Арабски мами ~ лятото ни зове захаросани и сиропирани в 136 тема

• 105 216
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • Там, където ме обичат
Здравейте момичета,
имам нужда от някой, който чете арабски и затова се обръщам към вас.
Може ли да ми кажете какво пише на кутията на този парфюм?  Praynig
http://prikachi.com/images.php?images/751/7493751D.jpg

# 601
  • по пътеката
 ууд шамс абиадх- бяло слънце е  парфюмът, ама сега ако искаш ууд да обяснявам , ще се затрудня на бг да го опиша!
наде, кофти е  положението, да се надяваме на малко позитивизъм в крайна сметка! ударете едни джигитски палци на всите крайници! Peaceнуждая се от 4удо в адмистративната система тук!

# 602
Здравейте момичета Simple Smile
Извинете , че така нахлувам с темата Ви. Искам да отидя на гости при моя приятелка в Дубай. Трябва ли да ми направи покана? Какви са изискванията като цяло за да замина така свободно?
Благодаря предварително за всяка информация Simple Smile Хубав ден

# 603
Интересна тема,записвам се за да не ви изгубя! Heart Eyes

# 604
Здравейте,
Мисля че съм в правилната тема, надявам се.
Имам следното питане след като се омъжа за приятелят ми който е мароканец, той ще има ли правото да получи статут на европейски гражданин и ще може ли заедно с мен да живее и работи във Великобритания?
Къде е най-добрия вариант да се сключи брак? Какви документи ще са му необходими за да пребивава постоянно във Великобритания?
Е ли по-добър варианта работа и живот в държава извън Европа?
Прочела съм хиляди официални страници относно миграцията на чужденци,за пребиваването на араби в Европа и други страни, изслушах всички отговори на компетентните лица (дори и такива които ми дават три различни отговора на един и същ въпрос). Той се интересува също,пита и иска отговори. Честно казано страшно много бумащина и чакане.
Накратко ще Ви разкажа за нас двамата: виждаме се от година и половина (не е интернет запознанство). Запознахме се когато бях на екскурзия в Мароко. Били сме заедно на екскурзии ,виждаме се през месец-два (неприятно е но все пак е нещо), представил ме е на семейството си ,на приятелите си. И двамата сме с прилично ниво английски, разполагаме с добри доходи. Мислим за брак, но не бързаме.
Ще бъда благодарна на всяка ,която сподели житейския си опит и ми вдъхне малко повече оптимизъм.

# 605
klarine, а ти къде живееш? Ако си във Великобритания най-добре питай тамошните власти какви документи изискват за да му дадат виза. Например немските искат съпругата или съпругът, който кандидаства за виза, да владее определено ниво несмки език, както и да имате доходи и жилище. При британците изискванията може да са различни.

Ако си в Бг може и да е по-сложно, мисля че Артемисчето прави проучвания по темата, че техният случай е подобен.  Peace

# 606
  • In a surreal moment!
В-к "Борба" - областен всекидневник за В.Търново и региона

Малчугани слушаха приказки на арабски език

Публикувана в брой: 169 / 2014-09-05
Видяна: 162 пъти

ПРИКАЗКИ НА АРАБСКИ ЕЗИК СЛУШАХА МАЛЧУГАНИ ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА „РАЙНА КНЯГИНЯ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. За да разберат обаче за какво става дума в историите, за тях имаше превод на български език.
Идеята за нестандартното събитие беше на стажанти от Египет, които работят в детската градина по проекта на студентската организация АИЕСЕК „Светът като детска площадка”.
Освен че слушаха приказки на автентичен арабски, децата имаха възможност да върнат жеста и да рецитират на родния си език стихове и да разказват приказки на доброволците.
Проектът продължава вече втори месец. Стартира в детска градина „Соня”, а след това продължи в „Първи юни” и „Райна княгиня”. Първите студенти, които пристигнаха във Велико Търново, организираха пиратско парти за малчуганите от детска градина „Соня”, които трябваше да търсят съкровища.

# 607
  • София
Хайде бе, момичета, второ лято стана с лятната ни тема, ние още не сме я изписали. Толкова ли няма какво да си кажем?

Аз предлагам да се обединим срещу новия общ враг - ИД и да ги засипем с огън и жупел, пък белкем ги застигне нещо.

Аз си имам първолак, много трепети, много чудо. Дано така да продължи. Във връзка с него се бях напъхала в една тема за училището ни, още като ни приеха. Запознах се с няколко майки, даже с едната се бяхме разбрали да се видим в една градинка. Да, ама изведнъж спря да ми пише. Викам, какво и стана, а тя явно ми разровила историята и ми пише "Не контактувам със забулени жени"  newsm78 Отне ми един ден размисли да се сетя, че явно визира, че пиша във Арабската тема. Отговорих и "Добре, че се издаде, аз пък не контактувам със слабоумници" Wink Няма ли кой до си прибере вересиите, не ми е ясно. Не съм се впускала в допълнителни обяснения.

