Организация на сватба

  • 56 797
  • 347
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: X
Ръкавиците са много демоде. За разлика от ръкавите.

Съгласна. Peace

Melicat, мисля, че бъдещата булка иска да покрие горната част на ръцете, а ръкавици за там не съм виждала Wink

Последна редакция: пн, 13 май 2013, 22:30 от Анонимен

# 31
  • при най-добрия мъж...
  • Мнения: 915
Моята сватба беше точно преди месец.За съжаление съм от Варна и едва ли ще мога да съм ти от полза по отношение на ресторант и сладкарски цех.
Ние имахме около 60 човека гости на сватбата,направихме я във не много голям,стилен ресторант,тип английски пъб в централната част на града.За куверт платихме по 45 лв на човек за салата,предястие,основно,концентрат,вино и безалкохолно.Тортата ни беше на 3 етажа,цялата покрита с фондан-беше страхотна не само на външен вид,но и на вкус.Цената беше 3 лв на парче.
Не съм ползвала сватбена агенция,всичко си организирахме сами.Цялата декорация по сватбата си я направих сама-бутониери,късметчета,украса за колата,моя букет,подаръчетата за гостите.Смея да твърдя,че се получиха много красиви.
Фотографа и видеооператора ги избрах по отзиви във форумите,и останахме много доволни.За 10 дни си получихме снимките и филма.Музиката също е много важна,но там много си зависи от предпочитанията на младоженците-ние бяхме с оркестър,защото и двамата с мъжа ми сме музиканти в областта на фолклора.
Роклята беше най-големия проблем.До последния момент се лутах между идеята да шия или да купя готова.Най-накрая си купих готова седмица преди сватбата,защото това,което излезе от шивачката не беше това,което исках,и след няколко дневно тръшкане,мъжа ми ме изтика в гърба да отида и да си купя роклята,която искам.
Накрая естествено всичко се подрежда и целия ден минава като един миг.Докато стоях с мократа коса на балкона и пушех със сутришното кафе,и айде дошло времето да хвърлям букета. Grinning

# 32
  • Мнения: 1 959
След двете ми сватби-една тип хижа, втората-традиционна,
искрено те съветвам-направи си тип традиционна сватба с разкошна рокля.
Това с хижата, пържолите и прочие запази за Гергьовден.
Имам само хубави спомени от първата си сватба, беше си веселба.
За втората пак си виках-нее, не ми се занимава с рокли, не ми е важно.
Мъжът ми настоя. Каза - искам да те видя булка в бяло и това е.
Никога не съм предполагала как ще се чувствам в сватбена рокля..
Ами неповторимо, невероятно усещане. Повярвай ми, не съм от типа ох, ах, въх.
Но се чувствах красива, щастлива, много е приятно, не си го спестявай.
Имах идея дори да подаря роклята след това на някой, който не може да си позволи.
Отказах се  Blush Обичам тази рокля, моята си рокля и не си я давам.
Поглези се доволно.

# 33
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
И аз искам да видя Ео като булка. Grinning
И миличка, тези ръкавки, дето показа на избраната от теб рокля няма хич да ти е удобно да кофееш с тях, повярвай ми.
Съгласна съм със златаната толумба. Традиционна сватба с яко глезене...

Само да вметна, тъй като преди 48ч. бях на сватба... не се престаравяйте с количеството ядене. Остава си или предвидливи баби го слагат по чантите си.

Важни са и фотографа (ще те свържа, при желание) и ресторанта като обем и DJ-я, ако има такъв.

100лв. куверт на човек беше споменал някой... Ама този човек инвестира в този ресторант ли? Придобива негови акции ли?

# 34
  • Мнения: 1 301
И аз се включвам темата, другата седмица имам среща със сватбена агенция, че не знам откъде да почна  Mr. Green

# 35
  • Мнения: 11 743
Ео, много елегантна рокля си избрала, но ако не ти ушият хубаво ръкавите няма да можеш да си свиеш ръцете с тях. Била съм на такава сватба - булката не можеше да си вдигне ръцете горе  Laughing  В твоя случай и в лакътя ще го закъсаш.

# 36
  • Мнения: 7 082

Аз както го нося постоянно на ръце бебето, може и да съм вързала мускули за една година и да нямам нужда от ръкави  Crazy Laughing
Миналата година снимах една сватба, предложиха ми половината ядене, т.е. само салатата и предястието, защото ме бяха наели за половината сватба, само ритуал и посрещането в ресторанта. Имах приятелка сред гостите и после обсъждахме сватбата, аз и казах, че много ми е харесало яденето, а тя каза, че всъщност било много малко и на купона масите били постоянно празни. Та явно трябва да се уцели средно положение, нито да остава много, нито гостите после да кажат, че са останали гладни  Rolling Eyes

# 37
  • Мнения: 11 743
Досега не съм била на сватба, на която да има такова изобилие, та чак да остава. Все на някой му остава - ако е вегетарианец, а цялото меню е с месо, ако не яде храна извън къщи (имах такъв модел до мен веднъж) и други подобни. Това не значи, че храната е била твърде изобилна, де.

