Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! ! Тема 28

• 92 158
  • 947
  •   1
Отговори
# 900
Ally_t, кой ти взема биопсията? За патолог, предполагам ... проф. Ангелов?

# 901
  • София
Откакто чета темата и в общо 5те ми писания винаги съм си мислела, че е много важно и партньора да се изследва, да се правят тестове за типизация, да се пият имуностимуланти и т.н.

След последните няколко страници обаче някак започвам да си преосмислям позицията. Не че и преди не е имало мнения, че от това няма смисъл, но аргументите от въпросните последни страници някак ме накараха да се заслушам по-внимателно Simple Smile

Ако този вирус е неотстраним, ако може теста да е отрицателен, но всъщност човекът да си е носител, ако той само заспива и при отслабен имунитет пак да се активира, ако в лабораториите така или иначе не могат да се тестват всичките му над 200 щама...

В този ред на мисли, освен за тестването и типизирането се питам и има ли смисъл да пия Кориолуса изобщо? Действително може и да приспи вируса, но има ли полза, ако следващата зима настина например и имунната ми система пак се отслаби? Т.е. нито мога да пия Кориолус или каквото и да било цял живот, нито мога да си поддържам имунитета на макс завинаги.

Препоръчано ми е да пия Кориолус една година. Това ще ми  струва 1200лв. приблизително.
Когато си показах рецептата с Изопринозина, Кориолуса, Полижинакса и Фарматекса на Славчев той само ѝ хвърли едно око и каза, че никога не изписвал такива неща...

Вашето мнение какво е?

# 902
Здравей,Stelfy .
И аз като теб се чудя дали има смисъл да си правя типизация,най вече на база изчетеното тук.Вчера бях при д-р карагьозов и учудващо,той също ми каза,че типизирането е единствено и само по мое желание,т.е. не държи непремено да се направи.Обясни ми ,че ако съм носител обикновено изписват имуностимулати,а и доста често самия организъм се справя сам с вируса.На този етап не ми изписа нищо да пия,но аз си мисля да си купя една ,две опаковки изопринозин и да го пия,тъй като лятото при мен се появи и розов лишей който ме мъчи два месеца и становището на лекарите отново беше отслабнал имунитет.Отделно него го изписват в този сезон като противогрипно средство.И понеже аз се готвя за ин витро след три месеца,когато ми мине контролата,тогава дори и да имам положителен резултат за ЧПВ,не бих пила нищо имуностимулиращо тъй като е противопоказно.Та си мисля ако ще го взимам да е сега,предпологам няма да ми навреди newsm78.

# 903
  • София
Стелфи, не знам какво да ти кажа. Нищо не е сигурно за този вирус. Зане се , че някои от щамовете му причиняват рака на маточната шийка. Оттам нататък нищо не се знае със сигурност. За Кориолуса няма категорични данни, че отстранява така да се каже вируса. Всички "лекове" срещу ЧПВ са хипотетични... Препоръчват се въз основа на данни, че в някои случаи на излекуване (ама не се казва дали за цял живот) са дали добър резултат. Ваксините срещу чпв специално също са спорни... Може и да може да се лекува, може и да не може... Няма начин да не може, но дали днес вече се знае как...

