Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 326
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 750
Вчера по австрйиските новини сьщо споменаха случая на Джоли и се изказаха 3 онколога.Нито един не одобри подобна превенция и най вече се каза,че Европа е скептична кьм подобни радикални интервенции.
Преди няколко страници някой сравни риска с играта на комарджиите и ми хареса сравнението.

# 751
Е ок, нормално е да има противоречиви мнения-едни онколози препоръчват, други-отричат. Sunglasses По принцип за всяко едно Ново нещо-независимо дали е в медицината или в друга област, първо се наблюдава крайно отрицание по-често.
Това ми е на мен като отида на лекар за даден проблем и потърся второ и трето мнение-едно с едно еднакво няма твърде често, и всеки следващ отрича метода на предишния. Crazy

# 752
Бум, веднага мога да ти кажа как ще постъпя в аналогична ситуация - първо ще си съдера задника да се убедя, че тези 87% не са статистическа прогноза, а истински, ама истински твърдо число. Чак тогава ще режа.

Точно затова сложих линка към репортажа от БНТ,
доцентът патолог го казва в прав текст, че е цифрата е истинска, като добави изрично, че на този етап това може да се смята само в Щатите заради големия брой направени генетични тестове там и само там!

Не мисля, че някой ще тръгне да реже заради мода, без да е убеден че взема правилното решение

# 753
Много ясно. Тези, които режат за мода, са в едни други клиники по пластична хирургия. Кой нос, кой цици, кой каквото там му е на душата.Та те си имат клиниките и възможността.

# 754
Е ок, нормално е да има противоречиви мнения-едни онколози препоръчват, други-отричат. Sunglasses По принцип за всяко едно Ново нещо-независимо дали е в медицината или в друга област, първо се наблюдава крайно отрицание по-често.
Това ми е на мен като отида на лекар за даден проблем и потърся второ и трето мнение-едно с едно еднакво няма твърде често, и всеки следващ отрича метода на предишния. Crazy

Проблемьт е,че рядко се появява едно мнение за даден проблем и това усложнява взимането на решение от страна на пациента.
Много от хората (да не кажа 90%) са склонни да приемат и да вярват на мнения и диагнози от човек,който се придьржа кьм общата доктрина(догма).
Често се отрича яростно лекар с различно мнение защото не отговаря на представите на пациента.
За щастие мненията варират и това всьщност води кьм прогрес.

# 755
  • В заешката дупка
Това, което правя засега, е да провеждам консултации с лекари за вероятността да ми се случи на мен/засега само по отношение на карцином на шийката на матката/, да чета и да си провеждам редовно профилактичните прегледи.  ... но не ми е хрумвало да поискам да ме "изчистят" заради вероятността

T.e. ходиш да ти правят цитонамазака? Може ли да ти задам личен въпрос? А защо го правиш? Защото смисълът на този тип профилактика е именно да се хванат изменения на клетките, които да се отстранят оперативно преди да са се превърнат в ракови. Като това не означава 100% ще се превърне в рак, а само вероятност.

Аз и преди го зададох този въпрос, на тези, които казват, че не биха си рязла нищо заради едната вероятност. Правите ли си цитонамазка и защо?

# 756
  • Пловдив
Когато си махнал превантивно-има само оперативна намеса. Когато си махнал в следствие на заболяването вече, следват химиотерапии, лъчетерапии и какво ли още не.
Точно това обясних и аз в предните си постове. Бих постъпила точно като А.Д. ако имах тази възможност преди години и бих си спестила всички операции, химиотерапии и лъчетерапии през годините, които повярвайте ми, не са никак приятни.
Пишеш го за втори път, Хули, но много удобно ти се пропускат постингите.

Пропускат се, защото Хули пише за това как е щяла да постъпи ако е знаела какво ще й се случи, но това е СЛЕД като със сигурност се е случило.

Всъщност, казусът е точно такъв. Казани са едни високи проценти риск. Ако сега на мен ми ги кават тези проценти риск, бих предприела същото, защото вече има и тази възможност, а не да чакам. При такива проценти риск, операцията ти е в кърпа вързана, много е нищожен процента да не ти се случи, всъщност.Ама поне да е само операция, без химиото. Не иде реч всяка жена да си маха гърдите ей така превантивно все пак. Или всяка да тича на тези изследвания.
Е да де, ама има други, които при същите проценти риск НЯМА да си махнат превантивно гърдите и яйчниците. Защо не разберете, че съществуват и такива хора и те са също разумни?!?!?!

