Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 321
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 90
поне някаква информационна стойност да има тази тема.

Стига де  Twisted Evil
сложих схема в заглавния пост

# 91
  • София
Мнозина тук говорят като хора, които нямат идея от онкозаболявания и им пожелавам така да останат и в бъдеще. Човек, който е имал досег и не само се е борил за себе си или обичен човек, а е и чел, консултирал специалисти най- малкото по- умерено би разсъждавал.

Не познавам възрастен човек, който да не е имал досег.
Но от този досег хората са си извлекли различни изводи.
Моят е, че медицината много неща не знае за рака или пък ако знае, то не показва това.
Профилактиката не включва операция. Но включва много други неща. И човек е добре навреме да схване, че гаранции няма и да се примири с този факт. Може да се направи нещо, но е неясно все още докъде е максимумът.
Изключително много неща се знаят и както с кожните онко, при които профилактиката често включва и операции, така и при други. А гаранции няма, но има минимизиране на риска. Иначе по логиката, че няма гаранции хората няма и гастроскопии да си правят на 6 месеца независимо, че са в риск.

# 92
  • Варна
Медицината не е наясно кое причинява рак и затова аз лично се съмнявам, че може с точност да ми определени възможност да ми се получи нещо такова и то на точно определено място.
Ок, може да не е с абсолютна точност, но с много голяма вероятност може. Странно ми е, че ти би си рискувала здравето и живота само защото доказателствата ти се струват недостатъчни.
Какви познания имаш в областта и наистина ли смяташ, че са достатъчни да ти гарантират разумен избор?

Защото намирам толкова сериозна хирургическа намеса при отсъствие на проявен проблем за необоснована.
Предполагам знаеш, че има доста случаи , в които дори това, че заболяването е хванато в начален стадий не ти гарантира излекуване.

# 93
Кой знае кога ще дойде това време когато можело и да се открие че риска всъщност не бил толкова голям и превантивната мярка е излишна. В случая става въпрос за тук и сега, а не да чакаме неясно бъдеще,което може никога и да не дойде и човек да си умре, докато го чака.

# 94
Има един белтък, който се изследва пък при мъжете за риск или вече наличие на рак на простата (със съответните слабости). Ама, едва ли толкова ще се обсъжда, че някой дедо си ампутирал простатата превантивно. Нали става въпрос за цици сме чувствителни на тази тема.

Пуци, Пуциии, следващ път като тръгнеш да даваш сравнения попрочети преди това дали е възможно изобщо да сравниш едното с другото.  Wink

# 95
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Флу, темата е за размяна на мнения по въпроса, от компроматната ги напъдиха.  Laughing
Нормално, не е тема "за или против дадена хирургична интервенция", че да се нищи страница след страница.

Ще повторя- необясними са ми подбудите за подобно подробно изявление, понеже не са от голяма помощ на жените в сходна ситуация.
И след второ четене, като мина моментът на шок и съпричастност- изброяване на лекари и клиники, и конкретни стъпки от процедурите също не са от полза за никого, а намирисват на реклама.

# 96
  • София
Кой знае кога ще дойде това време когато можело и да се открие че риска всъщност не бил толкова голям и превантивната мярка е излишна. В случая става въпрос за тук и сега, а не да чакаме неясно бъдеще,което може никога и да не дойде и човек да си умре, докато го чака.
Едва ли ще дойде това време, защото вече е категорично доказано, че някои видове рак се развиват, заради генетична предраположеност. Кожният рак е такъв, там мерките са сериозни, оперативни включително и не си говоря наизуст.

# 97
Ох, кожните онко... такава операция на бенка, профилактична, доведе до настоящата нужда от химиотерапия в момента на човек на редна възраст. А бе по лекарска препоръка, заради профилактика точно.
Не са наясно. Ако бяха, нямаше да има такъв разнобой вкл. и що се касае до това кое е причина за рак и как да се лекува. В момента близка не може да реши как да я лекуват- едни лекари предлагат химио, втори- операция, трети- да се почне с лъче. В момента лекарите не знаят много за рака. За мое и на много хора около мен огромно съжаление.
Минимизирането на риска е профилактиката- не само прегледи, но и начин на живот. Човек не може да оперира всичко по себе си. Дадох вече примера с близкото семейство- съвсем реален. Лекарите казват- риск от ракови заболявания, не от конкретен вид рак. Е, какво правим в случая питах?

...
Не е майтап работа това.