# 904
Ето и моите 5 цента към тези размишления...
Докторите (мнозинството) казват, че ХПВ не причинявало общи кожни странности на организма. Моето мнение е, че тези неща са някак си свързани. Преди да ми открият измененията 8-9 месеца преди това имах някакво огромно образувание пълно с гной до ухото. Лекува го с антибиотик. След 4 месеца се появява някакъв мистериозен дерматит под едното ми око. Лекуваха го с какво ли не, не поддаде стоеше си. Еми след 2 месеца още ми откриха ХПВ. Май не е случайно това и лишея за който El-vel сподели. Когато започнх да пия изопринозим- Карагьозов като видя , че имам 3 от най-високорисковите вируса ме наблъска с максимална доза- даже си спомням сестрата го питаше дали е сигурен че ще пия по 6 хапчета на ден.Ама той вика- не я гледай ,че няма кг- давай, че виж кво става  hahaha. След месец от приема на Изопринозима този злобен обрив/дерматит просто изчезна и не се видя повече Peace. Поне моя извод е следния- вируса чака удобен момент да се отслаби имунната система и започва да руши. А не знам дали и тези неща не са били някакъв сигнал, че имунитета ми се срива от вируса...
За типизирането- все тази е май- лечението е деструктивна процедура или конизация. Единственото хубаво е когато видим теста отрицателен (дай боже всекиму) Praynig и тогава ще знаем,че вируса спи. А дали ще се събуди пак- Божа работа.
EL-Vel- според мен си пий изопринозима- няма да ти навреди изобщо. Просто не ти го е изписал може би, че нямаш категорично изследване за типизирането, а аз имах преди да отида при Карагьозов..А вече за инвитрото трябва да си го спреш сигурно. Иначе като забременееш има други хубави имуностимуланти за бременни жени  Blush

# 905
  • Wolwedans
Стелфи, аз лично смятам, че вируса е отстраним, както спонтанно, така и след подобряване на имунния статус, ако им. с-ма е била компрометирана поради една или друга причина. Факт е, че ЧПВ имат повсеместно разпространение, което означава, че вероятно ежедневно сме подложени на контакт с някой от щамовете на вируса, т. е. вероятно няма жена,  която някога през живота си да не е срещала вируса. Т.е. Няма гаранция за резаразяване със същия или друг щам, дори и при моногамност и при двамата партньори, макар че вероятността е по-малка.
Единствено при щамовете 16-18 е доказана етиологичната връзка с рака на МШ. При останалите високорискови се подозира с голяма вероятност. Винаги обаче има кофактори. Това са всички състояния влошаващи имунната с-ма(диабет, анемия, силен стрес, тежки заболявания, неоплазми с друга локализация, левкемии и т.н и т. н.), вагиналните инфекции с други причинители- херпес вирус, бактериални колпити, трихомониаза, гъбични инфекции, инфекции на МШ с хламидии. Всички тези с-я силно влошават локалния имунитет и резистентност на МШ.
При добър и натегнат имунитет се справяме с вируса, но не се справяме с онова което вече е предизвикал като изменение на клетките в МШ. Тези изменения(дисплазии) остават. Ако са леки може организма сам да се справи. Ако са тежки- връщане назад почти няма- трябва да се изрежат, но това всички си го знаем.
Ако така или иначе поведението зависи от измененията, а не от наличието или липсата на вируса, тогава защо да го изследваме???
Лично за мен няма смисъл. Смятам, че всички жени с изменения(независимо дали са насочени за оперативно лечение или са оставени за наблюдение) трябва да поддържат един добър имунитет. Примерно с един курс с кориолус годишно, трябва да се пазят да не се заразяват с други микроорганизми и да поддържат високо ниво на нормалната вагинална дьодерлайнова флора. Но това си е лично мое мнение, не съм го взаимствала и коментирала с АГ.
Ваксините са само срещу 2 или 4 щама. А останалите??? Аз например преди 1г. имах 58, за него няма ваксина. Сега го няма.
До колко може да се вярва на лаб-ята? Ами според научните данни- може. Чрез PCR може да се открие дори една единствена молекула ДНК на вирус. На мен ми изследваха вирусите по време на LBC- kлетките които са изследвани са взети чрез специална четка както от канала така и от порциото и то на няколко пъти- стържи- промива в течността, пак стържи и пак промива и така се осигурява много материал.
Относно 200-та щама- от тях само около 40 се предават по полов път, остсналите 160 предизвикват кожни брадавици и т.н. От тези 40- 2 са с доказан онкогенен потенциал, 9- със вероятен, 10-на с хипотетичен и при около 10-ина липсва. В Геника с изследването на 33 щама по лит. данни се обхващат над 96% от всички половопредавани щама.
Едно е ясно: и когато имах и когато нямам носителство/зараза се водихме от колпоскопията, биопсията и цервикалното абразио. Изобщо вече няма да се интересувам от този вирус. Стига ми!!! Изчетах всичко което успях да изровя като медицинска литература и разбрах, че не си е струвало!
Ще се опитвам да живея по-здравословно, по-спокойно, да се пазя повече пък дано гадните вирусчета решат , че не им е комфортно в моята шийка и да стоят надалече Mr. Green