# 757
Аз съм разбрала. Всички, които писаха, че биха се подложили-един не прочетох да отрича избора на онези, които не биха. Thinking Къде ги наричаме неразумни точно? По-скоро прочетох, че заради това, че бих се подложила аз, съм глупава, наивна, необразована и т.н.

# 758
Вчера по австрйиските новини сьщо споменаха случая на Джоли и се изказаха 3 онколога.Нито един не одобри подобна превенция и най вече се каза,че Европа е скептична кьм подобни радикални интервенции.
Преди няколко страници някой сравни риска с играта на комарджиите и ми хареса сравнението.

Можеш ли да споделиш конкретно по какви причини са скептични?

Всички, които писаха, че биха се подложили-един не прочетох да отрича избора на онези, които не биха. Thinking ....

Форумското надхващане, изродено в квалификации и директни обиди, си го има и от двете страни и тук, но това си опира до лични качества.

# 759
  • Пловдив
Моята теза е, че има хора, които са си направили подобни изследвания, видели са резултатитеи после едните ще си махнат гърдите и яйчниците, а други няма. Никой не е тъп и там каквото изброяваш. Всеки има право сам да решава. Реално - какво ме засяга мен, че А.Джоли си ги е махнала?!?!?!!? Нищо!

# 760
Това, което правя засега, е да провеждам консултации с лекари за вероятността да ми се случи на мен/засега само по отношение на карцином на шийката на матката/, да чета и да си провеждам редовно профилактичните прегледи.  ... но не ми е хрумвало да поискам да ме "изчистят" заради вероятността

T.e. ходиш да ти правят цитонамазака? Може ли да ти задам личен въпрос? А защо го правиш? Защото смисълът на този тип профилактика е именно да се хванат изменения на клетките, които да се отстранят оперативно преди да са се превърнат в ракови. Като това не означава 100% ще се превърне в рак, а само вероятност.

Аз и преди го зададох този въпрос, на тези, които казват, че не биха си рязла нищо заради едната вероятност. Правите ли си цитонамазка и защо?

При цитонамазката се установява вече налична промяна в определени клетки, вид и честота на тази промяна, по който показател се определят ПАП групите. Дори при ІІ група лекарите не оперират. При ІІІ се провежда първо друго лечение. И пак- зависи какво препоръчва конкретно "твоят" лекар.
http://maichindom-varna.com/bg/pap.html
При превантивната операция на гърдите няма такива изменения.
Не смятам, че е налице аналогия и тук.

# 761
Моята теза е, че има хора, които са си направили подобни изследвания, видели са резултатитеи после едните ще си махнат гърдите и яйчниците, а други няма. Никой не е тъп и там каквото изброяваш. Всеки има право сам да решава. Реално - какво ме засяга мен, че А.Джоли си ги е махнала?!?!?!!? Нищо!

Не е точно така! Тя е публична личност, посланик на добра воля, майка, осиновителка, изобщо човек стоящ зад достатъчно на брой благотворителни каузи, за да бъде не просто актриса. И това й действие- разгласяването на нейния избор, за теб може и да предизвика реакция от типа "какво ме засяга?", но при други ще бъде мотив за предприемане на действие, пример за това че и богатите и известните не са застраховани от подобни рискове. За едни може и да е смешно, но за други е вид успокоение, подкрепа, съпричастност.

# 762
  • В заешката дупка
Да,  Джуди, има промяна, но тук също се борави с вероятности. Има вероятност измененията да се превърнат в ракови и вероятност нищо да не ти се случи.

Аз задавам въпрос към тези, които твърдят, че точно заради вероятност не биха се рязали.

# 763
Нова ТВ - Мастектомията – начин за предпазване от рак на гърдата - http://novanews.bg/news/view/2013/05/16/50282/%D0%BC%D0%B0%D1%81 … ;utm_campaign=hot

# 764
  • Пловдив

Не е точно така! Тя е публична личност, посланик на добра воля, майка, осиновителка, изобщо човек стоящ зад достатъчно на брой благотворителни каузи, за да бъде не просто актриса. И това й действие- разгласяването на нейния избор, за теб може и да предизвика реакция от типа "какво ме засяга?", но при други ще бъде мотив за предприемане на действие, пример за това че и богатите и известните не са застраховани от подобни рискове. За едни може и да е смешно, но за други е вид успокоение, подкрепа, съпричастност.
Отбележи - става дума за МЕН. Аз съм си аз, като личност не се влияя от това какво е направила някоя актриса. За мен да се влияя от действията на разни актриси, певици и изобщо известни хора не е разумно поведение.

Общи условия

Активация на акаунт