Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 324
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 345
Е що до 10 само до едно  Hug
та Алекс хайде и тук пак за нечелите сутринта
не разбрах кой е по-виновен Джоли или лекарите?  Whistling

# 346
И аз подкрепям решението й. Има деца, има пълноценен живот, иска да е здрава и занапред - е какво толкова чудно има да иска да елиминира евентуалните рискове. Абсолютно я разбирам, не просто й приемам решението, а го и разбирам.  Peace

# 347
  • Overijse, Belgie
Страшно много сте изписали и нямах време да прочета всички страници, но мен не ме интересува превантивната мастектомия, а какво се прави в яйчниците. От статията разбрах, че има 50% шанс да се разболее от рак на яйчниците, който хич не е малък.

# 348
  • Варна
Сигурно и тях ще махне.

# 349
  • София
Бояна, в едно грешиш-темата нито е тежка, нито е гадна, а реална.
На мен не ми е тежко, само знам, че при наличие на възможност навремето-бих предприела същата крачка. Защото пътя  инак е тежък. Не темата, битието става тежко.

Тази част от реалността на мен лично ми е гадна и болезнена, но си права, реално нещата стоят така. Затова и пиша тук, рационално трябва да се гледат тези въпроси, за да има полза.

Пък и не виждам този въпрос какво общо има с темата.

Как така какво общо? Аз така разбирам темата, а не да осъждаме или да възхваляваме нечие лично решение.
Говорим по проблема, а проблема е в превенцията на онкозаболяванята и отношението към нея.
Няма смисъл да разсъждаваме дали секциото вреди, защо единични патки са намерили лекар, който да се навие да им извади бебето в седмия месец, за да не си развалят бюста. Морала на хората няма нищо общо, нито отклоненията им, все пак, повечето хора са нормални. Не ми е точна информацията, но в един момент в едни- два щата в САЩ е имало идея на жените над определена възраст 45, например, да се премахват матката и яйчниците превантивно. Естествено, това не само не е станало практика и в останалите щати, но и не е въведено в тези два.

Страшно много сте изписали и нямах време да прочета всички страници, но мен не ме интересува превантивната мастектомия, а какво се прави в яйчниците. От статията разбрах, че има 50% шанс да се разболее от рак на яйчниците, който хич не е малък.
Ще ги махне на следващ етап, там не е сигурно и е по- сложно, четох. От което видно, че не са седнали да и махат ан гро све рисково.

# 350
Всеки човек има 50% шанс да се разболее от какво ли не. И точно 50% да не се разболее
Явно Джоли има проблеми /по-големи от обявените/ и тепърва ще следят състоянието и.

# 351
  • София
От статията разбрах, че има 50% шанс да се разболее от рак на яйчниците, който хич не е малък.

И яйчниците са наред. Започнала е с гърдите, понеже там процента бил по-висок, а операцията по-сложна.

Всеки човек има 50% шанс да се разболее от какво ли не. И точно 50% да не се разболее
Явно Джоли има проблеми /по-големи от обявените/ и тепърва ще следят състоянието и.

Очевидно е, че има проблеми. Психически.

# 352
  • София
Не е така, някои хора имат предразположение към определени заболявания и те се изследват допълнително, следи се риска и се минимизира. Това погледнато чисто прагматично е и по- евтино и по- безболезнено от скъпо и тежко лечение.

# 353
  • София
Не успях да си изясня доводите на неодобряващите мярката? Защо не я одобряват всъщност? Съмняват се в съществуването на фамилна обремененост, процентите риск им се виждат нереални, страх ги е от оперативни интервенции или.....?

Не одобрявам мярката, защото се осакатяваш безпричинно, насяш си вреда и с такава мярка всъщност можеш да предизвикаш заболяването. Наличието на фамилна обремененост изобщо не е гаранция, че при теб заболяваното може да се прояви. Процентите риск са нищо повече от хазартна игра и оперативните интервенции на са профилактика срещу рак.

# 354
  • София
Не успях да си изясня доводите на неодобряващите мярката? Защо не я одобряват всъщност? Съмняват се в съществуването на фамилна обремененост, процентите риск им се виждат нереални, страх ги е от оперативни интервенции или.....?

Не одобрявам мярката, защото се осакатяваш безпричинно, насяш си вреда и с такава мярка всъщност можеш да предизвикаш заболяването. Наличието на фамилна обремененост изобщо не е гаранция, че при теб заболяваното може да се прояви. Процентите риск са нищо повече от хазартна игра и оперативните интервенции на са профилактика срещу рак.

А какво точно си е осакатила???

# 355

Процентите риск са нищо повече от хазартна игра и оперативните интервенции на са профилактика срещу рак.

Toва просто не е истина, обаче. Дори при  един фиброаденом на млечната жлеза, не карцином, се препоръчва вадене/биопсия и се пуска хистология.Т.е. оперативна интервенция.

# 356
Говорим по проблема, а проблема е в превенцията на онкозаболяванята и отношението към нея.

Проблемът е един съвсем конкретен вид превенция, не просто превенцията като такава.

Ето ви една статия от Тайм по въпроса. Респектирана съм от резултатите на австралийското изследване, признавам.

И с молба да не приемаш следващото за дребнаво заяждане, тук има противоречие:

Ще ги махне на следващ етап, там не е сигурно и е по- сложно, четох. От което видно, че не са седнали да и махат ан гро све рисково.

Peace

# 357

Мдаааа истински шарлатани са тия лекари, взели и парите, осакатили я...
Пък тя наивна или луда, всъщност и двете  ooooh!

Алекс нищо не отвори публикуваните в темата линкове, нали?
Защо ти трябва ти всичко си знаеш, специалист по генетика и онколог се крият зад ника ти!

# 358
Не е така, някои хора имат предразположение към определени заболявания и те се изследват допълнително, следи се риска и се минимизира. Това погледнато чисто прагматично е и по- евтино и по- безболезнено от скъпо и тежко лечение.
Естествено, че превенцията е по-евтин и сигурен начин. Затова в нормания свят залагат на профилактичните прегледи.
А тук чукме на дърво да не ни се случи

# 359
  • София

А какво точно си е осакатила???

Осакатила е тялото си, целият си организъм, цялата си личност, душата вкл. Тялото, ако случайно не знаеш, е едно цяло и всички органи и системи са свързани помежду си. Не можеш да ампутираш част от цялото и да очакваш, че това ще остане без последствия за целия организъм.

Общи условия

Активация на акаунт