Последна редакция: сб, 21 сеп 2013, 17:38 от Ally_t

# 906
  • София
Али миличка, какво се случва с теб. Нали щеше да ходиш при Дянкова и пролемите да приключат. Моля, да ме извиниш ако си писала , четях като цяло темата, но явно съм пропуснала.

# 907
  • Wolwedans
Али миличка, какво се случва с теб. Нали щеше да ходиш при Дянкова и пролемите да приключат. Моля, да ме извиниш ако си писала , четях като цяло темата, но явно съм пропуснала.
Щях ама мъжо изчезна в чужбина да печели пари, майка ми е вързана да гледа баба ми, която падна и си счупи бедрото и е на легло, а свеки.... свеки е фенка Mr. Green
Помага само когато съм дежурна и то с ОГРОМНО нежелание. За децата става въпрос...

# 908
  • Wolwedans
Ally_t, кой ти взема биопсията? За патолог, предполагам ... проф. Ангелов?
Отговорих ти на лични Hug

# 909
  • София
Само да кажа, че напоследък, особено в западна Европа, ограничават предписването на изпоренозин, защото правел сърдечно-съдови проблеми...
Въпреки това пък, от позната, която работи в една от известните диагностични лаборатории за ЧПВ, съм чувала, че изопренозинът има много добър ефект срещу ЧПВ.
Няма ли тук, сред нас такива, които да са успели някак да разкарат вируса или да го държат в шах...?

# 910
  • Wolwedans
Ами при мен уж се негативира. Бях положителна за 58 тип, сега съм отрицателна за всички...
ПП ама пак съм ПАП 3А група

# 911
  • София
Али, абе я не си играй така със здравето и отиди на преглед все пак. да си ти направят една колпоскопия... ПАП 3 си е сигнал... Аз така миналата година станах ПАП3... Докторът каза, че не вижда нищо на колпоскопа... Каза да отида пак след 6 месеца, аз се замотах 10... И като отидох - ПАП 2 ама с петънце на колпоскопията. Взе ми биопсия от петънцето. ИЗлезе с койлоцити. Пак ме погледна на колпоскопа, петното го нямаше. Явно го беше отщипал за биопсията. КАза, че ще изчакаме 3 месеца и пак да отида на преглед. И като отидох петното пак беше изникнало. А той не беше погледнал преди това изследванията ми, на които предния път беше рисувал къде е петното. И се оказа, че пак си е същото петно...
За тези 3 месеца пих всякакви неща, щях да се отровя направо... Кориолус, сок от алое, капки прополис, черен бъз на сироп и бъзак на зърна... И си трясках от тези изброени неща по двойна доза... Сама си ги "изписах" след обстоен прочит на литературни данни в Пуб Мед и разни сайтове... А петното си беше расло бурно докато ги пия...
Така, че все ще намериш 1 час д аотидеш на лекар. Може и детето да си вземеш с теб. Пък като влезеш при доктора, все ще се намери някоя сестра или пациентка в чакалнята да го забавлява докато те преглеждат...

# 912
  • Wolwedans
Пролет, какяа игра бе мила- аз съм лекар, наясно съм, на всеки 3 месеца си правя колпоскопия и цитонамазка, а на 6- биопсии. Сега пак чакам резултат. Явно не си ме следила в темата. Писах скоро пак, да не се повтарям...
Кики говореше за друго, щях да ходя в София за LLETZ, аз съм от Варна.

# 913
  • София
Aли, стискам палци  Hug Praynig

# 914
  • София
Здравейте!
Записвам се при вас. Другата седмица ще ходя на гинеколог и се надявам на хубави резултати от цитонамазката  Peace

Общи условия

Активация на акаунт