Петокласници

• 58 228
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • у дома
Защо му казват "зелено училище", като вече ще е свършила учебната година? По-подходящо би било да е "екскурзия"  Hug.

Предполагам,защото няма да обикалят насам натам,а ще бъдат в затворен комплекс и ще си имат разни занимания,макар и не свързани с училище  Peace
Ние понеже семейно си обикаляме България  и повече ми допадат за училищни мероприятия  така наречените зелени училища ,вместо изморителните екскурзии...Последно за един ден отидохме до Белоградчишките скали,после пещерата Магурата и накрая до крепостта Баба Вида-вярно,че и тръгнахме много рано сутринта и се прибрахме чак към 19 и 30-20ч,но бяхме всичките гроги от обикалянето...Децата обожават Белоградчишките скали-ходили сме няколко пъти и всеки път име интересно и все едно отиваме за първи път   Peace

# 136
Моят списък с книги за 5 клас:
1. Елин Пелин  - Ян Бибиян ; Елин Пелин - Приказки
2. Дора Габе - Малкият добруджанец
3. Георги Райчев  - Приказки
4. Астрид Линдгрен  - Емил от Льонеберя
5. Памела Травърз - Мери Попинз
6. Джек Лондон  - Белият зъб
7. Даниел Дефо  - Робинзон Крузо
8. Ерих Кестнер - Романи за деца
9. Екзюпери  - Малкият принц
10. Георги Данаилов - Деца играят вън
11. Распе - Чудните пътешествия на Барон Мюнхаузен
12. Н.Кун - Старогръцки митове и легенди
13. Лозинка Йорданова – Българска народна митология
14. Сава Попов - Хитър Петър
15. Николай Райнов - Български вълшебни приказки
16. Приказки на народите

# 137
  • у дома
Моят списък с книги за 5 клас:
1. Елин Пелин  - Ян Бибиян ; Елин Пелин - Приказки
2. Дора Габе - Малкият добруджанец
3. Георги Райчев  - Приказки
4. Астрид Линдгрен  - Емил от Льонеберя
5. Памела Травърз - Мери Попинз
6. Джек Лондон  - Белият зъб
7. Даниел Дефо  - Робинзон Крузо
8. Ерих Кестнер - Романи за деца
9. Екзюпери  - Малкият принц
10. Георги Данаилов - Деца играят вън
11. Распе - Чудните пътешествия на Барон Мюнхаузен
12. Н.Кун - Старогръцки митове и легенди
13. Лозинка Йорданова – Българска народна митология
14. Сава Попов - Хитър Петър
15. Николай Райнов - Български вълшебни приказки
16. Приказки на народите

Изключвайки 4-5 от тези заглавия,всичко др е давано при нас  предишни години,а и учено в училище като произведения  newsm78
Аз приемам предложения за четене на нещо извънучилищно,защото направо съм си се изчерпала от към идеи за моето дете...

# 138
Да, има частично преповтаряне/застъпване със заглавия от предходни години. Идеята е,ако някой  не е намерил  книгата предните години или не му е останало време , сега да я прочете. По различните учебници /Просвета,Булвест,.../има случаи едно и също произведение/ автор да се изучава в различни класове.

# 139
  • София
ФЕЯТА, явно има голяма разлика между училищата. 90% от вашия списък при нас е даван в предишни години също.

Светле, напоследък се бях присетила за едно много симпатични книжки, които мисля да ги дам на малкото момче да ги чете през ваканцията - "Момиченцето от Земята" и "Пътеществие в бъдещето" на Кир Буличов.  Simple Smile

# 140
  • у дома
.♥.Петя.♥. ,мерси-от любимите ми бяха като малка ,но ги нямаме в семейната библиотека и трябва да ги потърси в библиотеката  Peace
Моето от нямане какво да чете в момента препрочита  Хари Потър на дребния  Joy

# 141
  • ride my bike...
Това са последните книги, които всечетящата ми дъщеря прочете:
Расмус и скитникът - Астрид Лингрен. ( признавам, че тази не я бях чела. Вече се поправих - много е хубава)
Робин Худ
Тим Талер

Да се похваля - детито е прието в МГ. Аз все още не мога да се зарадвам - много мисли имам около това МГ. За съжаление май няма друга добра алтернатива за Варна Thinking
Важното е, че реакциата на дъщеря ми беше "урааааа" С много от децата се познава от школи и състезания.

