Арабски мами ~ лятото ни зове захаросани и сиропирани в 136 тема

• 105 663
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Jasmin с извинение ама никъде не съм написала, че Чарли обижда пряко мъжа си а съм казала, че щом обижда хората който са го отгледали обижда и него защото децата са отражение на родителите си.
Никого не карам първо да бъде съгласен с изказванията ми или пък да ги чете, аз обичам да изразявам единствено това което смятам за правилно и не харесвам да пиша сладникави неща когато не ги мисля единствено и само за да не засегна някого.
За мен това не е правилно някой човек да те приеме в дома си като част от семейството и да споделяш храната и масата( била тя и на земята) и след това да го разнасяш по-хората и форумите, да не забравяме, че и ние имаме деца и някой ден и те ще доведат в домовете ни половинките си.
Другото което е нали не очаквате, че 85 милиона население са едни и същи.  Wink

Това е от мен аз спирам по-темата за да няма засегнати и обидени.

# 496

+1  Peace Между другото си припомних защо спрях да пиша в тая тема, причината е същата и за много други бивши съфорумки  Confused
Започна да ми се изяснява. Едно е да си имаш мнение, друго е да се подиграваш. Като толкова не му харесва на някой - къса и хвърля.
(ако има уважение към себе си).

# 497
Винаги съм си мислела ако един мъж реши да разкаже каква е жена му през неговите очи какво ли ще каже. Не виждам нищо общо по темата, говорехме за АРАБСКИТЕ ТРАДИЦИИ, не за мъжът и жената ИНТИМНО.
Изказах  мнение за АРАБСКИТЕ ТРАДИЦИИ, който ги има и съществуват, доказани, за който вие искате да ме обедите, че са само в нашето семейство (като на пазача).
Абе хора, аз не разнасям никой, казвам колко ми е дале4ен техният бит.

+1  Peace Между другото си припомних защо спрях да пиша в тая тема, причината е същата и за много други бивши съфорумки  Confused
Започна да ми се изяснява. Едно е да си имаш мнение, друго е да се подиграваш. Като толкова не му харесва на някой - къса и хвърля.

Мила запази си мнението за себе си, и режи и късай, твоя работа, аз не съм се оженила и родила дете, 4е заради традициите им да се разделяме, доста глуповато зву4и.
Наистина съжелявам, 4е подхванах темата, бях сигурна 4е ще стане така, много пъти съм виждала как се нахварляте на други моми4ета да защитавате вси4ко арабско, ако някой изкаже някакво мнение. Винаги разказвате как при вас е супер, а виз ти само при другите бедняци и глупаци е това. Омръзна ми от фалшивостта.

# 498
Винаги съм си мислела ако един мъж реши да разкаже каква е жена му през неговите очи какво ли ще каже. Не виждам нищо общо по темата, говорехме за АРАБСКИТЕ ТРАДИЦИИ, не за мъжът и жената ИНТИМНО.
Изказах  мнение за АРАБСКИТЕ ТРАДИЦИИ, който ги има и съществуват, доказани, за който вие искате да ме обедите, че са само в нашето семейство (като на пазача).
Абе хора, аз не разнасям никой, казвам колко ми е дале4ен техният бит.

Мила запази си мнението за себе си, и режи и късай, твоя работа, аз не съм се оженила и родила дете, 4е заради традициите им да се разделяме, доста глуповато зву4и.
Наистина съжелявам, 4е подхванах темата, бях сигурна 4е ще стане така, много пъти съм виждала как се нахварляте на други моми4ета да защитавате вси4ко арабско, ако някой изкаже някакво мнение. Винаги разказвате как при вас е супер, а виз ти само при другите бедняци и глупаци е това. Омръзна ми от фалшивостта.

Да не си се женила за арабин като са ти далечни традициите им !

А дали има фалшивост или не само хората си знаят, никой тук не е казал , че всичко е по-мед и масло но определено поне не плюят така семействата си.

