Съпруги на военнослужещи 6

• 55 877
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Чета, чета и не мога да разбера - един път жените били скатавки, другия път - ама те и от двата пола има newsm78
Айде вземете се изяснете поне дали само жените се скатават hahaha hahaha hahaha

Мира, аз съм работила и в частна фирма, на норма - да, определено физическата работа там е повече... Не ми понесе - напуснах Simple Smile
В армията съм 10 години и признавам си, идеята за напускане ми се е въртяла из главата, но не съм я осъществила, защото както имам задължения, които трябва да изпълнявам, така имам и права, които се спазват Peace

Бяхме сравнително голямо поделение - над 200 човека - имаше и много "банкоматаджий" (държа да отбележа - и от двата пола) - е, не се забелязваше толкова Whistling
След няколкото подбора, в момента са не повече от 50 (говоря вече в трето лице, понеже след пшоследните "реорганизации" аз се водя на подчинение към другия район) - е 3 скатавки има (и тримата от мъжки пол) - ами набива се доста на очи...

Да, службата беше "песен" преди години - знаехме си нарядите - през 3 дни на 4тия, през останалото време никой не те закача... Беше... То и армията беше 50 000...

AIR много добре го е казала - като е лесно, що не станете военни? - ще си клатите краката по цял ден, ще си правите кефа, по един или друг начин, пък държавата ще Ви плаща за таз работа Mr. Green
...Ама тогава да не вземете да ревете, че пари за хартия събирали, пари за моливи, пари за маркучи, акумулатори... Че на РД на детето си, сте се паднали наряд и няма кой да Ви смени... Че в 9 вечерта Ви са се обадили, да застъпите дежурни на сутринта, защото колежка се е разболяла (нище, че Вие сте на 350км при това в отпуск...

...а и последно... едно е да чуваш от далечни познати, друго е да си обкръжена от военни, трето и четвърто е да си в системата Peace

Последна редакция: чт, 10 окт 2013, 13:25 от sweet_maniche

# 556
sweet_maniche, то е хубаво ако изобщо имаш право на такива смени на наряди.
При мъжа ми график за дежурства се одобрява до 20то число на предходния месец. А смени се извършват само при крайно належащи случаи.
Да ти се обаждат в 9ч. сутринта за застъпване на дежурство ако си докладвал излизане от гарнизона също не виждам как ще стане. Но както и да е. Simple Smile
Сега ще ми се обясни отново, че не съм в системата. Simple Smile

# 557
  • Велико Търново
То ясно, че никой няма да убеди другия в собствения си далтонизъм, ама моля ви, спрете с тия покани!
"Станете военни, та станете военни, че да видите какво е!"
Не ви ли стига до ума, че хората имат и други умения, цели и интереси, с които успяват И да си осигуряват добър жизнен стандарт! Къде видяхте в последните 3-4 страници някой да ви е завидял за работното място?  

Айде някой да вземе да пусне мухата за 13-та заплата, или поне офертите за Нова Година, че да подхванем друга тема?

Последна редакция: чт, 10 окт 2013, 14:48 от Тонитa

# 558
Тонита, хахаха....13та заплата не е имало от 5г., няма и сега да има. Simple Smile
Пък офертите за НГ са си едни и същи пак от няколко години.
Мен не ме греят, мъжа ми ще е дежурен на 31ви. Simple Smile уффф...забравих да го оплача, че няма да си е при семейството тогава.  Grinning

# 559
уффф...забравих да го оплача, че няма да си е при семейството тогава.  Grinning

А, моя беше миналата година. Тази най- вероятно ще е на Коледа  Simple Smile

...а и последно... едно е да чуваш от далечни познати, друго е да си обкръжена от военни, трето и четвърто е да си в системата Peace

Ама нали ми е далечен познат, няма к`во да му мисля  Whistling

И все пак да се върнем на началото на спора- Дано първо поне лимитните книжки изплатят, че аз вече разпределих парите  Laughing

# 560
simpatiuh4e, на Коледа беше...преди 2г.
Те се въртят с колегите си, имат си график на дежурствата по коледните и новогодишни празници. Така че се знае горе-долу кой, кога ще е.

# 561
  • Велико Търново
Мммм, за нарядите на моя мъж по НГ е твъъърде рано, ама на мене не  Blush
Миналата година цените хич не ми се сториха изгодни, да видим тази година как ще е.

А за заплатите, затова писах "муха".  Simple Smile

# 562
 Да, Maryse, и при нас е така. Малко поделение, малко хора и си се знае кой, кога....Този месец много отпускари има и е през ден, а кога ще взима компенсациите не е ясно....

А миналата година по Нова Година не им ли дадоха по 100 лв. или аз нещо не съм в час  Thinking

# 563
  • Пловдив
А пък моят се моли поне за два наряда на месец, ако може поне единият да е в почивни дни, ама не става... Има месеци, в които и по един няма. И много страда.
За викане по време на отпуска - не му се е случвало поне, откакто го познавам.

Ама наистина там по-информираните да кажат има ли новини за парата, че от това всички се вълнуват.

# 564
Ох, прибрах се от работа.
Ама за какво ли?
Цял ден крак върху крак.
Ама да знаете ново кафе са взели и нещо не ми харесва .Друг му е вкуса.
То от нямане какво да прави , чак ми доскуча по едно време. ПУ да му се невиди.
И глей за кво ми плащат ?

# 565
Аз като по-информирана да кажа за парите за дрехи-утре има програмен съвет и окончателно се решава ще има ли средства. Справките, които цяла седмица изготвят мъжът ми и колегите му показват, че е напълно реално и възможно да се изплатят парите, но какво ще решат големите умове- чакаме утре .

# 566
ratridi, ееее, ти пък....не можа ли едни карти да си вземеш, поне да хвърлите я пасианс....я пък боб дали ще изплащат пари за дрехи. Simple Smile

kativita, да стискаме палци тогава да го решат. Simple Smile

# 567
Ох , и на мен ще ми дойдат добре 2 лимита вкъши!
Ей,така както само си стоя и нищо  не правя!
Цигарки,кафенца,пасианси!
По майчинство съм ,а и болничен бях цяла бременност!

# 568
kativita , благодаря за инфото. Да стискаме палци.   bouquet

# 569
Хайде да не ме чуе дявола,но при нас вече има заповед  Praynig
Хубав и слънчев ден!

Общи условия

Активация на акаунт