# 142
  • у дома
Това са последните книги, които всечетящата ми дъщеря прочете:
Расмус и скитникът - Астрид Лингрен. ( признавам, че тази не я бях чела. Вече се поправих - много е хубава)
Робин Худ
Тим Талер

Да се похваля - детито е прието в МГ. Аз все още не мога да се зарадвам - много мисли имам около това МГ. За съжаление май няма друга добра алтернатива за Варна Thinking
Важното е, че реакциата на дъщеря ми беше "урааааа" С много от децата се познава от школи и състезания.
Честито  Hug - аз съм в същото положение  и съответно терзания ,но отстъпвам пред желанието на детето да учи в МГ  Peace
Моето всечетящо е чело всичките ти предложения миналото лято  Hug За Тим Талер даже много му хареса и беше издирил ,че има и продължение,та го търсихме и него- http://www.book.store.bg/c/p-pc/id-503/knigi-ot-dzhejms-krius.html

# 143
  • ride my bike...
Тя моята дъщеря е на "вълни"
Преди това чете Майн Рид, Жул Верн и Ал. Беляев - Човекът амфибия.(все момичешки книжки  Mr. Green) Също препрочете и Лили на Братя Мормареви.

# 144
  • у дома
Тя моята дъщеря е на "вълни"
Преди това чете Майн Рид, Жул Верн и Ал. Беляев - Човекът амфибия.(все момичешки книжки  Mr. Green) Също препрочете и Лили на Братя Мормареви.
Ако не е чела Две години ваканция на Жул Верн й я предложи  Hug
За човекът -амфибия не съм се сетила,а я имаме някъде на тавана и ще трябва да я издиря...
Моето е също на вълни,но авторски-харесва му даден автор и прочита всичко от него  Peace така е изчел Джани Родари,Ерих Кестнер,Роалд Дал,Доналд Бисет му е от  любимите,но пусто освен Небивалиците не изнамерихме нищо друго от него...

# 145
  • най-шареното място
Много сте ми полезни със заглавията! Библиотеката препоръча приказки, легенди и митове основно. Никак не ми се вижда перспективно.

Детето чете като библиотекар. Хареса ли автор, де що намери го прочита. После повтаря по няколко пъти. Вече е време да намери следващ. А аз прехвърлям книга по книга детската си библиотека вкъщи, но не всичко му харесва.

# 146
Я, Светле, чуден списък. Тези не ги знам всичките, някои ги имаме, Кун го изяде с кориците тази година (за да я оставя на мира да си чете Рик Риърдън, без да мърморя, де), Цанко Лалев го имаме, но не го е чела, другите тепърва ще ги търся.
Лалуни, и аз тази на Астрид Линдгрен не съм я чела! Сега ще наваксам. И за "Лили" на братя Мормареви много благодаря за идеята!

Иначе момата си изврънка да й смъкна поредния Риърдън на Киндъла, като за да ме предума, го поиска на английски (защото на мен ми писна от тази й вълна). Склоних и току пита кое какво е, другаде кара явно по предположения, ама нищо, все ще е полезно.
Лошото е, че ме кара и мен да я чета тази поредица, а на мен ми е много скучна. Хари Потър ми беше приятен.

От новите книги сме на едно мнение за "Малкият крал Декември". Чудна е, вълшебна направо Simple Smile
Феята, и от вашия списък ще потърся. "Малкият добруджанец" непременно, нали аз съм добруджанка, а ще поседим и при баба и дядо малко лятото.

Супер е идеята за Беляев, аз много харесвах и "Главата на професор Доуел". Дано да й хареса и на нея.
А, иначе Пратчет, Удхаус стават вече за тяхната възраст, гледам четат се с удоволствие. "Вещи в занаята", например Simple Smile

Ивиче, Ваяна е Пипи, по принцип Simple Smile Ще бъде страхотна, сигурна съм!

Днес се прибира гарджето от екскурзия по старите столици. Разбира се, пак е загубила нещо (портфейла си с половината пари) и пак не й работи телефона (щото си забрави зарядното, затова). Дано да е прекарала добре поне Simple Smile

# 147
  • В офиса
Моята се е запалила по трилогията "Игрите на глада". И на мен ми хареса също. Иначе вече им е време и за Стефани Майер. Там съм умерено скептична. Но не е по-лошо от един Хари Потър, да кажем (не съм фенка на последния)

Робинзон Крузо за тази възраст????? Някой от тези, дето са го дали, дали е чел неадаптираното издание. Не че нещо, ама е с толкова тромав език, че почти гони Ад на Данте Simple Smile Иначе голяма част от останалите книги сме ги чели с моя 6-годишен син, та не ми се връзват за 5-окласници.

# 148
  • София
Моето чете "Без дом" в момента. В понеделник мисля да я водя в библиотеката и там да си хареса каквото иска. Запомням няколко от вашите заглавия да й ги подскажа на място Simple Smile

# 149
  • у дома
Моето чете "Без дом" в момента. В понеделник мисля да я водя в библиотеката и там да си хареса каквото иска. Запомням няколко от вашите заглавия да й ги подскажа на място Simple Smile

Елате при нас-ще си харесате със сигурност от нашия отдел  Hug

Анде,моето е също на вълна Рик Риърдън,но на мен не ми е писнало-сигурно защото не го чета успоредно с него   Embarassed

Иначе последното,което глътна много бързо е това   -  ето тук http://www.book.store.bg/p28057/krabat-otfrid-projsler.html има описание...

Общи условия

Активация на акаунт