Не е.
....................................
Северина, точно в този си пост давам пример за наличен висящ случай на близка млада жена, за която самите лекари, нали са с познания, аз не се съмнявам в това, всички- онколози, нямат единна представа за лечение, ка- моли за профилактика /при нея е рецидив/.
Ох, пропуснах- при нея правеха редовно изследвания на кръвта, вкл. туморни маркери. И- нищо. Докато жената си е развивала тумора на същото място, където бе оперирана преди две години.
И въпросът бе дали НИЕ одобряваме. Много ясно, че всеки ще пише за личното си одобрение или неодобрение. Тук не мерим ни дипломи, ни други работи. Поне аз нямам такива нужди.

# 98
Някои хора, предпочитат да чакат да дойде такова време, вместо да вземат мерки.

# 99
  • В Космоса
Ох, кожните онко... такава операция на бенка, профилактична, доведе до настоящата нужда от химиотерапия в момента на човек на редна възраст. А бе по лекарска препоръка, заради профилактика точно.

И аз имам такъв пример, за съжаление с фатален край. Sad

Един въпрос към тези, които твърдо одобряват подобна намаляваща риска интервенция - Над колко процента вероятност биха ви накарали да я предприемете, ако имате финансова възможност?

# 100
  • София
Не са наясно. Ако бяха, нямаше да има такъв разнобой вкл. и що се касае до това кое е причина за рак и как да се лекува. В момента близка не може да реши как да я лекуват- едни лекари предлагат химио, втори- операция, трети- да се почне с лъче. В момента лекарите не знаят много за рака. За мое и на много хора около мен огромно съжаление.
Минимизирането на риска е профилактиката- не само прегледи, но и начин на живот. Човек не може да оперира всичко по себе си. Дадох вече примера с близкото семейство- съвсем реален. Лекарите казват- риск от ракови заболявания, не от конкретен вид рак. Е, какво правим в случая питах?

Има ясни принципни неща- в момента единственото добро лечение е локална лъчетерапия комбинирана с ципростатици. Когато е възможно, но когато не е следват други варианти според случая, много от тях само за удължаване на живота, а не за излекуване.

А лекарските грешки не отменят научните изводи. Някои неща не се знаят, но се знае много по темата, доказано, не на теория. Ролята на гените, ролята на канцерогините са неща, които не подлежат на ревизия. В порядъка неизвестни са причините в точен момент да се променя ДНК на клетката при едни хора, а при други не.  И малкото неизвестни не водят до извода, че не се знае нищо, че превенцията е без значение. Нито крайните мерки ще станат мода, нито масови, но това не означава, че са ненужни чисто принципно.

# 101
Защо  продължавате да повтаряте, че хората, които отричат тази процедура са пълни невежи и безотговорни? И че или не им пука за децата, или им е за циците, или са нямали досега с болен. Няма само да се повтарям, ама не съм съгласна! За мен пък другите са страхливци. И какво правим, въртим се в кръг и се нападаме на лична основа? 87 % вероятност не означават 87% сигурност. Всеки вид подобна интервенция ми е безумна и основана на предположения и догадки. Не бих си го причинила никога.

# 102
Някой хора, предпочитат да чакат да дойде такова време, вместо да вземат мерки.

На много от днешните млади жени майките или бабите им са диагностицирани с рак на гърдата. Предлагаш всички те да си отрежат гърдите превантивно? Известно ли е какво е за една жена да си отреже гърдите? Как го преживява психологически?

# 103
  • София
Ох, и аз се шокирах!
Обаче имайте едно нещо впредвид!
Там "мастектомия", не е същото като БГ "мастектомия".
В бялата Европа и в САЩ, предполагам, слагат импланти още при самата операция.
Тука ни режат като касапи.

# 104
  • София
Защо  продължавате да повтаряте, че хората, които отричат тази процедура са пълни невежи и безотговорни? И че или не им пука за децата, или им е за циците, или са нямали досега с болен. Няма само да се повтарям, ама не съм съгласна! За мен пък другите са страхливци. И какво правим, въртим се в кръг и се нападаме на лична основа? 87 % вероятност не означават 87% сигурност. Всеки вид подобна интервенция ми е безумна и основана на предположения и догадки. Не бих си го причинила никога.
Твърде много епитети има и от двете страни на дискусията. Нито процедурата е безумна, нито ужасените от нея са безотговорни. По такива въпроси е хубаво да се разсъждава, не да се чувства, чувствата и без това са ужасяващи.

Общи условия

Активация на акаунт