще е местна, т.е. няма да го има това неразположение като от общата...
Ще питам и лекаря разбира се, просто исках някаква предварителна информация Simple Smile

Благодаря! Simple Smile

# 822
Стелфи, ти май ще си при Славчев, доколкото помня? И аз бях там по този метод - лийп с местна упойка, честно казано първите 2-3 си имах болки и тежест, бях 10-12 дни болнични и седейки вкъщи не съм чувствала силно неразположение, но определено не можех 4-5 дни да стоя права, много ми беше некомфортно, само гледах да седна някъде. Моят личен съвет е да си починеш 4-5 дена вкъщи, пък после ако се чувстваш добре, да си идеш на работа Simple Smile Пази се обаче, защото аз мъкнах една туба и не беше добра идея Simple Smile)) Ако имаш някакви въпроси/притеснения, не се притеснявай да ме питаш Simple Smile

Сега се сетих - ако си при него, той не издава болничен в частния си кабинет Tired Аз тормозих личната да ми даде.

# 823
Здравейте, момичета. Преди няколко дни излезе резултата от първата ми цитонамазка след конизация (а тя се наложи поради карцином на шийката) и хубавото е, че е 2-ра група. На колпоскопския преглед д-р Карагьозов ми каза, че всичко изглеждало нормално.
 Преди операцията имах положителен HPV 16 и до колкото съм чела след такъв тип операция, има възможност да се премахне. За съжаление обаче при сегашните ми резултати е положителен отново Sad. Партньора ми се изследва преди няколко месеца и всички високорискови типове при него са отрицателни. Лекарят ми изписа имуностимулиращи лекарства - изопринозин, които със сигурност ще пия доста дълго време... Но все пак има ли случай във форума на жена, при която след приемането на това лекарство този вирус се е премахнал или той просто си остава в организма и чака удобния момент "да нападне" отново клетките? Ако сте успели да го "премахнете" с нещо - моля да споделите...

# 824
Понеже си говорите за болнични,та да попитам....за вапоризация в Токуда дават ли такъв newsm78,ако да колко?

Общи условия

Активация на акаунт