Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 324
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 360
Не успях да си изясня доводите на неодобряващите мярката? Защо не я одобряват всъщност? Съмняват се в съществуването на фамилна обремененост, процентите риск им се виждат нереални, страх ги е от оперативни интервенции или.....?

Не одобрявам мярката, защото се осакатяваш безпричинно, насяш си вреда и с такава мярка всъщност можеш да предизвикаш заболяването. Наличието на фамилна обремененост изобщо не е гаранция, че при теб заболяваното може да се прояви. Процентите риск са нищо повече от хазартна игра и оперативните интервенции на са профилактика срещу рак.

А какво точно си е осакатила???

Осакатила е тялото си, целият си организъм, цялата си личност, душата вкл. Тялото, ако случайно не знаеш, е едно цяло и всички органи и системи са свързани помежду си. Не можеш да ампутираш част от цялото и да очакваш, че това ще остане без последствия за целия организъм.

Медицината познава много случаи на ампутирани органи без сериозни последствия за организма  Peace
Много драма се вкарва по темата...много и излишна. Ми решила жената, взела решение - направила го.

# 361
Аз си мисля, че жълтите заглавия допринасят сериозно за паниката тук. Жената не е отстранила гърдите си, а част от тъканта. На голяма част от жените, които си слагат силикон също им срязват млечните жлези, на практика си е същото.

# 362
  • София
Не успях да си изясня доводите на неодобряващите мярката? Защо не я одобряват всъщност? Съмняват се в съществуването на фамилна обремененост, процентите риск им се виждат нереални, страх ги е от оперативни интервенции или.....?

Не одобрявам мярката, защото се осакатяваш безпричинно, насяш си вреда и с такава мярка всъщност можеш да предизвикаш заболяването. Наличието на фамилна обремененост изобщо не е гаранция, че при теб заболяваното може да се прояви. Процентите риск са нищо повече от хазартна игра и оперативните интервенции на са профилактика срещу рак.

А какво точно си е осакатила???

Осакатила е тялото си, целият си организъм, цялата си личност, душата вкл. Тялото, ако случайно не знаеш, е едно цяло и всички органи и системи са свързани помежду си. Не можеш да ампутираш част от цялото и да очакваш, че това ще остане без последствия за целия организъм.

Не се сещам какво ще се случи като е отстранила гърдите си? Освен че няма да може да кърми. Осветли ме моля.

# 363
  • София

Процентите риск са нищо повече от хазартна игра и оперативните интервенции на са профилактика срещу рак.

Toва просто не е истина, обаче. Дори при  един фиброаденом на млечната жлеза, не карцином, се препоръчва вадене/биопсия и се пуска хистология.Т.е. оперативна интервенция.

Напротив, при фиброаденом се препоръчва изобщо да не го пипаш. Редуцира се и се резорбира сам.

# 364
  • София

Процентите риск са нищо повече от хазартна игра и оперативните интервенции на са профилактика срещу рак.

Toва просто не е истина, обаче. Дори при  един фиброаденом на млечната жлеза, не карцином, се препоръчва вадене/биопсия и се пуска хистология.Т.е. оперативна интервенция.

Напротив, при фиброаденом се препоръчва изобщо да не го пипаш. Редуцира се и се резорбира сам.

Пак си в грешка. Ако расте се препоръчва да се махне.

# 365
като гледам, освен върху клюката, се пените и  върху превенцията
а тя засега е мамография, т.е. рентгеново облъчване, което всъщност засилва риска от образуване на ракови клетки
а това добричките доктори не намират за нужно да го кажат

както и ги мързи да се поинтересуват какво друго човек може да направи, за да намали риска си (визирам намаление на стреса, ударни дози вит. Д и хранителен режим, основаващ се на избягване на храни, водещи до покачване нивата на кр. захар, инсулина, IGFs и подобни хормони, както и избягване на статини и подобни отрови)
за съжаление съвр. медицина знае само скалпела и медикаменти със съмнителни действия
не разбирам защо го мързи, вместо да се пообразоват малко сами в името на здравето и живота на пациентите си

и понеже сега ще скочат разни разбирачки, ще спомена само че имам среща от много близо с тематиката на темата, та знам твърде добре какво е от личен опит

# 366
  • Варна
Моята мамоложка ме изследва само с ехограф. Затова й се доверявам най-много. Peace Иначе W'A'S'P'   bouquet

# 367
  • София
Медицината познава много случаи на ампутирани органи без сериозни последствия за организма  Peace
Много драма се вкарва по темата...много и излишна. Ми решила жената, взела решение - направила го.

Познава, да. Обаче тия органи не са били здрави. Ако кракът ти е гангренясал, много ясно, че ще го отрежеш, за да се спасиш живота. Случаят обаче изобщо не е такъв.

# 368
  • София

Познава, да. Обаче тия органи не са били здрави. Ако кракът ти е гангренясал, много ясно, че ще го отрежеш, за да се спасиш живота. Случаят обаче изобщо не е такъв.

Абе историята познава и отстраняване на здрави органи без последствия да ти кажа. Пък чак и за душата и личността, айде моля ти се. Много преигравате.

# 369
Моята мамоложка ме изследва само с ехограф. Затова й се доверявам най-много. Peace Иначе W'A'S'P'   bouquet

и моят в БГ, но за съжаление са единици
а тук в ШвеЦко ме викат всяка година, за да ме светкат на конвейр
аз разбира се отказах
ще си ходя при българското докторче и ще си плащам, вместо да ме светкат тук бвзплатно

# 370
  • София

И с молба да не приемаш следващото за дребнаво заяждане, тук има противоречие:

Ще ги махне на следващ етап, там не е сигурно и е по- сложно, четох. От което видно, че не са седнали да и махат ан гро све рисково.

Peace
Права си, ще ги махне евентуално, думата евентуално липсва, моя грешка.

Моята мамоложка ме изследва само с ехограф. Затова й се доверявам най-много. Peace Иначе W'A'S'P'   bouquet
И мен ме изследват само с ехограф, под 40 мамограф само при съмнения, малозите не са олигофрени, естествено, че мамографията е облъчване и не се прави без нужда. А при някои жени така или иначе мамограф не става, до тип млечни жлези е.

# 371
Ей, не знаех, че има толкова лекари и задълбочени профилирани специалисти тук...Едно е да дадеш мнение за подобно решение, но да развяваш медицински термини и да правиш изводи... Crazy
Меко казано странно ми е

# 372
  • София
Четох, четох четох...
И не разбирам защо толкова спорове, реплики, дуплики...
Аз съм с двустранна мастектомия и то отдавна. Ако имаше подобни превенции преди години, бих се подложила превантивно, защото всички от рода ми/ и от майчина и от бащина линия/ умират от рак.
Щях да си спестя всички операции, химиотерапии и лъчетерапии, които се наложи да понеса досега.

# 373
Не бих осъдила ничие решение относно собственото му здраве. Всеки си има своя собствен и личен ад.

Когато нещо не е опряло до собствения ти кокал, каквото и да кажеш си е чесане на езици и празни приказки. Някои от които прочетох тук доста грозни.

# 374
Четох, четох четох...
И не разбирам защо толкова спорове, реплики, дуплики...
Аз съм с двустранна мастектомия и то отдавна. Ако имаше подобни превенции преди години, бих се подложила превантивно, защото всички от рода ми/ и от майчина и от бащина линия/ умират от рак.
Щях да си спестя всички операции, химиотерапии и лъчетерапии, които се наложи да понеса досега.
След този коментар мисля ,че темата трябва да преключи!

Общи условия

Активация на акаунт