ОКТОМВРИЙКИ - Тема 9

• 26 710
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
 Фермина Даса , аз мисля че това са виновни родителите, а не спането като бебе в спалнята. има родители, които просто не искат да се делят от децата си и това им е оправдание, ми то не иска. ма децата усещат всичко и го използват срещу нас  Mr. Green

# 676
За мен най-хубавите и мили моменти са вечерно време близостта с детето ми - да се гушкаме, целуваме ............

Aз пък държа в спалня да се гушкам и целувам с татко му на детето Mr. Green :lo Всеки да си знае гушкането и целуването Laughing

Няма правила, всеки да прави каквото сметне за добре, без да съди другите Peace

# 677
  • Варна
Момичета, дайте съвет. Надявам се, че мамите с второ дете имат повече опит и ако им се е случвало ще се изкажат. ПО-рано ви бях писала, че след едни череши ме хвана неприятно разстройство, което чат пат овладях, но не на 100% всичко ОК, но е уж по-добре. Забелязвам обаче, че има и друга екстра и вече съм в паника - забелязвам всеки път доста слуз при изхождаме и въпреки ентеролите и смектите си продължава. Гинеколожката ми даде само това да пия, доктора на работа също, ама работата не ме кефи. Утре пак ще звъня да питам какво даправя, ама вече много взех да се притеснявам.....  Confused Confused Confused

# 678
И аз съм от тези, които нищо не са купували. Всъщност не съм решила даже къде ще живея. Засега се орчертава в една стая да сме четирима и малко ме притеснява дали баткото ще се наспива. Не съм ползвала тези спални чувалчета, но като ви слушам, може би ще взема да пробвам. Иначе в Х и М казаха, че ще има намаления в края на лятото - надявам се да намалят и част от бебешките неща - изглеждат от хубаво трико. Бебче като начало мисля да спи в количката, за да ми е на една ръка растояние и да мога да я приспивам побутвайки количката. С баткото беше супер удобно. Краватче не мисля да купувам - може би кошара. Ужасява ме, че бебето може да се заклещи между пръчките на креватчето - голям зор виждах докато извадя някой и друг крак на сина ми попаднал в дупките.
Момичета, в септемврийската тема има линк към снимка бг и който иска снима и си показва покупките - видя ми се полезно от гледна точка на идеи за пазаруване. Дали не би било полезно да си направим и ние?

# 679
Така като чета - явно имам много да почета за отглеждане на бебета, може ли да препоръчате книги, които са ви били полезни? На мен ми дадоха "Всичко за бременността " на Мари-Колд Дьолае - имате ли мнения за нея, че съм много скептична към тази литература нещо Thinking

# 680
С първата бременност четях "Моето първо бебе" на Ан Бакюс,издателство слънце.Не помня какво пише,но помня,че ми беше харесала книгата.Много бях харесала "Когато бебето плаче",но не мога да си я намеря и не мога да кажа автора.Страшно ми беше полезна тази книга от гледна точка на това как да усещам моето бебе,как да се поставям на негово място,за да мога да го разбера от какво има нужда и защо.Тази книга коренно промени представата ми за малкото човече,а от там и начина по,който се грижех за него,не гледах на него като  тамагочи,а като личност  Simple Smile

# 681
За мен най-хубавите и мили моменти са вечерно време близостта с детето ми - да се гушкаме, целуваме ............

Aз пък държа в спалня да се гушкам и целувам с татко му на детето Mr. Green :lo Всеки да си знае гушкането и целуването Laughing

Няма правила, всеки да прави каквото сметне за добре, без да съди другите Peace

Това е по подразбиране след заспиване на детето  Hug
Съгласно съм, че всеки знае за себе си как да процедира - аз споделям моите наблюдения и моето мнение.