# 499
Аууу, това последното тотално ме хвърли в оркестъра.  Shocked Даже не желая да го цитирам.
Преди време Чарли беше споделила, че мъжът и' не можел да свикне с живота в България. Аз тогава и' казах, че го разбирам много добре и не е редно тя да го съди за това.
Според горенаписаното, обаче, явно съм сгрешила и правилният отговор би следвало да бъде: "Ами да не се е женил за българка."   ooooh!

Това с храненето на земята даже не е традиция, принадлежаща на определен етнос или религия. Обичаят е застъпен изключително силно в по-голямата част от Азия и Африка. В Индия, а и сред тукашните бедуини (които в много отношения са под силно индийско влияние) и до ден-днешен са убедени, че оризът е много по-вкусен, когато се яде с ръка. Прибори не се използват. Не се хранят и на маси, естествено, мнозинството от тях.

Продължавам да не разбирам защо тук фактите се приемат като лична обида от някои дами .....

# 500
Аууу, това последното тотално ме хвърли в оркестъра.  Shocked Даже не желая да го цитирам.
Преди време Чарли беше споделила, че мъжът и' не можел да свикне с живота в България. Аз тогава и' казах, че го разбирам много добре и не е редно тя да го съди за това.
Според горенаписаното, обаче, явно съм сгрешила и правилният отговор би следвало да бъде: "Ами да не се е женил за българка."   ooooh!

Това с храненето на земята даже не е традиция, принадлежаща на определен етнос или религия. Обичаят е застъпен изключително силно в по-голямата част от Азия и Африка. В Индия, а и сред тукашните бедуини (които в много отношения са под силно индийско влияние) и до ден-днешен са убедени, че оризът е много по-вкусен, когато се яде с ръка. Прибори не се използват. Не се хранят и на маси, естествено, мнозинството от тях.

Продължавам да не разбирам защо тук фактите се приемат като лична обида от някои дами .....

Гарга Шарена отново бих го написала Да да не се е омъжвала за арабин като не и харесват много неща !

Аз приключвам темата и определено разбирам защо доста хора са спрели да пишат.

# 501
Заради уважение към моми4етата влизам, да приключа темата, всеки знае за себе си, щом искате да си заровяте главата в пясъка правете го. За себе си знам приклю4вам с темата във форума, за да можете да си лафите- сладко, сладко.

Последна редакция: ср, 05 мар 2014, 14:47 от Maika zaika

# 502
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Добро утро.
По темата - яденето на ниски маси и столчета и на земята не е откритие само на арабите, бедуините и т.н. На село при дядо ми имаше малка ниска и кръгла масичка, паралия я наричаха, където цялото домочадие се е сбирало за ядене. И там от големия тиган на средата са си топкали сладко, сладко от миш - маша. Баща ми го разказваше това с една носталгия по детските години и аз си мислех, че няма нещо по-вкусно от това да ядеш с ръце на земята. И затова също обичам да седя на земята до масичката в хола и да ям. Без да имам нещо арабско или циганско в кръвта си.
Но Чарли има пълно право това и много други неща да не и' харесват и още по-голямо право да си изрази мнението. Като четох поста и' не останах с впечатлението, че тя говори за всички в Египет- напротив, разбрах я, че споделя само за тези хора, с които е контактувала. Не ми прозвуча като да обижда някого, а като да е раздразнена от това, защото не и' харесва. Защо веднага я почнахте така? И то генерално - да не се е женила за арабин. Грозно изказване.
Всеки има право да си изказва мнението, не е задължително да е захаросано, арабската тема никога не е била захаросана и  пълна със сладки приказки. И няма защо да се правим на обидени и неразбрани.

