Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 321
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 135
Когато се намерят утвърдителни доказателства за причините и факторите на болестта рак,
тогава ще повярвам в достоверността на тези изследвания.

# 136
Маркерът обикновено се предлага да се направи на жени, който са имали близки кръвни родственички с РМЖ - майка, леля, баба, сестра.
Страхувам се, че дори не бих се подложила на този генетичен тест. Туморните маркери по моите наблюдения често бъркат. Не им вярвам.
Но ходя на редовни прегледи на гинеколог и мамолог. И се моля на Господ.
Туморните маркери и генетичните изследвания са две неща, които нямат нищо общо. А туморните маркери са показател за равиващ се рак и индивидуално могат да отчитат адекватно или не. Има хора, при които минимална промяна означава процес, а при други и големи не означават нищо. Никой не лежи само на такова изследване за каквото и да е.
Така е. Права си. Говорих за туморните маркери. А всъщност двете нямат нищо общо.
Но за генетичен тест не знам дали бих имала смелост. Някак си ще ми определят някакъв процент. И какво?
То се прави със сериозна причина, никой няма просто така да седне да се изследва.
Майка с подобна диагноза сериозна причина ли е? Защото при Анджелина предполагам това е била причината да тръгне по генетични изследвания.

# 137
Как спиш спокойно и как изобщо живееш като знаеш, че имаш 87 % шанс да се разболееш от рак и то точно един определен вид?!? Не съм съвсем наясно с вида на изследване, но приемам, че е доста точно. Да, сигурно един ще махне с ръка и ще каже, че утре и кола може да го блъсне, друг ще откачи, буквално. В статията пише, че има и 50% вероятност да се разболее от рак на яйчниците. Предполагам, че докато е в детеродна възраст ще живее с риска. Но 50 не е като 87.

От друга страна и БХС е генетично изследване, а всички знаем, че при показан висок риск нерядко с плода няма никакви проблеми

# 138
бхс не е генетично изследване, а теория на вероятностите. Генетично изследване е амниоцентезата

# 139
Първата ми реакция би била, не не бих. Като прочетох точно какво е станало, честно не ми е ясно за какво е дискусията. Определено, ако не смятам да имам повече деца и има шанс за нещо такова, а и финансово не е проблем - бих.
Едва ли ще забележите разликата в следващите филми с Анджелина, които гледате. Simple Smile

# 140
  • В Космоса

А колко над 50 е като 87? 60? 70? 75? 80?

От друга страна и БХС е генетично изследване, а всички знаем, че при показан висок риск нерядко с плода няма никакви проблеми

И на мен това ми премина като мисъл. И онази интервенция с иглата, забравих и името, заради високия риск, а тя какъв риск крие...

# 141
  • София
Първата ми реакция би била, не не бих. Като прочетох точно какво е станало, честно не ми е ясно за какво е дискусията. Определено, ако не смятам да имам повече деца и има шанс за нещо такова, а и финансово не е проблем - бих.
Едва ли ще забележите разликата в следващите филми с Анджелина, които гледате. Simple Smile

Е тя може пак да има деца, не си е махнала детеродните органи все пак Simple Smile

# 142
Не съм сигурна аз как бих постъпила, но за едно съм 100% сигурна. Жените, на които открият рак, ще си казват "Да бях си направила мастектомия", докато го лекуват.

Peace И аз не знам как бих постъпила, но имам чувството, че в подобна ситуация бих постъпила по подобен начин - малко повече това надделява в мен....Дано и на никой от списващите тук да не се налага да взима подобно решение и да е изправен пред подобна дилема!

Новината и аз сутринта я прочетох....Беше второто, което видях във фейса и настръхнах.....

Все още в мен има много За и Против.....Чета с интерес.....

# 143
  • София
И на мен това ми премина като мисъл. И онази интервенция с иглата, забравих и името, заради високия риск, а тя какъв риск крие...
Всъщност амниоцентезата не крие кой знае какъв риск - минимален е.  Peace

# 144

Е тя може пак да има деца, не си е махнала детеродните органи все пак Simple Smile

Едно е да си направиш операция преди да имаш деца, друго след като имаш 2-3.

# 145
  • София

Едно е да си направиш операция преди да имаш деца, друго след като имаш 2-3.

За мен няма връзка, аз бих го направила. При нея може би точно наличието на децата е наклонило везните да вземе решение да се оперира.

# 146
  • София

Майка с подобна диагноза сериозна причина ли е? Защото при Анджелина предполагам това е била причината да тръгне по генетични изследвания.
Не съм лекар, виждала съм подобни изследвания да правят при поне двама болни в семейството, например баща и брат болни от рак на стомаха, или баща и дядо болни от рак на кожата или майка и баба/ майка и сестра болни от рак на гърдата.

Ние не знаем цялата история на Анджелина, там съвсем не мога да коментирам. Лекарите, още повече публично и в САЩ, не правят неща просто така, защото на някой му е скимнало. И в статия се казва, че преди самата манипулация, освен всичко останало е имало месеци подготовка, преди тях със сигурност е имало и достатъчно изследвания.

# 147
В започнатата дискусия в темата за компроматите, прочетох мнение от сорта на: "Защо го обявява с цел да помогне на другите жени, като е скъпо и не всички могат да си го позволят?". Ами извинете, но дори и само богатите, да се решат на мастектомия пак е нещо. Дори и един човек да има смелостта, смятам, че интервюто й е напълно оправдано.

# 148
бхс не е генетично изследване, а теория на вероятностите. Генетично изследване е амниоцентезата

http://lmpbg.org/now/downloads/www_pages/www_pages_11122011/moi/ … GRIRN_3a_gogo.htm

Тук пише, че е. Това е сайта на Националната генетична лаборатория. Изследването на Джоли също показва вероятност да се разболее.

# 149
Наистина е доста скъпо.

Общи условия

Активация на акаунт