Съпруги на военнослужещи 6

• 55 885
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
Права е Maryse , освен това не едно и две семейства се развалиха благодарение на жените в армията и техните "трудови" навици Mr. Green, така че обсъждането си е съвсем по темата.

# 511
  • Някъде в Европа...
Хехе, изводът какъв е според вас: "Да си жена в армията е сладка работа = само си вземаш парички и по цял ден се чудиш кой да омаяш". Ами елате, мили момичета, вратите пак се отварят  Wink, тъкмо ще обновите редиците, че на мъжете им омръзнахме  Joy

# 512
AIR, че те в последните години не са и били затворени...защо "пак"?

Как ще коментираш тогава жена на редова служба, с дете която всеки път има претенции кога точно ще ходи на работа (всички останали колеги имат деца и не е само тя жена там). В същото време се случва да държи сметка на прекия си началник защо в ден Х я е извикал на работа.
Ако това се случи в частна фирма, въпросната жена ще изхвърчи на секундата.
Защото обаче се случва в БА и тази жена е защитена от закона само и единствено защото има дете, а не по някакви други причини, се правят какви ли не "гимнастики".

# 513
 smile3501 smile3501 smile3501
Хехе, изводът какъв е според вас: "Да си жена в армията е сладка работа = само си вземаш парички и по цял ден се чудиш кой да омаяш". Ами елате, мили момичета, вратите пак се отварят  Wink
Вдигаш краката и чакаш 20-то число на месеца!
И си мисля,че се започна обсъждането за изказването на министъра за изплащането на неусвоения лимит,но темата се обърна в посока "Защо като сте по майчинство ви се полагат дрехи????,Защо???"
И без това нищо не правим в армията,чак пък и дрехи да носим,не ни трябват!!!
Ние само семейства разваляме по цял ден,дрехи и пари неможе!!!

# 514
Цвети М. въпросът ми за дрехите и майчинството с нещо беше обиден ли?
Че толкова подскочихте всички жени в БА, нещо не ми стана ясно.

# 515
От една съдим за всички, пак!
Няма да се оправдавам ,но доста пъти съм отсъствала от важни за детето ми събития,за да изпълнявам служебните си задължения и никога не бих си позволила да заповядвам на началник,но това е безкрайна тема.
Явно аз съм някакъв извънземен екземпляр за БА!
Лека и спокойна нощ!

# 516
  • Някъде в Европа...
AIR, че те в последните години не са и били затворени...защо "пак"?

Как ще коментираш тогава жена на редова служба, с дете която всеки път има претенции кога точно ще ходи на работа (всички останали колеги имат деца и не е само тя жена там). В същото време се случва да държи сметка на прекия си началник защо в ден Х я е извикал на работа.
Ако това се случи в частна фирма, въпросната жена ще изхвърчи на секундата.
Защото обаче се случва в БА и тази жена е защитена от закона само и единствено защото има дете, а не по някакви други причини, се правят какви ли не "гимнастики".

.....Защото пък по-предните бяха затворени  Wink

А относно коментарът ми по втория ти въпрос= най=добре отговаря народната мъдрост "не е луд този, който яде баницата, а който му я дава"  Wink. Намерило момичето, позволяват му да се държи така, защо да не го прави? А "нашият" закон препраща към Кодекса на труда относно правата на майките, така че се ползваме от едни и същи права и привилегии. Тук вече опира въпроса до това, кой работодател ги съблюдава и кой не, и съответно кой търпи санкции и кой не. Но тази тема е болезнена за цялото ни общество и едва ли ние тука = офицерки, войнички или съпруги = бихме могли да я разрешим  Wink

# 517
Хайде, хайде....дала съм конкретни примери и никъде не съм писала общо кой, какво прави, или не прави.
Наистина има хора, които твърде навътре приемат нещата или пък се припознават в разни думички.

# 518
AIR, разбира се че си права за лудия и баницата....но частния сектор винаги има с какво да се измъкне дори при освобождаването на майки с деца на по 2-3г. (което също няма право да прави), а в БА строго се съблюдават тези наредби и закони.
А проблема идва от това, че ако в едно малко на брой формирование имаш и 2-3-4жени с малки деца, ти работиш с доста по-малък капацитет от необходимия ти. А на практика уж имаш достатъчно.

