Анджелина Джоли претърпя двойна мастектомия

• 56 330
  • 1 713
  •   1
Отговори
# 1 215
Естествено, че е смехотворно. Една главоблъсканица - кое в тялото е носител на гените и различно ли то за различните части на тялото?  Joy

И как гените се премахват оперативно преди да ги предадеш на поколението си. Съжалявам, но такава крайна неграмотност не може да се пренебрегне. Току-виж някой решил да почете учебник по биология, поне.

# 1 216
Крисчъне, защо ли не ни питаш директно за телефона на онколога и, че да ги обсъдите тия неща по така по нАучному, като вуду магьосник с наивен измамник
Защото мастектомия означава изрязване на гьрдите.
А вие обсьждате премахване на мастна тькан,жлези,канали...
Не е ясно от темата.Иначе от рекламата излиза,че няма вече свои гьрди.

# 1 217
  • Варна
Кьрменето намалява риска от рак?Защо?Някой може ли да обясни кратко Hug

И това не е доказано и се базира само на процентни спекулации и статистики-стъкмистики.
Не знам. На баба ми не й помогна особено.
Глупости са това.

# 1 218
  • София

И това не е доказано и се базира само на процентни спекулации и статистики-стъкмистики.
Глупости са това.

Абс. глупости. Даже според моите наблюдения е точно обратното.

# 1 219
  • До хладилника, който обичам
Все си мисля, че организация, която се занимава толкова навътре с кърменето и
майчинството, която е турила заглавие "The Womanly Art of Breastfeeding" някак няма
право да се ограничава до гола статистика и механика, все някога трябва да излезе
и да обяви светогледа си. Не може да се работи само с информация и аргументи, трябва
да се зароди и наратив за това какво е жената, какви са измеренията на кърменето. Иначе
става малко измъкване и даване на заден. Както се казва, искам информация от някой,
който има "a skin in the game," щото гола статистика и аз мога да чета. Има ли някой, който
да сложи име и репутация зад мнение, човешко и лично, страстно поддържано мнение?
Или сте само информационна банка за статистика.

Какво става, когато някой ви пита: Кърменето като преживяване струва ли си липсата на спокойствие през всичките години, в които отлагам операцията?

Ти си свободна да мислиш каквото си желаеш  Laughing
ЛЛЛ е Ла Лече Лига и е международна (и на местно ниво също) организация, която дава информация, подкрепа и обучение на всички жени, които искат да кърмят бебетата си.

Ти като самостоятелна единица си свободна да мислиш, казваш, правиш каквото си щеш, но това, че ти смяташ, че някой "трябва" да направи нещо, не го прави меродавно Simple Smile

Глупости са това.
Естествено. Те ще ни кажат на нас  Crossing Arms
Едно време като са кърмели близо 100% от жените и са кърмели по над 2 години всяко дете и пак е имало болни от рак. Доводът е бетон.  Whistling

Статистиката сравнява и оценява примерния риск. В онкологиите по-рядко се озовават жени, кърмили, и кумулативния срок също е от значение. Най-често заболяват от рак нераждали жени, следвани от раждали, но некърмили. Това е само статистика, разбира се. Всеки може да изброи хората, които я оборват, което не променя общия процент в национален/световен мащаб.

# 1 220
  • Варна
Всичките ми познати, болни от рак са жени раждали, кърмили поне по година. Колкото и неприятно да им е било.
Майка ми /да чукна на дърво/ почти не е кърмила, но нейните гърди са по-здрави от моите. Въпреки, че нейната майка се спомина от рак на гърдата.

# 1 221
  • София
Аз вярвам на това, което виждам повече, отколкото на абстрактни и незнайно как направени статистики. Както вече споделих, познавам 3 жени с рак на гърдата, едната вече е покойница. И трите са кърмили. И не познавам нито една некърмила, която е развила болестта.

