Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 324
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 195
Не вярвам,че ги е отрязала или че тази е причината.
По тази логика може да се приложат много профилактики:
Още след раждането махане на апендикса,на жльчката,на сливиците,единия айчник,единия бьбрек,единия бял дроб и много др.
Така с 50% ще се намали шанса от развитие на злокачествено заболяване... ooooh!

Ама има голяма разлика. При нея говорим за наличие на наследствена обремененост, в резултат на което се подлага на серия от изследвания, консултации и пр., установен е много висок риск от развитие на смъртоносна болест и съответно - чак тогава - взето решение за превенция.

Не става въпрос, че по принцип някога на някой евентуално може да му се възпали апендикса или жлъчката.

# 196
Е, хайде сега, едно е да споделиш и ти е напълно ясно. Друго- при всеки един от разговорите и срещите ни да говориш единствено и само за болестта си. Със същия успех би досадила и ако не си болна, а обсебена от децата си, определен мъж или рок-банда.  

И да, болестта е преди всичко лична драма и драма на най-близките ни. Не е нито срамна, нито тайна, нито обидна, но си е наша. Съчувствието е чудесно, но да го търсиш на всяка цена и от всеки нелепо.

# 197
  • София
Ако вие срещате хора, за които болестта им е срамна, аз познавам друг тип, който я превръщат, болестта си, в постоянна тема за разговор и опит за изтъкване от типа: "А аз пък какво съм преживял!".
Това са здрави хора, това е здравословна реакция, чисто принципно. А у нас е нормално и да се преекспонира, защото човек трябва да бъде "мъж", герой, мъжки да понася и тн, а другото се приема за мрънкане. И реакциите тук го показват, пълен потрес защо се споделя такова нещо, ами защото така е здравословно за психиката, тя иначе също може да боледува. Самия престой в болница е сигурна травма, самата диагноза, ако е тежка и тн. А състоянието на психиката е сериозна част от това дали шансовете за възстановяване са добри или лоши.

ПП В друга страна, операция на близък. В друга стая в отделението е настанен руснак, който очаква същата интервенция. От отделението веднага иницират гостуване на нашия пациент и другия, за да си дадат подкрепа един на друг, да поговорят с някой свой.

# 198
Мис Америка също преди време обяви, че ще се подложи на това, тъй като и при нея риска е голям, загубила е майка си и баба си по този начин. Колко ли ше я съжалява Бг-мамата, ужас младо красиво момиче, пък без цици. Хайде да се стопля и да излизате навън, из градинките, да чоплите семки.

# 199
  • Варна
Не мога да повярвам какво чета в темата!
Сериозно ли мислите, че има хора, които спекулират или се перчат със заболяванията си!?!?  Shocked

# 200
  • София
Сериозно ли мислите, че има хора, които спекулират или се перчат със заболяванията си!?!?  Shocked
Ние не ги мислим тези неща, просто ти така ги преиначаваш.  Peace

Аргументите на Джоли да излезе публично с историята си, за мен лично издишат.

# 201
Хипотетично - ако наистина е загрижена с тая работа с наследствеността тогава защо има собствени деца, на които е предала същите тези лоши гени  Thinking Thinking

-----------

Северина,има хора всякакви.
Дали на мен или на теб ни се вярва или не вярва нещо не означава,че го няма.

# 202
  • София
Хипотетично - ако наистина е загрижена с тая работа с наследствеността тогава защо има собствени деца, на които е предала същите тези лоши гени  Thinking Thinking

Това сериозно ли?

# 203
  • Варна
Ако вие срещате хора, за които болестта им е срамна, аз познавам друг тип, който я превръщат, болестта си, в постоянна тема за разговор и опит за изтъкване от типа: "А аз пък какво съм преживял!".
И изобщо не са рядкост именно тези от втория тип.  Peace

Тони, би ли ми разяснила какво значат горните думи?

# 204

Аз не само мисля, аз живея с такъв човек!

# 205
В досег съм с организация, наша си, българска, на болни от един вид нелечимо за медицината в момента заболяване. Хората, българи, Божи твой, си споделят, помагат си, събират се, информация си разменят.
Направо са ми обидни подобни грешни обобщения как, видиш ли, не споделяли, не помагали. Заради тези хора, например, ми е обидно.
Ми едни споделят, други - не. По цял свят е тъй.

ОК, не желая да навлизам в конкретика.

# 206
Сериозно ли мислите, че има хора, които спекулират или се перчат със заболяванията си!?!?  Shocked
Ние не ги мислим тези неща, просто ти така ги преиначаваш.  Peace

А за спекулиращите- има достатъчно, но не е по темата. Що ТЕЛК-аджийски решения отменя НЕЛК, а колко още за отмяна необжалвани има, да речем. Не е като да не съществува спекула.

А понятието "хипохондрия" пък не е и ново.

Но както има хора, които се срамуват да говорят за болестта си, тъй има и даващи широка информация, че и буквално парадиращи със състоянието си.
Народ- всякакъв.

# 207
  • София
И изобщо не са рядкост именно тези от втория тип.  Peace
Тони, би ли ми разяснила какво значат горните думи?
Всичко друго, но не спекулиране или перчене.  Peace
Някои неща или ги премълчаваш, или ги споделяш с най-близките и психотерапевта си. Няма нужда да ги правиш световно достояние, уж с цел да помогнеш на други в твоето положение. И не ми се обяснява, защото пак до парите ще опрем.

# 208

Това сериозно ли?

Кое това?

# 209
  • София
Хипохондрията също е страдание и се лекува.

Аз не само мисля, аз живея с такъв човек!
Ако е възрастен човек е нормално, след една възраст хората се фиксират върху здравето си по много причини. Не всички, но много.

Пухи, за предаването на гените.

Общи условия

Активация на акаунт