Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 321
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 120
Няма как да ги попитаме, но аз за себе си на 10000% отговарям, че не бих се подложила. Категорично.

# 121
Нека се попитаме колко от носителките на този туморен маркер биха се подложили на мастектомия?

От всички словоблудстващи тук, болна от рак на гърдата е била само Карола и тя казва, че би се подложила на такава процедура...
Няколко от нас са имали близки болни и мненията са разделени.

# 122
facepalm....

Гледам сега един сериал, в който именно се зачекна темата за такъв сорт изследвания. Аз категорично не бих си направила подобно нещо.

# 123
Ще взема да си извадя мозъка... Така вероятността да заболея от рак на мозъка, пък дори от менингит, енцефалит и прочее ще намалее неимоверно...

А "утре" Анджелинка ще я "бутне" кола... Какво ще си изреже за да намали риска?

А може и да не я бутне и да живее до 100 години  Laughing
На някои хора превенцията им дава успокоение, че са направили това което са можали, че са се борили и че са постъпили правилно, а не са се предали.

# 124
Нека се попитаме колко от носителките на този туморен маркер биха се подложили на мастектомия?

Добре, че повечето жени не знаят на какво са носителки, че ще се изпонафъцаме превантивно, няма да се познаем после какъв вид животно сме...

И зъб не си вадя превантивно...

# 125
Маркерът обикновено се предлага да се направи на жени, който са имали близки кръвни родственички с РМЖ - майка, леля, баба, сестра.

# 126
Маркерът обикновено се предлага да се направи на жени, който са имали близки кръвни родственички с РМЖ - майка, леля, баба, сестра.
Страхувам се, че дори не бих се подложила на този генетичен тест. Туморните маркери по моите наблюдения често бъркат. Не им вярвам.
Но ходя на редовни прегледи на гинеколог и мамолог. И се моля на Господ.

# 127
  • Варна
Известно ли е какво е за една жена да си отреже гърдите? Как го преживява психологически?

Предполагам, доста по- трудно се преживява една онко диагноза.
Предполагаш.
Да, за другите само предполагам.
За себе си знам със сигурност, че не бих се вълнувала чак толкова от обезобразеното си тяло, ако това обезобразяване ми е спасило живота. Той ми е по- ценен от всичко.

# 128
  • София
Страхувам се, че дори не бих се подложила на този генетичен тест. Туморните маркери по моите наблюдения често бъркат. Не им вярвам.
Туморните маркери и генетичните изследвания са две неща, които нямат нищо общо. А туморните маркери са показател за равиващ се рак и индивидуално могат да отчитат адекватно или не. Има хора, при които минимална промяна означава процес, а при други и големи не означават нищо. Никой не лежи само на такова изследване за каквото и да е.

# 129
  • На земята, която е всъщност звезда.
Тези превантивни операции не са нещо непознато в САЩ. Преди няколко години имаше документален филм и ми направи впечатление, че в болниците там това се обсъжда много сериозно между лекари и най- застрашените пациентки и имаше интервюта с доста жени с такава операция. Жените бяха средна класа, нямаше богаташки.

Сега, заради темата, влязох в една тема за обсъждане на цената на мастектомия /уточнявам, че в темата е писано 2007-2011 г., но едва ли има голямо завишение на сумата/ и се оказва, че цените зависят най- вече от града и болницата, вида операция, но различните застраховки покриват поне 50% от нея. Най- скъпото като цена, което видях, е 100 000 $, от които жената е платила 40 000 $, друга пък беше платила само 15 000 $. Имаше и следното изречение: "Операцията ми излезе по- малко, отколкото щеше да ми излезе химиотерапията". Разбира се, имаше вайкане, че всичките спестявания са отишли за операцията, но все пак е видно, че цената не е непосилна за средната класа. Та американците само за сватбена рокля дават повече.

Не съм сигурна аз как бих постъпила, но за едно съм 100% сигурна. Жените, на които открият рак, ще си казват "Да бях си направила мастектомия", докато го лекуват.

# 130
И само част от имащите роднини с РМЖ са положителни на този маркер, не всички.

# 131
Туморните маркери и генетичните изследвания са две неща, които нямат нищо общо. А туморните маркери са показател за равиващ се рак и индивидуално могат да отчитат адекватно или не. Има хора, при които минимална промяна означава процес, а при други и големи не означават нищо. Никой не лежи само на такова изследване за каквото и да е.
Така е. Права си. Говорих за туморните маркери. А всъщност двете нямат нищо общо.
Но за генетичен тест не знам дали бих имала смелост. Някак си ще ми определят някакъв процент. И какво?

# 132
  • София
Така е. Права си. Говорих за туморните маркери. А всъщност двете нямат нищо общо.
Но за генетичен тест не знам дали бих имала смелост. Някак си ще ми определят някакъв процент. И какво?
То се прави със сериозна причина, никой няма просто така да седне да се изследва.

# 133
  • Ænima/Albuquerque

А може и да се разболее от малария в Субсахарна Африка. Язък за превенцията!

# 134
  • София

А може и да се разболее от малария в Субсахарна Африка. Язък за превенцията!
И какво, по- добре да си гледаме живота и каквото стане, така ли?

Общи условия

Активация на акаунт