Както и да е, диалог и дискусия тук няма да се получи, тъй като всеки се фръцва, защото не му харесва едно или друго. )

# 519
  • Някъде в Европа...
AIR, разбира се че си права за лудия и баницата....но частния сектор винаги има с какво да се измъкне дори при освобождаването на майки с деца на по 2-3г. (което също няма право да прави), а в БА строго се съблюдават тези наредби и закони.
А проблема идва от това, че ако в едно малко на брой формирование имаш и 2-3-4жени с малки деца, ти работиш с доста по-малък капацитет от необходимия ти. А на практика уж имаш достатъчно.

Както и да е, диалог и дискусия тук няма да се получи, тъй като всеки се фръцва, защото не му харесва едно или друго. )

Е, тогава какво излиза, че Армията е стриктна в изпълнение на законите си и вие страдате от некоректните си работодатели Peace
Да, за малките формирования е така, но какво пък са виновни жените, че политиците са решили в армията да има жени????? И какво лошо са направили, че си ползват съвсем законно правата???? Пак казвам = за това не е виновна жената в армията, а некоректният работодател в бизнеса...
Защото имаше години, когато едва ли не ми се присмиваха приятелки защо съм избрала армията, че заплатата била смешно ниска на фона на техните и че с образованието, което имам, бих могла къде=къде повече пари да вземам...Е, сега същите тези приятелки се ядосват, че не са направили моя избор  Wink
И още нещо "от кухнята" = може би съм била късметлийка, не знам, но не съм чула някой от колегите, когато сме зад оградата, да говори открито срещу нас. Напротив, мъжете се държат много по мъжки и кавалерски и винаги се притичват на помощ в работата и смело мога да заявя, че го правят съвсем приятелски. Има и нещо друго, на мъжете хич не им е по вкуса да работят "женската" работа в армията и когато се стигне до разпределяне на работата в колектива, те сами предлагат да се захваната с "мъжката", за да не им се налага да работят "женската"
Не мога да си обясня това злословене от страна на половинките им, че виждаш ли, едва ли не са принуждавани да работят вместо жените...Казвам го съвсем приятелски, не търся конфликт Peace

Последна редакция: вт, 08 окт 2013, 22:55 от AIR

# 520
AIR, няма как да не е стриктна, макар че един работодател, пък ако ще и БА винаги може и ще намери начин да те нахендри ако реши. Simple Smile
Лошо няма, че човек си ползва правата, стига да си знае и задълженията. А не само тогава, когато му е изгодно.
А за заплащането, отдавна вече не е толкова ниско, особено пък от както кризата здраво затресе и в частния сектор заплатите поголовно паднаха.

# 521
  • Някъде в Европа...
AIR, няма как да не е стриктна, макар че един работодател, пък ако ще и БА винаги може и ще намери начин да те нахендри ако реши. Simple Smile
Лошо няма, че човек си ползва правата, стига да си знае и задълженията. А не само тогава, когато му е изгодно.
А за заплащането, отдавна вече не е толкова ниско, особено пък от както кризата здраво затресе и в частния сектор заплатите поголовно паднаха.

Относно задълженията = в Армията винаги си подчинен на някого, относно задълженията също има закон, по който търпиш наказания за неизпълнение на заповед, които никак не са леки, но неговото прилагане зависи от "този, който дава баницата"  Wink и пак казвам = "намерило, позволява си"  Wink

# 522
  • Велико Търново
А някой виждал ли е бременна жена в армията? Щото съпругът ми е с доста стаж, но все още такова чудо не е видял. А там където е, определено жените не товарят сандъци, нито пък търкалят варели.

# 523
А някой виждал ли е бременна жена в армията? Щото съпругът ми е с доста стаж, но все още такова чудо не е видял. А там където е, определено жените не товарят сандъци, нито пък търкалят варели.

Вземат си болнични, особено пък тези, които работят във вредни условия на труд. Simple Smile
Те и в частния сектор  го правят тези, които могат да си го позволят и се осигуряват на пълния размер на заплатата си.

# 524
  • Някъде в Европа...

Нямах впредвид стойността на заплащането, а че когато избирах аз избрах място, където има закони, които ще ме задължават, но ще ме и пазят, независимо от ниското заплащане...И приятелките ми не се ядосваха заради заплащането, а защото, за разлика от мен, нямаха спокойствието дали ще са на работа, когато им свърши майчинството  Wink

Общи условия

Активация на акаунт