Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 332
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 615
jam точно пишех същото нещо Simple Smile
Една приятелка се върна преди малко от контролен преглед при видна лекарка от онкологията. Лекарката казала, че я побъркват тези дни с искания за разни интервюта точно по този повод. Тя недоумява как нещо което не се прави от вчера и съвсем не е рядкост изведнъж става такава сензация.

И аз се чудя как новината за Анджелинка се промъкна между изборните новини, но ето на - промъкна се по всички медии във всички емисии, да не би някой да я пропусне... Мен това ме озадачи повече от самото житие и битие на Анджелина... Успях да науча много важно нещо без грам да се интересувам от светски клюки...  Laughing

Ако не друго, то поне голяма част от хората ще помислят за собственото си здраве, някои от тях дори ще отидат на профилактичен преглед, на който иначе не биха.

Извинявай, но ако някой мисли за собственото си здраве само, когато види Анджелина по телевизора, то наистина има спешна нужда от лекарска помощ...

# 616
  • София
Връщате отново темата в изходна позиция тип "Звездни компромати".
Аз чух вчера 2 жени по радиото и гледах 2 по тв. Готови ли сте да им направите пълен анализ? Не сте ги виждали, но мотивите им са близки до тези на Джоли. Какво не им е наред на тях, а? Самовлюбени? Психически неуравновесени? Търсещи сензация? Нови цици?

Темата е точно за Анджелина, точно за нейната мастектомия.
Аз познавам жена без гърди, които е махнала преди години. Превантивно. От нея знам, че имплантите са били невъзможни.
И не съм игнорант, аз също срещам, чета и слушам за жени преминаващи през този кошмарен процес.
За Анджелина хич не се притеснпвам що се отнася до гърдите и, те са сигурно перфектно направени. Болно ми е за всички останали неанджита, за които никой не подозира. Тези, които се чувстват интерпелирани в момента, Кейси, са по-глуповатите, по-наивните, хора имащи нужда от кумири и водачи... Един малко по-умен болен от рак човек би бил отвратен, лично мнение изказвам, от подобно шоу.
Ами всеки си избира какъв фокус да има към дадена новина. Аз се сещам за момчето, за чийто живот се борих и аз, за други болни, за важността на превенцията, на това по тези въпроси да не се мълчи. Но аз не живея в някакви измислена схема на по- жертви и по- малко жертви, на тъпи и умни, на престижни и непрестижни, по- простички са ми представите за хората и нещата. Та е въпрос на избор да си владее човек главата и да отговаря за това дали избира да се съпотавя и съревновава с другите, познати или не, или не.

# 617
  • София
Мистик, много добър пост. Не съм съгласна само, че Анджелина е "нарцисист, влюбен до болка в себе си". Аз съм такава и точно затова никога не бих си причинила подобно нещо.

# 618
Бояна, това, което казваш е абсолютно правилно. Но се чудя защо не разбираш какво казвам аз, изразявам се ясно и точно, не би трябвало да те затруднява.

# 619
  • София
Бояна, това, което казваш е абсолютно така. Но се чудя защо не разбираш какво казвам аз, изразявам се ясно и точно, не би трябвало да те затруднява.
Не ме затруднява, просто коментирам една част от това, което казваш. А коментирам точно тази част, защото в нея е точно и ясно поднесена сентенцията на половината постове в тази тема.

# 620
Бояна, това, което казваш е абсолютно така. Но се чудя защо не разбираш какво казвам аз, изразявам се ясно и точно, не би трябвало да те затруднява.
Не ме затруднява, просто коментирам една част от това, което казваш. А коментирам точно тази част, защото в нея е точно и ясно поднесена сентенцията на половината постове в тази тема.

Аха, добре че каза, понеже не съм чела предишните страници. Мисълта, че не съм сама да мисля, че ставам свидетел на Роки Хорор Пикчър Шоу, ме кара да запазя надеждата, че световното затъпяване още не е стопроцентово.

# 621
превантивното отстраняване на гърди и яйчници при открито носителство на BRCA мутация и фамилна история на рак се е правило много преди А.Дж. - просто огромното мнозинство тук научава сега за това нещо от живота и си мисли, че е плод на психоза у нарцистична маниачка.
Това се опитвах да кажа и аз няколко пъти, но не мина.

Как да мине, когато за превенция, тук почти не се говори.Масектомията, както мислят някои, означава доброволно и ненужно загрозяване, често водещо до напълно обосновано изоставяне от половинката.
Да не говорим, че в България, както вече се спомена, не може масектомията и последвалата имплантация да бъдат обединени в една операция, а вариантите за запазване на зърната, кожата и т.н., може би, въобще не съществуват като опция, а кой знае какви са и имплантантите, с които се работи в страната ни.

# 622
Връщате отново темата в изходна позиция тип "Звездни компромати".
Аз чух вчера 2 жени по радиото и гледах 2 по тв. Готови ли сте да им направите пълен анализ? Не сте ги виждали, но мотивите им са близки до тези на Джоли. Какво не им е наред на тях, а? Самовлюбени? Психически неуравновесени? Търсещи сензация? Нови цици?

Темата е точно за Анджелина, точно за нейната мастектомия.
Аз познавам жена без гърди, които е махнала преди години. Превантивно. От нея знам, че имплантите са били невъзможни.
И не съм игнорант, аз също срещам, чета и слушам за жени преминаващи през този кошмарен процес.
За Анджелина хич не се притеснпвам що се отнася до гърдите и, те са сигурно перфектно направени. Болно ми е за всички останали неанджита, за които никой не подозира. Тези, които се чувстват интерпелирани в момента, Кейси, са по-глуповатите, по-наивните, хора имащи нужда от кумири и водачи... Един малко по-умен болен от рак човек би бил отвратен, лично мнение изказвам, от подобно шоу.

Мистик, така е малко наивно, защото хора умират всеки ден, от рак, от глад...просто животът е несправедлив.
И не мисли, че болните са отвратени. По-същата логика на събиранията и маратоните, хората загубили близки, дали завиждат на оцелелите? Цинично е да мислим така.
Близо 20% от жените в риск в Щатите минават превантивна мастектония всяка година. Правят го по собствено желание, след като са минали години наблюдения. Тези жени са знаели през какво ще минат, те се виждат с други като тях, имат групи за взаимопощ, знаят, какво ще претърпят като хирургическа намеса, защото боли, това не е просто един силикон.
Гледаме различен тип новини явно.

# 623

............ Масектомията, както мислят някои, означава доброволно и ненужно загрозяване, често водещо до напълно обосновано изоставяне от половинката. ..

Shocked ти жена ли си ooooh!

# 624
  • София

Аха, добре че каза, понеже не съм чела предишните страници. Мисълта, че не съм сама да мисля, че ставам свидетел на Роки Хорор Пикчър Шоу, ме кара да запазя надеждата, че световното затъпяване още не е стопроцентово.

Да, затъпяването не е сто процентово. Но е интересна гледна точка към света да намираш за умни единствено хората, които са на твоето мнение.  Wink

ПП Аз не гледам телевизионни новини.

# 625
  • София
............ Масектомията, както мислят някои, означава доброволно и ненужно загрозяване, често водещо до напълно обосновано изоставяне от половинката. ..

+1 и нарочно ли изписваш така думата?

Мистик, удоволствие бе за мен, да те прочета в тази тема   bouquet

# 626

Ти четеш ли какво написах? Това беше изказване на друга потребителка.

violenzaa, как се пише "обоснован", според теб?

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 17:13 от sorsha_

# 627
http://www.people.com/people/article/0,,20700372,00.html

Маха и яйчниците. Взимам пуканките и ще ви чета!  argue

# 628
  • Варна
А, то остана ли нещо неказано в тази тема!?

# 629
Stelt 77, знаех си аз, че ще последват такива реплики, но рискувах да напиша горното с надеждата да не се буквализира толкова. Разбирай го по следния начин: оживените дискусии по всевъзможни медии могат да станат катализатор на това много хора да се замислят по много въпроси, свързани със здравето, здравеопазването, профилактичните прегледи и т.н. Това, че в случая става въпрос за А. Дж. има дотолкова значение, доколкото, благодарение на факта, че е изкючително известна и коментирана личност, темата бива отразена повече от обширно по цял свят. Кой как приема информацията, какви чувства и страсти предизвиква тя в него си е лично негова работа.

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 17:20 от ad absurdum

Общи условия

Активация на акаунт