# 503
  • сред маслини и портокалов цвят
Темата замря, защото в нея няма споделяне. Има генерална линия и който не я следва бива линчуван виртуално. Не съм го срещала това в другите чужбински теми, а чета в доста.
Това е тема за споделяне, не за реклама на арабския свят.
Винаги съм защитавала  арабите, традициите им, бита им, културата, религията. Но нямам намерение да си затварям очите за не толкова розовите неща.
Хората сме равни и свободни, имаме право на мнение. А кой с кого се е взел и как живее си е негова лична работа. Peace

# 504
А аз не разбирам защо или си от тези, които казват истината или си от тези, които "си заряват глават в пясъка" и живеят във “фалш“.
Това, че не намирам всекидневното молене в една мюсюлманска страна за странно, нито носенето на “рокли“ петъците (в южна Йордания и няколко други арабски страни е дори всекиденвно), пък дори и яденето на земята (не съм присъствала все още, но предполагам, че ще го приема като част от традициите на хората, тъй де, била съм на много пикници в България, на които сме яли на земята), не значи, че съм фалшива, с розови очила и т.н. За мен това е част от колорита на страната и хората в нея, нека се обличат, както си искат, стига да не казват как аз трябва да се обличам. Мен ме дразнят съвсем други неща, но пък няма да очаквам от всички съфорумки да повтарят в хор след мен, че точно тези неща им праявт негативно впечатление и на тях.
Просто всички сме различни и като такива ще е добре не само да очакваме толерантност към различното мнение, изразено от нас, но и бъдем толерантни към различното мнение на другите. Но егото е голяма сила, и аз съм попадала в капана му.

# 505
  • сред маслини и портокалов цвят
Сподели, Айче, шта напраим на салата Grinning
Извинете, няма да се лигавя повече. Днес ми е почивен ден, та затова досаждам. Mr. Green

# 506
  • София
Ха! Гледам някакво раздвижване в темата, викам някой се е разписал, а то какво било - оставихме споровете да са главния двигател. Има ли сеир, всички се разписват. Е, браво на нас!

Айде, че аз като съм омъжена за българин да си споделя, че между традициите на неговото, и традициите на моето семейство няма нищо общо. Ха, сега, май трябва да си кажа, че не е трябвало да се женя изобщо  Joy Семействата ни не се харесват, виждат се само при нужда - кръщане, раждане и т.н. Но това не пречи нито на мен, нито на него да сме си семейство. А и да пречи, на никой не му влиза в работата.

Ще помоля момичетата, които не търпят чуждо мнение, да си задържат нападките за себе си или да си намерят по-подходящо място за нервни изблици. На мен лично тази тема ми е приятна и много съжалявам, че заради хагемонията на някои остана почти пуста.

Жасмин, кога ще ти ги дам тези бонбонки от Любс? То мина веме година  Joy

# 507
Няма смисъл този спор.
Относно традицията за ядене на земята именно Чарли е тази, която й даде негативната окраска, така че на нея й обяснете. Аз и някои други момичета единствено изразихме учудване това нещо да се прави и до ден днешен в ежедневието, понеже на нас не се е случвало, макар някои да живеят в Египет от години. Иначе аз много добре знам, че тази традиция е съществувала, даже писах, че съм била в такива традиционни ресторанти, където се сервира по този начин и това е атракцията на заведението, която привлича повече клиенти.

Нещо друго: аз определено се надявах тук да се разискват "по-захаросани теми". Не във въздухарския смисъл, който Чарли се опитва да му придаде, а в смисъла на нещо по-лежерно. Без да съм казала, че всичко в живота ми е захарсано, тук влизам с идеята да чета или обсъждам по-други неща, вместо плювни по адрес на арабите. Ако искам да чета плювни, мога да влезна в първия новинарски саит и да си чета до насита.
Жасмин, моля да споделиш след като четеш толкова много другите чужбински теми, там такива плювни по адрес на страната ли се пишат (защото всяка страна има своите плюсове и минуси), или се обсъждат по-друг тип теми?