# 682
  • София
Така като чета - явно имам много да почета за отглеждане на бебета, може ли да препоръчате книги, които са ви били полезни? На мен ми дадоха "Всичко за бременността " на Мари-Колд Дьолае - имате ли мнения за нея, че съм много скептична към тази литература нещо Thinking

И на мен ми дадоха тази и още не съм я отворила...  Mr. Green все си намирам оправдание за нещо друго... Аз да ви кажа снощи стоях будна до 4 часа и като ме хванаха лудите, взех че поръчах всичко за бебето от списъка, който си бях направила! mothercare, amazon, next, tesco, pakostnik, kasida...На сутринта казах на мъжа ми, че до месец чакам около 20 доставки с gabco и че сме приключили с покупките  Mr. Green Май и на него му олекна, че мен все не ме свърташе и само се чудех какво да купя на беболина, а е доста по-практично със списък без излишни непотребни неща... И сега се чудя какво ще правя до термина  Mr. Green

# 683
  • Софиянка в Пазарджик :)
 newsm44 newsm44 newsm44 момичетааа много съм щастлива,вечерта бях на ФМ-2 и тъй като съм споделяла че имаше вероятност от аномалия на гръбнака,вече съм спокойнааа бебенцето е здравичкооо и момче,направо такова вълнение че и двамата с таткото сме  с главоболие  Laughing
Моля да ме оцветите в синьо.

# 684
  • София
newsm44 newsm44 newsm44 момичетааа много съм щастлива,вечерта бях на ФМ-2 и тъй като съм споделяла че имаше вероятност от аномалия на гръбнака,вече съм спокойнааа бебенцето е здравичкооо и момче,направо такова вълнение че и двамата с таткото сме  с главоболие  Laughing
Моля да ме оцветите в синьо.

Браво, страхотни новини!!! Честито момченце, радвайте се   bouquet  bouquet  bouquet

# 685
Questo sono io, чудесни новини! Hug
Jane, да ти кажа и мен така ме сърбят ръцете само стоя и точа лиги пред компа... кой знае кога и мен ще ме хванат лудите и ще поръчам всичко  Mr. Green . Понеже каза, че всичко си поръчала вече...и количката ли? Ако си може ли да споделиш на коя си се спряла  Laughing

# 686
  • София
Понеже каза, че всичко си поръчала вече...и количката ли? Ако си може ли да споделиш на коя си се спряла  Laughing

И количката  Mr. Green - взехме я преди 2 седмици - аз още от началото исках лилава stokke (бях пробвала на кумовете и бях много доволна) и се бях подготвила да спестявам, че е доста пари, но попаднах на страхотна обява в продавалника точно за такава количка+зимен комплект с овча кожа+одеалце+лилаво столче за кола Maxi Cosi Pebble - всичко за 1500 лв. Помислих разумно и преглътнах скрупулите, че за първо бебе ще купя използвана количка, но пък ще спестя за по-важни неща  Peace

P.S. наистина е смешно, но от вчера вече гледам рокли за кръщене и се чудя дали да е през април или май  догодина Mr. Green тия хормони са страшни!

# 687
Ох.. и аз си харесах техен модел. Tired Много ми хареса и на външен вид и много маневрена... с единия пръст я бутах. На промоция в момента в магазина са зимното кошче, лятното и столчето за кола -1200 евро. Shocked Промоцията била до края на юли и ся умувам, ако не си харесам друго не знам. Мъжът ми все ми вика спокойно, ако искаш, ще я вземем...ама много пари са

# 688
Момичета, драсвам два реда и отива да спинкам, че вече едвам гледам, но и не мога да се откъсна от компютъра Blush
тъкмо днес бях на базара на книгата в НДК и си взех "Какво те чака, когато чакаш дете", беше ми горещо препоръчана, има и продължения. бая тухличка си е и ще има какво да си четааааа на хартия smile3529, доволна съм. Иначе тези на Мари Клод Д.../ забравих как беше/ май са класика вече. Но аз имам само Спок, а той си е сао когато се наложи нещо да се чете, ми се струва.
Questo sono io, много се радвам!
и колички гледам, но на живо още не съм пробвала има време...
ех, утре ще ви изчитам, лека и спокойна, мили мами! Sleeping

# 689
  • София
Ох.. и аз си харесах техен модел. Tired Много ми хареса и на външен вид и много маневрена... с единия пръст я бутах. На промоция в момента в магазина са зимното кошче, лятното и столчето за кола -1200 евро. Shocked Промоцията била до края на юли и ся умувам, ако не си харесам друго не знам. Мъжът ми все ми вика спокойно, ако искаш, ще я вземем...ама много пари са

И тук е на промоция до края на юли с кошчето за кола 2272 лв. (промоцията е международна през официалните представители). Наистина са доста парите, но гледайки кумовете, които още я ползват (детето е на 1 г. 6 м.) мисля, че си заслужава  Peace

Общи условия

Активация на акаунт