Кучето вече стана кучок и половина. Мислех, да го пускам във Фликр, ама едва ли някой се вясва там изобщо та его го тук:

По БНТ дават едно изключително детско филмче за Саладин. Действието се развива през 1200г в Сирия, Дамаск. И в околностите ,естествено. Малкият е влюбен, сигурна съм, че и на вашите деца ще им хареса.

Хайде, стегнете се.   bouquet

# 608
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
feel_the_rush, ти си направо златна  Hug Hug Hug
Кучето е страхотно, толкова бяло, то не си ли играе навън или после го пускате в пералнята    Simple Smile bouquet
Честит ти първокласник, да е много ученолюбив и с радост да ходи на училище! А малкия сладур как е? Вече е на 5 месеца, ако не бъркам.
Добре си й отвърнала на тази .....слабоумница е меко казано. То сега покрай тези събития ще има доста такива изказвания. Всички ще се слагат под един знаменател. Ама какво да се прави, няма да е за пръв път, нито за последен.
При мен нищо ново. Търся си нова работа, защото тук има доста химикали и прах и ми пречат на дишането. Аз с моята непоносимост към прашни помещения и силни миризми, точно на такава работа да попадна. Оплаках се на шефа, той вика да слагам маска. А аз очаквах да ме преместят на друго място, има къде, даже се бях кандидатирала, ама ми казаха НЕ, уж съм си била точно на мястото. Не ми се иска да казвам, че иначе ще напусна, защото ми звучи като изнудване, а не ги обичам тези работи. Та така, оплаках ви се, като в доброто старо форумско време  Simple Smile
И аз апелирам- хайде да забравим предишните несъгласия и да възкресим темата. Много ми лисвате.
Целувки на всички  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 609
klarine, а ти къде живееш? Ако си във Великобритания най-добре питай тамошните власти какви документи изискват за да му дадат виза. Например немските искат съпругата или съпругът, който кандидаства за виза, да владее определено ниво несмки език, както и да имате доходи и жилище. При британците изискванията може да са различни.

Ако си в Бг може и да е по-сложно, мисля че Артемисчето прави проучвания по темата, че техният случай е подобен.  Peace

В момента живея в Бг. Той си е в Мароко. Разстоянието е убийствено, но не е нещо с което не можем да се справим.
След много дискусии сметнахме за разумно да не избързваме с брака, а да решим първо къде искаме да живеем и работим. Последно мислим да пробваме с някоя немскоговоряща страна, тъй като за Англия нещата са прекалено сложни. Аз лично знам немски , но ще ми трябва един опреснителен курс. Той ще понаучи малко повече от това което знае в момента.
Е ли по-добрият вариант и двамата да заминем примерно за Германия и заедно да си търсим работа или .....? За парите и жилището - мисля че няма да имаме проблем.
Благодарности за разяснението Simple Smile

# 610
Здравейте, къде ли не рових, пак до бг- мама опрях.  Laughing
Питам директно- къде в Дубай, или поне в някое съседно емирство може да се купи irobot? Скъсах се да търся, нищо никъде като информация не намерих...

# 611
Гледам много много не пишете  Mr. Green
Но все пак.....да Ви следя. Мъжът ми работи в Дубай от скоро, а лятото ще се преместваме и ние с децата, та ще ми е приятно да се присъединя към Вас, а може и да се запознаем с някоя БГ мама  Simple Smile

# 612
  • София
Здравейте на най- готините мами в странство.
Някъде в началото го мернах, та реших да ви го припомня  Laughing
Поздрави от снежна София. Е, не е побеляла, но пък много красиво вали сняг.
Момичета, синът ми заминава за Саудитска Арабия за около месец. Верно голям мъж си е /25/, ама ми е детенце бе. Някой може ли да ме успокои  Blush

Толкова различна държава. Много четох, много гледах.
Друго си е обаче някоя БГ мама да напише две- три думи и да ми озапти сърцето.
Хубав ден на всички, момичета.

# 613
abet, от много време никой не е писал от СА. Пък и откакто преместиха Близкия изток в Африка, темата хептен замря.  Mr. Green Не знам как да те успокоя, защото и аз не съм там и не мога нищо конкретно да разкажа.
Само мога да кажа, че непознатото и различното винаги изглеждат по-страшни, отколкото са в действителност.  Hug
Поздрави на любимата ми снежна София.  Heart Eyes

ronisum
, добре дошла в региона.  wavey Предвид температурите, Дубай не е така гостоприемен през летния сезон, но ви желая бърза аклиматизация.  Simple Smile

# 614
  • София
Мила гарга шарена,
то и едно изречение е достатъчно. Пък ти си ми го написала. Благодаря ти от сърце и Господ да ми пази детето. И вашите също.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт