Любовта към конспирациите

• 12 133
  • 308
  •   1
Отговори
# 45
  • София
"Не пипай тази книга" на Ван Хелсинг трябва да стане настолно четиво на конспиративно настроените  Mr. Green Лично на мен ми беше интересна, но пък "Третата световна война" нещо не можах да я дочета...

"Не пипай тази книга" е сционтоложко четиво, ако не бъркам.

Е ти нищо не каза  Laughing

# 46
  • Куциндрел
Их начи, ще трябва да търся в нета, ми не съм толкова конспиративна. Crossing Arms

# 47
  • n/a
Вярно нищо не каза, само попита.

Всяка конспирация е просто една
приказка за (би трябвало) порас-
нали деца. Приказките са им под
възбрана, та се забавляват. Все в
нещо трябва да се вярва, а глупа-
ви неща се вярва по-лесно. Да, и
като във всяка приказка - поняко-
га има нещо достоверно, има си
герои, има си злодеи, има си под-
визи, има си кулминации, премеж-
дия ... Разликата е, че никога не
свършва с "... и заживели щастли-
во", ама то е, защото децата са
вече (би трябвало) пораснали...

# 48
  • София
Их начи, ще трябва да търся в нета, ми не съм толкова конспиративна. Crossing Arms
Ето, колкото искаш от него

# 49
Защото когато нямаш разумно обяснение на даден факт/явление, дори конспирацията е някакво обяснение.
Именно!
Когато в една държава се случват всякакви и само абсурди, и икономически, и социални, и стратегически, и финансови, и медицински, и  образователни , и ........, които нямат никакво логическо и обосновано обяснение, остава конспирацията.
На кого и защо му е необходима тази повсеместна анархия?

Нали, на хората не им се вярва, че някой може да  е толкова прост и некадърен и затова си измислят друго обяснение, например - че зад привидната тъпотия всъщност има някаква дълбокомислена цел.

# 50
  • n/a
Ако ме подсетите чия беше мисълта
"Не бива да се търси зла умисъл там,
където нещата могат да се обяснят
с обикновена човешка глупост", ще
съм много благодарна.

# 51
  • Куциндрел
Ето, колкото искаш от него

Ох, още един с дар слово и публика.  Crazy

Имаше едно време една лелка при Венетка, която така сладко говореше за хрониките на Акиша и за астрология, че хората, които си нямат представа за нещата ще й повярват от раз. А такива простотии дрънкаше за числата и планетите.... Умряхме от смях с нея, ама лелчето си има публика, даже и Венетка е беше поканила. Кой знае и колко  хора са й повярвали.

# 52
  • София
Защото когато нямаш разумно обяснение на даден факт/явление, дори конспирацията е някакво обяснение.
Именно!
Когато в една държава се случват всякакви и само абсурди, и икономически, и социални, и стратегически, и финансови, и медицински, и  образователни , и ........, които нямат никакво логическо и обосновано обяснение, остава конспирацията.

Лоана, Бърнард Шоу го беше казал, ако не ме лъже паметта.

Нали, на хората не им се вярва, че някой може да  е толкова прост и некадърен и затова си измислят друго обяснение, например - че зад привидната тъпотия всъщност има някаква дълбокомислена цел.

Много добре казано. Вторият закон на термодинамиката доказва, че ентропията във всяка система, която не е в равновесие само се задълбочава до достигането на пълен хаос при пълното равновесие. Т.е. ако има ред зад него стои някой, хаоса си е естествен. Grinning

# 53
  • Варна
Мда, и в края на 1989 в БГ е станала промяната, а не подмяната. Някой вярва ли в това ?

# 54
Именно!

Ами...знам ли?!
Нещо не мога да приема идеята, че всички българи сме тъпи, прости и некадърни и затова вече 24 години не можем да се измъкнем от блатото.
Как пък нямаше поне 5 % умни, които да покажат "пътя" на глупавите?
Цяла държава тъпаци?    Thinking

# 55
  • София

Ами...знам ли?!
Нещо не мога да приема идеята, че всички българи сме тъпи, прости и некадърни и затова вече 24 години не можем да се измъкнем от блатото.
Как пък нямаше поне 5 % умни, които да покажат "пътя" на глупавите?
Цяла държава тъпаци?    Thinking

За обща работа се искат определени умения, а за конструиране на общност още повече, и ние очевидно ги  нямаме. Иначе индивидуално и в конструирана чужда система се вижда, че никак не сме тъпи повечето. Та като общество не ставаме, вероятно една от причините е ,че взето да се фокусираме върху нещо градивно ние се фокусираме върху невидимия враг, който иска да ни изтреби.

# 56
Още при децата в училище се забелязва, много често срещано явление е масата да подражава и да следва по-глупавите, не по-умните.

# 57
  • Варна
Още при децата в училище се забелязва, много често срещано явление е масата да подражава и да следва по-глупавите, не по-умните.

Следват се успешните, умът или липсата му, нямат нищо общо.

# 58
  • София

Сигурна ли си? Може би следват не ума, а нещо друго, което е по- важно, например по- забавните деца или по- палавите, те не са по- глупави, поне не задължително.

Това също е много интересно, правим изводи на база на зависимости, които не съществуват. Ако някой е интересен и привлича внимание на никого не хрумва, че това може да не му е цел в живота.  Или ако хората харесват някого и той е тъп те го харесват не, защото е тъп, а заради нещо друго, което е качество и няма връзка с ума или с нашето мерило за интелигентност. На база много малко и едностранчива информация си правим големи изводи.

# 59
  • n/a
Така сме устроени, орисия.
От много малко инфо да възпроизведем
по-цялостна картина, която даже да е
достоверна и да отговаря на личните ни
убеждения.

Общи условия

Активация на акаунт