ДЕКУПАЖ_46

• 74 003
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте. някой ще ме светне ли с какво се разреждаше яхтения лак ако е гъст- имам спомен за минерален терпентин, ама да не сгреша....

# 676
Здравейте! Нищо не знам за декупажа, пък ми се вижда много да чета от А до Я само за да проверя дали идеята ми е безумна, затова ще питам ако някой се смили да ми каже наготово:
Имам пъзел и малка масичка, която има нужда от разкрасяване - може ли да се получи нещо с N пласта лак или картона на пъзела е прекалено дебел за тази работа?

# 677
не че съм много компетентна, но доста лак ще отиде ако държите повърхността да ви е на 1 ниво.....иначе ще стои като 3 д  има много красиви декупажни хартии, които биха били по - добрия вариант...

# 678
Благодаря, логично звучи  Grinning

# 679
...

Хеййй харесваш си икона като изображение в Гугъл, сваляш си снимката, редактираш и големината според предмета и разпечатваш на лазарен принтер. Твой избор си е дали ще лакираш лицето и ще белиш гърба или директно ще лепиш / при този случай просто е видим края на изображението, но ако около него ще слагаш рамка с някаква труктурна паста, контери, дантели... това може да се скрие/

...

Благодаря за бързия отговор, antom!Много полезна информация, значи и направо с принтиран лист ставало  Thinking
Първоначалната идея за декупаж на икона дойде от едни картички голям формат на известен наш иконописец. Но повърхностите, на които смятах да ги сложа бяха по-малки като размер...
Та да питам и за това - някой декупажирал ли е изображение от пощенска картичка, демек на картон с гланц. Голямо изтъняване ще да падне..... Sad

# 680
http://ideahobby.bg/category/99/standartna-hartia-i-salfetki-za-dekupazh.html

Вчера бях в книжарницата им от салфетките имаше предимно мотиви на цветя, няколко модела точки и доста коледни, цената на 1 бройка е 50 стотинки, а цял пакет е 3 лв, от хартиите също имаше доста по-голямо разнообразие от показаното в сайта, но цените бяха по-скъпи в книжарницата струва ми се, нямам спомен да видях хартия под 5лв.
И за други неща ми е правило впечатление тези неща- сайта по-евтин от магазина, но пък ако ще си поръчваш повече нещица си струва.

# 681
Хеййй
за пощенска картичка ползваш обратен трансфер.Има специален лак , но може и да опиташ с акрилен за паркет на ЛЕКО.Приятни експерименти и успех.
3isFamily
-няма да разбереш дали идеята ти е безумна докато не опиташ.Декупажа е странно нещо.Никога не знаеш какъв ще е крайният резултат.Понякога материалите те изпортват , друг път качеството на хартии и салфетки не отговаря на очакванията ти.Та това е, така да се каже, творчество в движение.Опити , проба -грешка, грешка -ефект!!!Това е!

# 682
Виванова,а защо само обратен става? Не се ли получава и обикновен, с изтъняване?

# 683
Момичета от къде мога да си взема салфетки с шивашки или гобленарски мотиви(ножици,игли,копчета ,конци и подобни)? В Плевен има два магазина,но там няма това,което търся.

# 684
Хеййй-защо трябва да прави двойни усилия за нещо което може да го залепиш обратно да го изтъниш както е залепено, така риска да се скъса е по малък.Лакираш и си готова.Другия вариант е -мажеш с лак изображението хоризонтално съхне 4-5 и повече часа.Мажеш вертикално съхне пак толкова.Потапяш във вода 20- и повече минути подсушаваш и белиш.Понеже изображението не езалепено лесно се прокъсва при невнимание.И накрая имаш ли представа как се лепи изтънена картинка, особенно ако си неопитен и начинаещ.Е, пробвай и двата варианта и си прецени сама за себе си.Всеки си има предпочитания в крайна сметка.Може и да не изтъняваш.Лепиш мажеш по края шпакловка или кракле от по -грубото и ппей сърце.Повечето така прlавят.картинка , завъртят отстрани някаква шпакловка или кит за дърво , оцветят някак си и хайде готово.

# 685
                  Виванова,разсмя ме с ...."оцветят някак си и хайде готово"!!!  Joy Joy Joy Напоследък май доста често става така ....и "пей сърце"! Wink

# 686
Здравейте момичета! Благодаря ви, че ви има, защото ме вдъхновихте да започна да се занимавам с едно прекрасно изкуство като декупажа.
И аз много искам да ви покажа мои неща, но незнам как се качват снимки и дали това може да стане от мобилния.
Имам и едно въпросче. Взех си пластмасови кутии за подправки и искам да си ги декупирам , но ме е страх да не се обелят. Дайте акъл как да ги направя да се задържи декупажа? Да ги шкуря ли или да грундирам с неразредево ц200?

# 687
Здравейте момичета, страхотни неща сте сътворили докато отсъствах. И доста интересни и полезни коментари сте публикували   bouquet
Новите момичета - справяте се отлично.
ето и една чинийка от мен да не съм с празни ръце
http://marsil.snimka.bg/hobby/made-by-me.651444.32434393

# 688
Здравейте скъпи момичета!
Супер нещица сте направили истинско изкуство!
И аз реших да се занимавам с декупаж отскоро и си накупих хубави салфетчици от www.bgartcorner.com.
Целувки!

# 689
Да покажа от новите си творения  Grinning
Скрит текст:
[/url][/img]
Скрит текст:
[/url][/img]

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 20:47 от MAMA POLI

Общи условия

Активация на акаунт