Съпруги на военнослужещи 6

• 55 886
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
  • Велико Търново
Мирама, то е ясно какво правят... независимо от това, доколко са им вредни условията на труд. А за частния сектор, даже и за държавния, не съм съгласна че е така.
Виждала съм бременни детски учителки, обслужвала ме е бременна рентгенова лаборантка и прочие ...

# 526
  • Някъде в Европа...
А някой виждал ли е бременна жена в армията? Щото съпругът ми е с доста стаж, но все още такова чудо не е видял. А там където е, определено жените не товарят сандъци, нито пък търкалят варели.

В строя няма как да се види....най=малкото, смешно е, и самите командири не го допускат  Wink. Помисли реално, имаш строева подготовка с оръжие, представи си го и ще разбереш за какво говоря  Wink

# 527
AIR, е то работата не се изчерпва само със строя сутрин. Simple Smile

Тонита, недей и ти, че и на теб ще ти обяснят как си злобна и завиждаш на жените в армията. Simple Smile

# 528
  • Някъде в Европа...
AIR, е то работата не се изчерпва само със строя сутрин. Simple Smile

Тонита, недей и ти, че и на теб ще ти обяснят как си злобна и завиждаш на жените в армията. Simple Smile

На малко места строят е само сутрин и казвайки "строй" нямах впредвид самия строй, а да си "част от строя", т.е. да не работиш в щаба  Wink...А тези, които са в строя, си имат учебна програма и много малко от часовете се провеждат в класното  Wink...Ето, за това говоря и точно там командирите не допускат бременните жени, а и не виждам дори и "вас" как бихте се съгласили да бягате примерно в час по ФП, да маршерувате с оръжие или да участвате в подготовка на полигон без тоалетна и в повечето случаи с малко вода, бременни.
Така, че "мили съпруги" ние не сме нищо повече от вас  Wink. Просто се иска да сте малко по=надълбоко в нещата от това, което чувате от съпрузите си и ще видите колко от въпросите ви са излишни Wink

# 529
  • Велико Търново
Ние се знаем тука кой колко е злобен.  Laughing

В строя няма как да се види....най=малкото, смешно е, и самите командири не го допускат  Wink.

Кое му е смешното, нали няма как да се види?
Не всички ходят на строева подготовка. В армията има на служба и много жени, които никога не докосват оръжие, нито пък се строяват.

# 530
  • Някъде в Европа...
Ние се знаем тука кой колко е злобен.  Laughing

В строя няма как да се види....най=малкото, смешно е, и самите командири не го допускат  Wink.

Кое му е смешното, нали няма как да се види?

Ами ако се види ще е смешно Wink, затова и не го допускат  Wink

# 531
  • Някъде в Европа...
Ние се знаем тука кой колко е злобен.  Laughing

В строя няма как да се види....най=малкото, смешно е, и самите командири не го допускат  Wink.

Не всички ходят на строева подготовка. В армията има на служба и много жени, които никога не докосват оръжие, нито пък се строяват.

Да, и  точно затова поясних за строя, че няма как да се види. На останалите си е техен и на докторите им избора, дали ще са в болничен или ще ходят на работа. Както и на всички жени, които работят на държавна работа  Wink извън армията  Wink

# 532
  • Велико Търново

AIR, точно така, техен е избора. Как пък една не избра да поработи, да бъде сред хората, да продължи нормалния си ритъм, ходейки на работа. Нещо, което нормално се случва много често в другите сектори, независимо частни или държавни.
Да оставим бременните. Посочих ги като пример, че често жените в армията злоупотребяват с принадлежността си към нежния пол. Понякога може и несъзнателно да им се получава, както ти описваш при разпределянето на мъжката и женската работа при вас.
И освен безизходицата и голямата безработица, много жени избират армията именно заради тази възможност.
Няма как обаче, мъжете негодуват. Не е справедливо, защото както някой писа, после всички се редят на банкомата.
Струва ми се, че твоите постове потвърждават думите ми.

# 533
 Понякога ми липсва бутон Харесва ми, като във Фейс-а!

Тонитa, абсолютно съм съгласна с пост-а ти!  Peace

Когато в нашия град имаше едно голямо поделение ( закриха го 2008 г.) , на един командир му се подиграваха, че ротата му е по майчинство. Поделението беше от 250 човека, от които по мои спомени около 70 бяха жени ( мъжа ми е наряд и няма как да го питам сега за точната бройка) . От него знам, че само една  жена от тези всичките 70, си е изпълнявала задълженията и не се е скатавала по полов признак.

Не говоря за сегашното поделение, защото първо, че сега жените са малко и второ, че сега работата е много натоварена физически и наистина няма как да се свърши от жена, но все пак жените са там и стоят и се редят на банкомата.

И пак стигаме до извода, че не е луд този дето яде баницата, нали ?

Моята професия също е мъжка- електоринженер съм. Колегите ми са само мъже и една възрастна колежка, но тя с времето си е извоювала да седи и да си пише документи и да оправя Системата по Качеството. Аз работя наравно с мъжете, защото ако не го правя, работодателя ми ще ме изгони. Все пак съм там за да работя и да изпълнявам съответните си задължения, а не за красота. Ето това е разликата между частния и държавния сектор. В частния си взет да работиш, а в държавния за да попълваш щат и определени проценти в съотношението мъже/ жени.  Peace

# 534
  • Пловдив
Малей, какви спорове, какво чудо. Аз пък винаги съм защитавала жените в армията и това, че не може да вършат същата физическа работа като мъжете. Ами то това и в кодекса на труда го има.
Е вярно, че ако родиш три деца, стигаш половината години за пенсия, ама що не вземе един мъж да ги роди, пък и да ги гледа вкъщи...

И моят приятел недоволства, че по време на занятия на полигон жените спят на закрито в някакъв корпус, а пък мъжете са на палатка и даже нямат подсигурени дърва за огрев, понеже октомври още не било зима. Ама то жените не са виновни за това, а ония горе, дето не мислят. И ще се върнат всичките болни.

# 535
Аз само ще ви кажа как е в американската армия: жените правят всичко , което и мъжете, дори ако мъж се опита да помогне на жена тя не само ще се обиди жестоко, но може и да го осъди. Има униформи за бременни, единственият компромис, който им се прави е в последните месеци да не ходят с кубинки. Майчинството е 4 или 6 седмици, не си спомням точно. Като свърши, детето отива на ясла, тя отваря в 5 ч. за да може майката да е на ФП в 5,30. Освен това жените с униформа нямат право да носят бижута, маникюри, чантички, косите са или много къси или прибрани в шапката, а не като в БГ - тръгнали на модно ревю.  И така трябва да бъде, която не може наравно с мъжете, да стане сервитьорка.

# 536
Аз пък съм стояла по палатките и в големите студове и в адските жеги,но бяхме само 4 жени от 40 (примерно),и ако се наложи пак ще отида,нищо че детето ми има празник .
Затова се надявам да пуснат парите от неусвоения лимит,с кеф ще си ги похарча  Mr. Green
Пък какво от това,че през цялата бременност съм била болничен,а сега съм в отпуск по майчинство  Mr. Green
И аз искам да сме като американците,ама и заплатите и всичко да е еднакво!

# 537
След като не могат да вършат "мъжка" работа няма да заемат длъжности за които това се изисква.
В едно голямо поделение от 300-500души може да не е толкова жизнено важно 70-80жени да работят наравно с мъжете. Но в малки поделения от по 15-20човека, още повече, когато има 24ч. режим на работа и в смяна са по 2ма човека, това е изключително важно.
И там със сигурност рядко се налага да влачат каквото и да било, а предимно се работи с апаратура.
Е, тогава каква е разликата дали мъж, или жена ще се научи да борави с компютър примерно? Сигурно е много трудно....

# 538
  • Пловдив
Ама те на американците и базите са им различни, и палатките нямат нищо общо с нашите, абе изобщо няма база за сравнение.

Аз казах, че не може да вършат същата физическа работа като мъжете, примерно за вдигане на тежки неща, това е регламентирано в кодекса на труда /не знам как е в американския им правилник, не ме и интересува/, а ако задълженията на жената включват боравене с определена апаратура, но тя не може да работи с нея и не желае да се научи, би трябвало да й посочат вратата. Както е навсякъде.

# 539
  • Пловдив
А някой виждал ли е бременна жена в армията? Щото съпругът ми е с доста стаж, но все още такова чудо не е видял. А там където е, определено жените не товарят сандъци, нито пък търкалят варели.
Аз съм виждала... Даже не 1 и 2 Grinning
Най-близката ми колежка даже и на стрелби ходи бременна в 3тия месец, след поредица от патрули през ден Whistling
Друга пък избра да дава дежурства по рота, вместо бойни такива  ooooh!
Трета сметна, че ще си дава нарядите, за които е там...
Преди този случай, командирът си позволяваше да си затваря очите, ако има желание от страна на бременната да работи... Поне докато започне сериозно да и личи...
Е, въпросната колежка избра да работи. Към края на 4тия месец стана белята... И мъжът и работеше при нас...
Към настоящия момент са мама и тати на чудесно 4 годишно момиченце, но за него минаха през ада...
Е, оттогава командира ни не позволява на бременни да са "в строя". Когато аз забременях с първото си дете, отчитайки факта, че сме на квартира и разходите ни ще скочат главоломно след раждането, решихме с благоверния, че ще говорим, да ме преместят в другия район, където СВЧ няма... Е да, ама не - категорично ми отказаха и ме пратиха до АГ-то за болничен Peace

Общи условия

Активация на акаунт