# 1 222
Можеха да й препоръчат забременяване и кърмене докторите. Не са се сетили, явно.
а и тя сигурно е умирала от нетърпение да отстрани гърдите си с рекламна цел

# 1 223
Не са абстрактни статистиките и е знайно как се правят - обикновено боравят с представителни извадки далеч надвишаващи средния брой познати на един индивид. И аз не познавам често боледуващи пушачи, а познавам двуцифрено число пушачи, но статистиките сочат, че боледуваме по-често от чистодробните.

# 1 224
Е, и аз знам не един и двама непушачи, умрели от рак на белите дробове, но моите лични познанства изобщо не са представителна извадка или абсолютна истина, ако и за мен и моята среда да е валидно Laughing индивидуалните познанства не оборват статистиката.

# 1 225
  • Варна
Сигурно не оборват. Но мен ме интересуват индивидуалните изменения именно в моето семейство. Защото това ме касае лично. Не статистиката.

# 1 226
  • София
Ох, щом се е стигнало тук на база ежедневни впечатления, субективни и неясни да се борят изводите на науката мога само да се сетя за Ефектът на Дънинг- Крюгер, без никой да се обижда. Чета и не разбирам докъде искате да стигне тази тема, честно. И на мен ми е скучно през деня понякога, но се ограничавам до това да пиша откровени глупости, напълно съзнателно, да се гъбаркам и гъдилкам с интерпретациите на тези глупости, което също е лошо и злонравно, но поне е някак забавно. Тук, поне отстрани погледнато, забавлението ми убягва.

# 1 227
Сигурно не оборват. Но мен ме интересуват индивидуалните изменения именно в моето семейство. Защото това ме касае лично. Не статистиката.
Тогава се мериш по твоето семейство и всичко е шест, не ли? Grinning

# 1 228
  • София
не бъркайте статистиката, описваща една картина към определен момент или корелационен анализ, с пресмятането на вероятност и надеждност на един метод! А.Д е получила резултат от изследване, което се базира на един модел, който към момента има някаква валидност, но тази валидност може да се промени, ако бъде ревизиран или се доработи, или се появят нови данни и фактори, които да се включат в него. На АД не са й пляснали една статистика на популацията за бели американки по показатели възраст, бременност, раждане, кърмене, фамилна обремененост, начин на живот и пр., че да си играем тук на "а пък аз познавампет жени, болни от рак, и трите са кърмили, затова не вярвам на статистиките, те лъжат". На всичко отгоре за всяка полулация важи различна статистика, защото има разлики по общности, раси и пр. Ако по-разбиращите в статистиката и вероятностите тук смятат, че нещо съм сгрешила в описанието, да го поправят и попълнят.

# 1 229
  • София
не бъркайте статистиката, описваща една картина към определен момент или корелационен анализ, с пресмятането на вероятност и надеждност на един метод! А.Д е получила резултат от изследване, което се базира на един модел, който към момента има някаква валидност, но тази валидност може да се промени, ако бъде ревизиран или се доработи, или се появят нови данни и фактори, които да се включат в него. На АД не са й пляснали една статистика на популацията за бели американки по показатели възраст, бременност, раждане, кърмене, фамилна обремененост, начин на живот и пр., че да си играем тук на "а пък аз познавампет жени, болни от рак, и трите са кърмили, затова не вярвам на статистиките, те лъжат". На всичко отгоре за всяка полулация важи различна статистика, защото има разлики по общности, раси и пр. Ако по-разбиращите в статистиката и вероятностите тук смятат, че нещо съм сгрешила в описанието, да го поправят и попълнят.
Медицинската статистика има своите особености, които трябва да признаем, че като на неспециалисти трудно ще ни бъдат по силите да анализираме. Аз поне дотолкова съм наясно със статистиката, макар да не ми е сила, та да знам, че в случая каквото и да коментирам рискувам да кажа изумителни глупости. Peace

Общи условия

Активация на акаунт