Ти си го гледай и възпитавай както си знаеш, пък на таткото му пускай по някой къс пас, като сте на гости в Египет. Wink Да го облече в "рокля", да го наснима, да му се порадват роднините сега, докато е малък.
После ще им мине меракът.  Wink  Mr. Green  Mr. Green

Интересно значи, ако мъжът й започне да се държи с нея по начина, по който ти я подучваш. Да й дава "къси пасове" и да я подканя да снима детето с роднините си докато все още е малко, че после няма да има тази възможност, дали това ще се приеме нормално, или като заплаха за отвличане от фанатизирания арабин?

Последна редакция: ср, 05 мар 2014, 12:20 от Месечинка

# 508
  • по пътеката
явно не сте  4ели темата за египтянина  и нашето моми4е от последната седмица! хората много 4есто виждат само мъжа пред себе си и не виждат антуража, условията, традиците и зависимостта с манталитета по местоживеене! много не знаят и не искат да опознаят или да приемат живота там с битието и съзнанието на другата страна- вземат си мъжа в бг и мислят, 4е с това са отрязали корените му, 4е редките срещи с родата са леко мазохистко изпитание, като може и да ги няма и хи4, ако са по-манипулативни! интересно ,ако в един момент мъж каже-айде! прибираме се в моята родина, какво става тогава, ако жената не е съгласна? къса и мята! newsm78
останалите с времето свикват!пове4ето, макар,4е познавам някои, които и 50 г да живеят по арабско си ги дразнят дреболиите!мене ме дразни само липсата на 4увство за хумор и прекаленото за4итане на мнението на околните, липсата на  култура на публи4но място, като заприщят улиците  две арабки ,то и една стига на някои места, става задръстване и само ми липсва клаксон и на мене, да се разбибиткам! той да даде път, да мисли как на другия да остави място да мине, няма! и като народна песен вървят, ей там нерви4ките ми късат!оба4е им хванах цаката, избутвам си ги нежно и им казвам мога ли да мина  адски любезно, хахаха дали няма да ми направят място да мина, даже да са сбръ4кали вси4ки мускули от яд!

# 509

Скрит текст:
явно не сте  4ели темата за египтянина  и нашето моми4е от последната седмица! хората много 4есто виждат само мъжа пред себе си и не виждат антуража, условията, традиците и зависимостта с манталитета по местоживеене! много не знаят и не искат да опознаят или да приемат живота там с битието и съзнанието на другата страна- вземат си мъжа в бг и мислят, 4е с това са отрязали корените му, 4е редките срещи с родата са леко мазохистко изпитание, като може и да ги няма и хи4, ако са по-манипулативни! интересно ,ако в един момент мъж каже-айде! прибираме се в моята родина, какво става тогава, ако жената не е съгласна? къса и мята! newsm78
останалите с времето свикват!пове4ето, макар,4е познавам някои, които и 50 г да живеят по арабско си ги дразнят дреболиите!мене ме дразни само липсата на 4увство за хумор и прекаленото за4итане на мнението на околните, липсата на  култура на публи4но място, като заприщят улиците  две арабки ,то и една стига на някои места, става задръстване и само ми липсва клаксон и на мене, да се разбибиткам! той да даде път, да мисли как на другия да остави място да мине, няма! и като народна песен вървят, ей там нерви4ките ми късат!оба4е им хванах цаката, избутвам си ги нежно и им казвам мога ли да мина  адски любезно, хахаха дали няма да ми направят място да мина, даже да са сбръ4кали вси4ки мускули от яд!
newsm10
Марси, много мъдра жена си ти! Радвам се, че си остояла всички знайни и незнайни форумски бури и още пишеш в темата.
А къде е тази тема за египтянина?

Ясминке, аз вече споменах едно от нещата, които ме дразнят - лиспата на култура за опазване на околната среда. Друго е бъркането в личния живот и почти липсата на лично пространство, класовото разделение и пренебрежителното отношение към работници, чистаци и ко (дори на работата на сервитьор се гледа с пренебрежение и такива работни места се заемат от чужденци в Аман), това, че никога нищо не се казва директно - отговор А означава всъщност отговор Б по неписаните техни кодове. Ей такива неща ме дразнят.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт