Арабски мами ~ лятото ни зове захаросани и сиропирани в 136 тема

• 105 975
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте момичета! Hug
Арте,с голямо закъснение,честит рожден ден душичке! Heart Eyes
На Ясминка и Акверка честита нова работа,много успехи в нея и да ви носи удоволетворение!
Липсва ми компанията,и нета ми липсва ooooh! обаче едвам сколасвам с работата,децата,къщата,готвенето..ясна ви е картинката Crazy ама съм доволна де,ако ми се случат три дни почивка чак скучно ми става и ми се ходи на работа,може и аз нещо да не съм в ред Mr. Green Голямо клепане се клепят в тая болница обаче,то са интриги то чудо,аз понеже съм нова още не са ме вкарали във филма поне не в главна роля ама очаквам премиера скоро,то е ясно.Също така вече идеално се справям с Неправилника им на движение включително подминах един регулировчик който се опитваше да спре волният ми полет по булеварда.. Rolling Eyes е не съм почнала да се гримирам в движение още,ако се сещате за смешката дето ви я постнах.Децата са добре,слава Богу,от утре имат почивка заради Аида та ще можем да прекараме малко повече време заедно,Иването си е същото диване само с няколко нови специализации като Изобразително изкуство с подръчни материали върху стени и мебели или Пренареждане и ограничаване на хладилни ресурси в полза на файанса bowuu Времето тук е все още хубаво,идеално за излизане,ходихме да обядваме вчера в планината до реката,но скоро ще почват валежите за съжаление,ще се възползваме докато можем.Горе долу това е накратко.
На всички прегръдки от сърце  bouquet

# 346
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Здравейте, арабски мами!
Хайде дайте да изпишем набързо темичката, че то лятото си отиде  Simple Smile

Аз има с какво да се похваля, с работата де. Приятно е, топличко, хората са добри и мили. Даже шефа ме предупреди, че интригантите не се толерират и ако има интрижки се спират още в зачатък. Е, има клюки понякога, но поне не са злобни и гадни. Аз на третия ден познавах всички по име и имах чувството, че работя там от 3 месеца най-малко.Почивките са регламентирани и се спазват задължително. Стига хвалби, че да не чуе дявола  Simple Smile

Вили, как върви при теб  Hug

Това е за сега, че ми свърши почивката.
Целувки  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 347
Здравейте Арабски мами!
Не ви познавам (днес ви открих във форума) , но ще ви помоля за помощ.
Участвам в група във Фейсбук " Приятели на бежанците", която група помага на сирийските бежанци в България. Има идея да намериме български игрални филми с арабски субтитри и да им ги дадеме да ги гледат за да се запознаят със страната ни.
Дали има такива? И откъде можеме да ги свалиме?
Благодаря предварително! Simple Smile

# 348
  • Egypt
SofiaBG, ако намерите сподели тук, да образоваме съпрузите. Аз никога не съм виждала такова нещо, дори рядко намирам бг филми с английски субтитри.

Да се отчета и аз- празниците минаха с превалявания на месо, чак ми е лошо, и в близките месеци ще съм вегетарианка. Училището върви с пълна сила, аз работя моите си неща, освен това преподавам ръкоделни техники на жените в една болница, а сега обмислям предложение да преподавам и на деца. Египет светна след лятната дандания, поне за сега нещата са ОК. Масово се обръснаха брадите, никабите оредяха. Говорихме си скоро с една приятелка българка, която живее тук- ходила си лятото в Бг, и казва- в супер маркета като ги попитах няма ли да ми сложат нещата в чантите, те ме изгледаха смаяно и ми казаха троснато- НЕ  Laughing Та явно сме се разнежили с това мило отношение към клиента тука, да ни слагат винаги нещата в чантите, даже и до колата да ги носят, че ако поискаш и до вас. При вас как е, сервитьорите държат ли се, все едно ти правят голяма лична услуга като ти сервират, или са като нашите египтяни, и сто пъти да ги разкараш няма да ти плюят в чинията.
Аз гледам докато няма туристи да обиколя забележителностите, на спокойствие. Разхождахме се с барджа по Нил, голям кеф. И в една фабрика за килими, това не е човешко, с каква скорост си мърдат пръстите  Shocked
Ами това е за сега, страх ме е, че ако се впусна в разкази за разни интересни преживявания ще натисна нечии мазоли  Grinning
Надявам се всички да сте добре в тоя арабски врящ котел, а който не е- скорошно подобряване   bouquet

# 349
момичета,ами вие сте арабски мами и аз се замислям дали местото ми е тук,тьй като моя кюрд е от турция и аз нямам нищо.общо с арабските страни

# 350
ПОМОЩ !!!

С какъв документ се удостоверява статута на постоянно пребиваващ и може ли да се издаде дубликат и от къде и колко струва?

# 351
  • Egypt
Alvera, намери в тоя списък номера на административно обслужване или българско гражданство и ги питай, дано са отзивчиви, че то всяко обаждане в бг институция е кошмар:
http://www.justice.government.bg/11/

# 352
Страшно много ти благодаря, Файмичка !!!
Веднага ще позвъня и ще мина да се похваля или оплача  Simple Smile

# 353
София, не съм чувала за бг филми с арабски субтитри. Те с англисйки се намират трудно, какво остава за арабски. Единственето, което ми хрумва е официалният туристически портал на страната ни, който има и арабска версия: http://bulgariatravel.org/ar/%D8%A7%D9%84%D8%A8%D9%88%D8%A7%D8%A … 9%85%D9%8A%D8%A9/
Ако имат достъп до интернет, могат да разледат информацията в него.

Ясмин и Алвера, честита нова работа.  Heart Eyes

Фаима, аз пък ужасно се дразня на практиката да ми пакетират 8 купени стоки в 4 торби. По отношение грижата за околната среда Йордания е изключително незелена страна. Хората масово ядат вкъщи и в ресторанти с пластмасови чинийки, лъжици, чаши. За да не мият съдове.  ooooh! Същото е и с торбите. Аз по навик от Германия си нося винаги една голяма торба в дамската чанта и пазарувам с нея. Е, не бих отказала някой да ми нарежда покупките в нея, но пък това е възможно само в страни като Йордания и Египет, където ръчния труд струва стотинки.
Иначе в аманските заведения сервитьорите са главно от Египет (йордански почти няма), така че трудно мога да сравня. Общо взето най-ниско платените работни места са заети именно от египетски “гастарбайтери", но сега и сирийците им правят конкуренция. На няколко пъти ни обслужваха сирийски младежи, свекръвата веднага ги познаваше по диалекта. Винаги се оказваше, че са имат висше образование, току що завършили и избягали, почвайки от най-ниското стъпало в Йордания.  Confused

Ние събота се прибрахме от тези ширини, та впечатленията ми са пресни. Поразходихме сме доста, аз успях да сбъдна едно свое голямя желание и бях за няколко дни в Йерусалим и Витлеем. Пътуването ми събуди доста дискусии сред познати араби дали е правилно да има бойкот на посещение на Западния бряг или не: дали получавайки израелски печат не признаваме и не се съгласяваме с окупацията на териториите. След като посетих доста туристически обекти и говорих с местни хора за себе си съм сигурна, че те имат нужда от повече туристи, които идват да посетят тях, които им симпатизират и са готови да пазарауват палестински продукти. За съжаление повечето хора около мен не мислят така.
За Айда пък избягахме в Шарм, много спокойно беше, а времето - идеално за плаж и гмуркане.

# 354
Айа, много благодаря за линка, който ми изпрати. Мисля, че ще свърши работа.  Simple Smile

# 355
Файме,не съм обикаляла ама не знам що си мисля че по арабско навсякъде е глезотия в това отношение,и тук ти сортират,прибират и износват покупките в супермаркета,а сервитьорите просто се размазват от услужливост независимо от коя арабска държава произлизат.В бг като си отида знам-плащам си пликчето в магазина,5-10 ст. за повечето хора там обаче са си разход и ми се вижда ужасно нагло ама се сещам веднага за тоалетните и ми се вижда логически нагло свързано.Хич и не очаквам някой да се втурне да ми товари покупките.Всички искат работа с добро заплащане,много почивки и почти никакво натоварване,пък собствениците как не биха дали някой друг лев за подобряване на обслужването и допълнителен персонал,сакън,я клиента да работи и той,няма само да плаща я.В ресторанта-да поръчам и да платя по възможност с бакшиш,всякакви други допълнителни желания са табу и носят риск  Crazy с изключение на няколко туристически места,където са получили някакво просветление.Не съм се разглезила, обаче понякога много се дразня от отношението и мързела,особено като съм видяла вече обратната страна на монетата.Много доходен и ползотворен сезон ти пожелавам,Файме!Дано така светло да ви остане,цялата пролетрска сбирщина от изроди да се свехне и окапе... абе браво на армията и на египтяните! Heart Eyes Жените в болницата са пациентки или работещите в нея?Разказвай как се справят учениците плетачи после,и другите интересни преживявания разказвай,то не можеш все да обгрижваш нечии мазоли.Съобщават че и по време на вегетарианските месеци ще има заоблачавания..  Mr. Green

# 356
Как сте момичета , как я карате ? Така като гледам доста е позамряла темичката и явно повечето от вас са заети с нещо.

Желая ви хубав и успешен ден арабелки   bouquet

# 357
  • София
Как сте, момичета   bouquet

Аз не пиша напоследък, че все нямам време, пък и изобщо не се чувстма добре и всяка свободна секунда гледам да се добера до леглото. Което всъщност е и поводът да ви се похваля, че семейството ни ще се увеличава с още един член напролет. Щях да ви карам да ми стискате палци за момиче, но доста се забавих с поста и вече знаем, че е момче. Така че, ще си остана с 3ма мъже вкъщи и това е. Биби, да си разменим по едно? Че аз на трето няма да се навия.

Ясмин, как е ученикът? Тоест, пред ученикът. С какво ги занимават, по цял ден ли стои там?

Айа, снимките ти от Израел са страхотни. Само сам чувала за ограниченията, които налагат на палестинските граждани, но явно нещата са още по сериозни на място.

Файме, твоята сладурана как се чувства след ваканцията в България? Виждат ли и се сега различни нещата в Египет?

На всички, които помагат са бежанците, как сте, как се справяте? Аз не съм много по помощта на килограм или за едни има, а за други не. Помагаме и ние, но на познати чрез познати. Така поне знам, че е отишло на правилното място.

Хайде, летните месеци заминаха. Време е за споделяне на преживяванията Simple Smile

# 358
Здравейте на всички!

Фийл на мен се падна да ти честитя първа тук. Пожелавам ти една лека бременност и едно здраво малко човече  Hug

При мен нищо ново. Работа и пак работа, поне я върша с удоволствие  Peace

Ей, тая тема много се проточи ама надявам се да имате хубави новини както Фийлката  Heart Eyes

# 359
Здравейте всички!

Преди 5 години имах щастието да попадна в компанията на Арабските мами, защото бях в Кабул, Афганистан. Поради независещи от мен обстоятелства, ми беше прекъснат достъпа до сайта. Преди 4 години се прибрах в България и не писах повече във вашите теми, защото смятах, че като не съм в подобен регион, мястото ми не е сред вас.
Сега отново съм в арабска страна и се реших да ви пиша. В момента съм в Аман, Йордания. И много ще се радвам да ме приемете отново във вашето уютно и гостоприемно кътче. Ако нямате нищо против, есстеф-ствено.
Ще чакам с нетърпение позволението ви.
Поздрави!
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт