Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 326
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 735
Когато си махнал превантивно-има само оперативна намеса. Когато си махнал в следствие на заболяването вече, следват химиотерапии, лъчетерапии и какво ли още не.
Точно това обясних и аз в предните си постове. Бих постъпила точно като А.Д. ако имах тази възможност преди години и бих си спестила всички операции, химиотерапии и лъчетерапии през годините, които повярвайте ми, не са никак приятни.

Пишеш го за втори път, Хули, но много удобно ти се пропускат постингите. Дано поне, този който питаше, как ли се чувстват от решението й, хора минали през този път, да е задоволил любопитството си.
Със сигурност тук, никой не може да си представи моментите, през които си минала, но само за момент да се опита и част от ненужните словоизлияния, нямаше да ги има.

Не е злоба, не е дори цинизъм. Просто е удивляващо поведение на млади жени, в 21 век, времето когато медицината продължава да напредва, а съзнанието си остава закостеняло и още по-тъжно - не излиза от кръга на жълтата клюка.
След по-малко от 2 месеца ще се появи и кралското бебе, така че ще скочите от цвете на цвете, все нещо и там няма да ви хареса, това е сигурно.
Някои порасват с житейския опит, други като ги тресне живота от раз, трети - никога.

Последна редакция: чт, 16 май 2013, 03:05 от Кейси

# 736
Бумър, писането на писмо/статия или каквото беше това на Анджелина не е ли част от ПР реквизитите? Пък, ако щеш, едно просто информиране от първо лице?
Звезда с възможностите на Джоли можеше само за тази седмица да обиколи всички най-гледани телевизии и предавания.

Тя предпочита писмо на 24 стр. на Ню Йорк Таймс и интервю за "Националното радио на САЩ", което въобще не е в топ листата.

Това, че отсега във всяко следващо интервю ще я питат е вече част от играта, но нейните следващи филми са обявени за 2014 и 2015, доста е рано за да си прави пряка реклама.

Истината е, че можем да си спекулираме до утре, но и в Малайзия Индепендънт да беше отишла, пак щеше да стигне до когото трябва и както трябва. НЙТ е топ листа по мои впечатления. Другото ми скромно мнение е, че никога не е рано to stay relevant в техния свят.

Уважавам Джоли заради хуманитарната й дейност, смятам, че не е предприела тази драстична мярка заради суета, а поради страх за живота си и желание да бъде по-дълго до децата си. Но нещо в начина, по който го направи ме гложди, нещо просто не ми се струва както трябва.

ТИ как би го направила тогава?
и бту ПП вече са я сложили на корицата със спекулацията на база писмото и, че ще и маха яйчниците, но това говори повече за обществото и медиите, отколкото за Джоли.

Мислиш ли, че на Анастейжа и пука на колко корици са я сложили след първата и борба с рака, след като в момента я повтаря?

Колко от пишещите тук могат да потвърдят, че са знаели, че в САЩ се прави това изследване за мутация на BRAC 1??? А също и, че  "над милион пациенти са изследвани в Америка" с "резултат, който е абсолютно достоверен."  

Последна редакция: чт, 16 май 2013, 07:10 от Бумър

# 737
Отдавна вече се отказах да се опитвам да разбера защо тук, когато си на различно мнение, и автоматично те дамгосват с етикета "злобен".
въпреки че всяко първо обвинение тук наистина е в злоба как все пак следва да класифицираме:
* Пожеланията и на нас да ни се случи ( 87% вероятност за агресивен тумор)
* Нареждането да се осланяме на съдбата и/или божията милост, а не на достиженията на медицината по отношение на собктвеното ни здраве
* Категоризациите за това кой колко ( и как трябва да) скърби според външните прояви и реакции след тежка загуба

Може би част от реакциите по темата са предизвикани от личността на Анджелина Дж и личните емоции към нея, но все пак не тя чете тук, а ние, обикновените жени, които може и да сме здрави и безгрижни, но може и да не сме, ако ме разбирате правилно.

# 738
Когато си махнал превантивно-има само оперативна намеса. Когато си махнал в следствие на заболяването вече, следват химиотерапии, лъчетерапии и какво ли още не.
Точно това обясних и аз в предните си постове. Бих постъпила точно като А.Д. ако имах тази възможност преди години и бих си спестила всички операции, химиотерапии и лъчетерапии през годините, които повярвайте ми, не са никак приятни.

Пишеш го за втори път, Хули, но много удобно ти се пропускат постингите.

Пропускат се, защото Хули пише за това как е щяла да постъпи ако е знаела какво ще й се случи, но това е СЛЕД като със сигурност се е случило.Не е същото като да се реагира на основата на изчислен риск.Майка ми се лекуваше от рак на шийката на матката, а леля ми почина от рак на дебелото черво.Две сестри-рак...Това, което правя засега, е да провеждам консултации с лекари за вероятността да ми се случи на мен/засега само по отношение на карцином на шийката на матката/, да чета и да си провеждам редовно профилактичните прегледи.На 41 съм, с 2 деца, но не ми е хрумвало да поискам да ме "изчистят" заради вероятността.А за втория вид рак дори не съм мислила още как да се предпазя....Искам да кажа, че СЛЕД като се е случило нещо, каквото и да е, всички казваме- "ако знаех, нямаше да..../щях да...../".Но за съжаление, или за щастие, не знаем какво ни чака.Може би ако знам със сигурност, че след еди-колко си години ще се разболея, ще поискам профилактично отстраняване на някои органи.Не знам newsm78Сега обаче просто вярвам, че няма да ми се случи и съответно не искам да пристъпвам към това.Така че, всеки сам си преценява и решава.

# 739
ОК засега не си мислила,
но, ако ти кажат че има 87% сигурност, че ще те сполети точно този рак, нищо ли няма да направиш?

# 740
ОК засега не си мислила,
но, ако ти кажат че има 87% сигурност, че ще те сполети точно този рак, нищо ли няма да направиш?

Няма начин човек да е на друго мнение, нали Simple Smile). При едни и същи обстоятелства, трябва да постъпим по един и същи начин. Simple Smile)))) Това в кръга на шегата. Потребителката си е казала:

Може би ако знам със сигурност, че след еди-колко си години ще се разболея, ще поискам профилактично отстраняване на някои органи.Не знам newsm78Сега обаче просто вярвам, че няма да ми се случи и съответно не искам да пристъпвам към това.Така че, всеки сам си преценява и решава.

# 741
Няма наистина,
аз не мога да разбера, ако някой реши да седи и да се моли и да разчита на 13-те %

Вероятно проблемът е в мен и в личният ми опит с рака.
Били са болни родителите ми и 3-ма от 4-ма прародители.

# 742

Пишеш го за втори път, Хули, но много удобно ти се пропускат постингите.

Пропускат се, защото Хули пише за това как е щяла да постъпи ако е знаела какво ще й се случи, но това е СЛЕД като със сигурност се е случило.

Всъщност, казусът е точно такъв. Казани са едни високи проценти риск. Ако сега на мен ми ги кават тези проценти риск, бих предприела същото, защото вече има и тази възможност, а не да чакам. При такива проценти риск, операцията ти е в кърпа вързана, много е нищожен процента да не ти се случи, всъщност.Ама поне да е само операция, без химиото. Не иде реч всяка жена да си маха гърдите ей така превантивно все пак. Или всяка да тича на тези изследвания.

# 743
87 % е много голям риск ,
50 % - също .

# 744
Искам да кажа, че СЛЕД като се е случило нещо, каквото и да е, всички казваме- "ако знаех, нямаше да..../щях да...../".Но за съжаление, или за щастие, не знаем какво ни чака.

Същото казах, даже като въпрос го зададох, но отговор не получих.  Simple Smile

Бум, веднага мога да ти кажа как ще постъпя в аналогична ситуация - първо ще си съдера задника да се убедя, че тези 87% не са статистическа прогноза, а истински, ама истински твърдо число. Чак тогава ще режа.

# 745
Много ясно, че ще има И такива, които чак след операцията, химиото и всичко останало -така биха казали. Но ДНЕС вече се знае, че при тежка обремененост Можеш да си направиш изследвания  и при висок риск и да вземеш информирано решение и превантивна мярка. В крайна сметка нито е задължително, нито е ей така, на конвейр. Просто има вече Гласност, жени разказват за това, а това пък е път за много други след тях просто. Един от възможните пътища. При висок риск и тежка фамилна обремененост.По времето, когато Хули се е оперирала дори не предлагаха реконструкция. Дори не е подозирала десет години преди операцията за това. Предполагам. Но днес, много жени могат да пропуснат екстрите през които е минала просто. Това е.

# 746
Гледах новините в 20ч. снощи по немската телевизия. SAT1 в началото като после превключих на ARD, националната немска телевизия. Изгледах обширен репортаж за Анджелина, в иначе новини които траят десет минути някъде. Превключих и с изненада установих, че по националните новини където със сигурност има важни неща за коментиране и споделяне, то пак записи на Анджи вървяха, записи от безгрижното и все още недалечно минало от червени килими и други паради на суетата.
Искам или не искам бях почти задължена да си направя мнение по въпроса.

Ракът е страшна болест, бич на нашето време, болестта, от която аз лично най-много се страхувам. Всичко свързано с нея взимам насериозно и "респектирам" почти свръхестествената мощ на този тайнствен злодей.
Това, на което почти насила ни накараха да станем свидетели ми заприлича снощи на някакво много лошо продуцирано шоу, разбира се с лош привкус също, все пак става дума за рак.

Превантивната мастектомия е спорен медицински метод, след това всеки пациент има право да реши за собственото си тяло, това е абсолютно правилно и подкрепям.
Изобщо думата "превантивен" става все по-модерна. Превантивна медицина с превантивни операции, превантивни банкови процедури, превантивни войни...
След това идва безсрамието или липсата на свян в дадената ситуация. На света се поднася една много сериозно информация, която не може да се подмине с лека ръка. Обаче с какви аплодисменти и фанфари ни я сервираха! Отворено писмо, друго отворено писмо на загрижения съпруг, на другия ден и озадаченият татко направи изявление. Това е ексхибиционизъм - душевен, физически, духовен. Не може с такива сериозни теми да се подхожда така.

Спомням си за Анджелина лезбийка и горда от това, в едно интервю казваше нещо от рода на - вътре винаги съм била мъж.
Спомням си 90те когато Анджи се хвалеше, че едно от хобитата и е да се самонаранява, да се реже с нож. Имала колекция от ножове и всичките ги била опитала на собствената плът.
Няколко години по-късно баща и в едно шоу каза, че дъщеря му е психично болна и трябва да и се помогне, беше притеснен човекът. После не си говориха май десет години.

Понеже А.Д. е публична личност то всеки от нас има правото да има мнение. А тя е повече от публична. Тя е навсякъде - в Африка, в Хаити, на червения килим, в глупавия екшън филм, пак в Африка, на Г8 сбирката и все така нататък. Не трябва човек да е психолог за да види, че тук става дума за човек нарцисист, влюбен до болка в себе си, като все пак върши добрини понеже това го кара да се чувства велик. Една голяма, неописуемо голяма суета. И няма лошо докато помага.
Обаче това с мастектомията идва в повече на поне малко размишляващия човек.

Когато човек е взел правилното решение за себе си, не виждам проблем. Но когато този същият човек ми го поднася на мен по безвкусен и помпозен начин, когато думи като "героиня", "вдъхновение за жените" се натрапва, то аз не спирам да се питам - какво правя аз в това стадо където героини са някви Анджелини и където е забравено що са това свян и сдържаност. Цялата постановка е грозно театрална.
И това за огромно съжаление оставя много лош вкус и омаловажава такова сериозно заболяване като рака на гърдата.

Трябваше да изкажа личното ми виждане, не съм чела какво се е писало по темата, не исках да се влияя от други мнения.

Абсолютно се покрива с моето усещане по въпроса!     Peace

# 747
Много ясно, че ще има И такива, които чак след операцията, химиото и всичко останало -така биха Но ДНЕС вече се знае, че при тежка обремененост Можеш да си направиш изследвания  и при висок риск и да вземеш информирано решение и превантивна мярка.
Проблемът е, че не можеш да си направиш точно тези изследвания в България и дори в Европа, както се разбра, и да разчиташ на сигурен резултат. Просто няма натрупана база данни за сравнение. Единствено в САЩ има такава база данни и там резултатите биха били най-точни.

# 748
Е, сега не можеш, но след време сигурно и тук ще може. Да, ясно е, че тук не можем ей така...То не е и ставало въпрос за това. Говорим си просто за това, че по света съществува И това Вече. Нищо повече.
Аз пък от тук разбрах за новината, никъде другаде не съм попадала на нея, чак да ме бомбандират само с Джоли...Може би онези, които си падат по светски клюки и посещават такива сайтове-все на нея са попадали, но аз не съм.

# 749
Е, сега не можеш, но след време сигурно и тук ще може. Да, ясно е, че тук не можем ей така...То не е и ставало въпрос за това. Говорим си просто за това, че по света съществува И това Вече. Нищо повече.
Аз пък от тук разбрах за новината, никъде другаде не съм попадала на нея, чак да ме бомбандират само с Джоли...Може би онези, които си падат по светски клюки и посещават такива сайтове-все на нея са попадали, но аз не съм.
И аз така. Оттук разбрах и не само новината за Джоли, ами че въобще съществуват такива генетически изследвания за риск. И че по света е даже честа практика да се правят и да се взимат подобни превантивни мерки при съществуващ висок риск.
Но и е важно да се знае, че в България не е като в Америка и че едва ли има голям смисъл да хукнат сега всички да се изследват генетично.

Общи условия

Активация на акаунт