# 38
  • град-държава
  • Мнения: 5 863


100лв. куверт на човек беше споменал някой... Ама този човек инвестира в този ресторант ли? Придобива негови акции ли?

Акции със стоте си лева не съм придобила, но определно инвестирах в една страхотна вечеря, която си заслужаваше всеки лев. Аз съм човек, който обича добрата и качествена храна, същата ми беше приоритетна на сватбената вечеря, знаех, че гостите ми ще имат очаквания в това отношение и се радвам, че дори бяха надминати.
За мен това бе едно от важните неща, за друг са неща, които изобщо не присъстваха на моята сватба. Та всеки инвестира в това, което иска да постигне и реализира накрая.
Затова и моя съвет къма вторката е да си направи сватбата, както на нея ѝ мъжът ѝ им харесва, да угодят преди всичко на себе си, защото това си е техния ден.

По отношение на дългия ръкав, аз исках също роклята ми да е с дълги ръкави и се радвам, че ме разубедиха и бях с болеро, защото в момента, в който приключи сватбеният ни танц го свалих моментално, щях да откача. Цяла нощ с дълъг ръкав предвид, че ще има танци и т.н., едва ли ще е най-приятното нещо.

# 39
  • Мнения: 23 097
Човек може да си направи меню и за 1000лв., зависи от мястото и какво се предлага. Simple Smile
Имаш пари, даваш....но нека темата не се превръща в това хората какво са преценили да отделят като средства.

А относно храната....гостите масово си изяждат всичко. А за булката, младоженеца и кумовете, обикновено си остават гладни, защото почти нямат време да хапнат.

# 40
  • Мнения: 1 218
Досега не съм била на сватба, на която да има такова изобилие, та чак да остава. Все на някой му остава - ако е вегетарианец, а цялото меню е с месо, ако не яде храна извън къщи (имах такъв модел до мен веднъж) и други подобни. Това не значи, че храната е била твърде изобилна, де.
Аз пък имам други наблюдения, че накрая тези плата с мезета никой не ги барва и хляб винаги остава. Много важно е салатата да е голяма, даже е хубаво винаги да се сервира свежа салата и с основното, или да има плата с плодове и зеленчуци.

# 41
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
Човек може да си направи меню и за 1000лв., зависи от мястото и какво се предлага. Simple Smile
Имаш пари, даваш....но нека темата не се превръща в това хората какво са преценили да отделят като средства.

А относно храната....гостите масово си изяждат всичко. А за булката, младоженеца и кумовете, обикновено си остават гладни, защото почти нямат време да хапнат.

Именно, в първия пост ставаше въпрос за цени на куверти, затова и написах, че те варират и не зависят толкова от мястото, колкото от възможностите и желанието на младоженците да отделят. В хотела, в който правихме нашата сватба, кувертите започваха от 45лв. Относително е.

Аз на моята сватба гладна не съм стояла  Mr. Green , нито кумовете, нито, който и да е, въпреки страхотния купон, който направихме.

# 42
  • Мнения: 23 097
Аз пак ще напиша, че менюто до голяма степен зависи и от гостите, които ще присъстват.
На последната сватба, младоженците бяха направили страхотно меню (приятел им беше главния готвач на ресторанта), от салатата до десерта.
Всичко прекрасно, но...по-възрастната част от гостите (баби, дядовци, лели, стринки и т.н.) почти не опита ястията. Накрая дойде майката на булката и помоли да поръчат за тях нещо по-обикновено и познато, което да могат да ядат.

# 43
  • София
  • Мнения: 614
Малко по малко ще ми се налага да започвам и с това мероприятие...

Казвала съм го и в друга подобна тема - най-важното на първо време е да фиксирате дата и да  изберете и капарирате ресторант. За всичко друго има време до есента, но подходящите за сватба ресторанти в София не са толкова много и по това време на годината вече са заети до края на сезона. Вярно, че няма да сте с много гости и изборът ще е малко по-голям, но все пак не подценявай избора на локация  Peace

# 44
  • при най-добрия мъж...
  • Мнения: 915
На моята сватба почти не остана храна,а беше в доволни количества.Единствените,които почти не ядохме бяхме ние с кумовете.Наистина почти не ти остава време,ако се придържаш към всички ритуали.

Общи условия

Активация на акаунт