Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 330
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 600
  • София
благодарности на sophiemmaspencer за много полезните линкове, които даде! може би най-ценното в тази тема...
Имаше и други полезни мнения и разкази, аз благодаря на момичетата, които разказаха като преживели подобна интервенция, не е лесно да се говори за тези неща.

(Не знам дали си видяла, но доста по- назад ти пуснах адресите, на които се правят генетичните изследвания у нас. Уточнявам, защото ти попита за тях и из другите постове може да са ти убягнали.)

# 601
Относно Джоли.Първоначалната ми реакция, след като прочетох заглавието и първите няколко изречения, беше отрицателна.Но в последствие, по-подробно запознавайки се с причините за решението и, какво е представлявала самата операция, какво всъщност и как е направено и т.н., мнението ми определено се промени.
Моето мнение не се промени, но ме накара да се замисля над нещата. Да прочета повече, да се консултирам. Да, трябва да се говори за тези неща. Но в едно съм сигурна - това е много смела постъпка.
През цялото време се чудя какво ли би ме посъветвала майка ми ако беше жива.

# 602
  • София
Аз продължавам да не искам да вярвам, че има толкова много силно, наистина, дълбоко, безнадеждно нещастни хора. И те не прощават никому.

# 603
Относно Джоли.Първоначалната ми реакция, след като прочетох заглавието и първите няколко изречения, беше отрицателна.Но в последствие, по-подробно запознавайки се с причините за решението и, какво е представлявала самата операция, какво всъщност и как е направено и т.н., мнението ми определено се промени.
Моето мнение не се промени, но ме накара да се замисля над нещата. Да прочета повече, да се консултирам. Да, трябва да се говори за тези неща. Но в едно съм сигурна - това е много смела постъпка.

Моето мнение също не се промени за тези три дни, но е достатъчно, че бе обърнато внимание на тази информация, което ме накара да прочета стари и нови неща и да търся отговори на стари и нови мои си въпроси. В момента си правя годишната профилактика и скоро съм на изследване- ехограф и гинеколог, ще попитам някои неща лично специалиста, за които, иначе, не бих го питала, ако не се бях позадълбала.

# 604
Гледах новините в 20ч. снощи по немската телевизия. SAT1 в началото като после превключих на ARD, националната немска телевизия. Изгледах обширен репортаж за Анджелина, в иначе новини които траят десет минути някъде. Превключих и с изненада установих, че по националните новини където със сигурност има важни неща за коментиране и споделяне, то пак записи на Анджи вървяха, записи от безгрижното и все още недалечно минало от червени килими и други паради на суетата.
Искам или не искам бях почти задължена да си направя мнение по въпроса.

Ракът е страшна болест, бич на нашето време, болестта, от която аз лично най-много се страхувам. Всичко свързано с нея взимам насериозно и "респектирам" почти свръхестествената мощ на този тайнствен злодей.
Това, на което почти насила ни накараха да станем свидетели ми заприлича снощи на някакво много лошо продуцирано шоу, разбира се с лош привкус също, все пак става дума за рак.

Превантивната мастектомия е спорен медицински метод, след това всеки пациент има право да реши за собственото си тяло, това е абсолютно правилно и подкрепям.
Изобщо думата "превантивен" става все по-модерна. Превантивна медицина с превантивни операции, превантивни банкови процедури, превантивни войни...
След това идва безсрамието или липсата на свян в дадената ситуация. На света се поднася една много сериозно информация, която не може да се подмине с лека ръка. Обаче с какви аплодисменти и фанфари ни я сервираха! Отворено писмо, друго отворено писмо на загрижения съпруг, на другия ден и озадаченият татко направи изявление. Това е ексхибиционизъм - душевен, физически, духовен. Не може с такива сериозни теми да се подхожда така.

Спомням си за Анджелина лезбийка и горда от това, в едно интервю казваше нещо от рода на - вътре винаги съм била мъж.
Спомням си 90те когато Анджи се хвалеше, че едно от хобитата и е да се самонаранява, да се реже с нож. Имала колекция от ножове и всичките ги била опитала на собствената плът.
Няколко години по-късно баща и в едно шоу каза, че дъщеря му е психично болна и трябва да и се помогне, беше притеснен човекът. После не си говориха май десет години.

Понеже А.Д. е публична личност то всеки от нас има правото да има мнение. А тя е повече от публична. Тя е навсякъде - в Африка, в Хаити, на червения килим, в глупавия екшън филм, пак в Африка, на Г8 сбирката и все така нататък. Не трябва човек да е психолог за да види, че тук става дума за човек нарцисист, влюбен до болка в себе си, като все пак върши добрини понеже това го кара да се чувства велик. Една голяма, неописуемо голяма суета. И няма лошо докато помага.
Обаче това с мастектомията идва в повече на поне малко размишляващия човек.

Когато човек е взел правилното решение за себе си, не виждам проблем. Но когато този същият човек ми го поднася на мен по безвкусен и помпозен начин, когато думи като "героиня", "вдъхновение за жените" се натрапва, то аз не спирам да се питам - какво правя аз в това стадо където героини са някви Анджелини и където е забравено що са това свян и сдържаност. Цялата постановка е грозно театрална.
И това за огромно съжаление оставя много лош вкус и омаловажава такова сериозно заболяване като рака на гърдата.

Трябваше да изкажа личното ми виждане, не съм чела какво се е писало по темата, не исках да се влияя от други мнения.

# 605
Мистик,Благодаря Ти за този пост! Hug

# 606
Връщате отново темата в изходна позиция тип "Звездни компромати".
Аз чух вчера 2 жени по радиото и гледах 2 по тв. Готови ли сте да им направите пълен анализ? Не сте ги виждали, но мотивите им са близки до тези на Джоли. Какво не им е наред на тях, а? Самовлюбени? Психически неуравновесени? Търсещи сензация? Нови цици?

# 607
===
Превантивната мастектомия е спорен медицински метод, ...

Би ли споделила защо смяташ така? Можеш ли споделиш с нас професионални мнения, би било много по- интересно и полезно от личните мнения, с които изобилства темата.
...............
За да съм ясна дори за редовните форумски "участници"- питам, защото се интересувам от отговора.

# 608
  • София
превантивното отстраняване на гърди и яйчници при открито носителство на BRCA мутация и фамилна история на рак се е правило много преди А.Дж. - просто огромното мнозинство тук научава сега за това нещо от живота и си мисли, че е плод на психоза у нарцистична маниачка.

ето само няколко подобни истории:
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2247542/Heidi-Kilgarif … -BRCA-1-gene.html

http://www.dailymail.co.uk/health/article-2324405/I-didnt-think- … urgery-month.html

http://www.dailymail.co.uk/health/article-2239636/Fiona-Luscombe … -grandmother.html

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2289181/Michelle-Heato … event-cancer.html

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1170068/The-19-year-ol … cancer-curse.html

http://www.dailymail.co.uk/health/article-1372720/Mothers-diary- … et-sensation.html

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2217277/Michelle-Heato … ctly-healthy.html

http://www.dailymail.co.uk/health/article-171348/Double-op-cance … gene-patient.html

http://www.dailymail.co.uk/news/article-466682/Three-sisters-und … -cancer-gene.html

и т.н.

# 609
  • София
jam точно пишех същото нещо Simple Smile
Една приятелка се върна преди малко от контролен преглед при видна лекарка от онкологията. Лекарката казала, че я побъркват тези дни с искания за разни интервюта точно по този повод. Тя недоумява как нещо което не се прави от вчера и съвсем не е рядкост изведнъж става такава сензация.

# 610
Мистик,Благодаря Ти за този пост! Hug
И аз!  bouquet

# 611
  • София
Аз чух вчера 2 жени по радиото и гледах 2 по тв. Готови ли сте да им направите пълен анализ? Не сте ги виждали, но мотивите им са близки до тези на Джоли. Какво не им е наред на тях, а? Самовлюбени? Психически неуравновесени? Търсещи сензация? Нови цици?
И другите въпроси- това тук какво е, конгрес на любителите психоаналитици, заседание на ултрасите адвентисти от седмия ден и тн.

Но сериозно, защо ако медиите отразят нещо образа на събитието, човека, явлението става равнозначен на самия човек, събитие, явление. Ако медиите ви "засипват" с някаква тема просто сменете канала, но не се сърдете на темата. Това по отношение поста на Мистик.

превантивното отстраняване на гърди и яйчници при открито носителство на BRCA мутация и фамилна история на рак се е правило много преди А.Дж. - просто огромното мнозинство тук научава сега за това нещо от живота и си мисли, че е плод на психоза у нарцистична маниачка.

Това се опитвах да кажа и аз няколко пъти, но не мина.

# 612
jam точно пишех същото нещо Simple Smile
Една приятелка се върна преди малко от контролен преглед при видна лекарка от онкологията. Лекарката казала, че я побъркват тези дни с искания за разни интервюта точно по този повод. Тя недоумява как нещо което не се прави от вчера и съвсем не е рядкост изведнъж става такава сензация.
Ами заради Анджелина Джоли. В такъв свят живеем.
Нека ги даде лекарката интервютата.

# 613

Темата е точно за Анджелина, точно за нейната мастектомия.
Аз познавам жена без гърди, които е махнала преди години. Превантивно. От нея знам, че имплантите са били невъзможни.
И не съм игнорант, аз също срещам, чета и слушам за жени преминаващи през този кошмарен процес.
За Анджелина хич не се притеснявам що се отнася до гърдите и, те са сигурно перфектно направени. Болно ми е за всички останали неанджита, за които никой не подозира. Тези, които се чувстват интерпелирани в момента, Кейси, са по-глуповатите, по-наивните, хора имащи нужда от кумири и водачи... Един малко по-умен болен от рак човек би бил отвратен, лично мнение изказвам, от подобно шоу.

# 614
Ако не друго, то поне голяма част от хората ще помислят за собственото си здраве, някои от тях дори ще отидат на профилактичен преглед, на който иначе не биха.

Някои от списващите тук като че ли имат раздвоение на личността!

ПП Мистик, аз също гледах репортажите по немските телевизии и също ми направи впечатление колко място заемаха, непрятното чувство, че темата се коментира с някакъв особен вкус към сензацията също беше налице. Въпреки това смятам дискусията за полезна, а леенето на грозни реплики за ненужно.

Общи условия

Активация на акаунт