Петокласници

• 58 225
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Деспина много интересно и магично място е Демир Баба теке,незнам децата до колко ще му се насладят,нооо не се стърпях много интересно и мистично място ,приплетени са много култури.Аз като един почти 40 годишен човек незнаех за съществуването на алианите като част от мюсюлманския свят.Надявам се да отидат и до Свещарската гробница по-голяма не съм виждала  bouquetИзвинете ме за Офф-а.
Нашето тържество ще е на 31 раздаване на бележници и свидетелства.Раздялата с госпожата незнам ,трудно ще е аз сега се насълзявам, децата....Много трудно ще е Cry

# 121
Благодаря на всички за коментарите! Hug
Днес се появи яснота по въпроса, то крайно време беше. Ще имат тържество за края на годината, в петък от 17.30, явно и бележниците тогава. Точно по същото време обаче имаме последна репетиция преди тържеството по народни танци. Дано учителката по танци се съобрази и промени часа на репетицията, защото иначе не знам...
Утре родителите могат да отидат и да видят тестовете от ВО. Аз мога, свободна съм, но не знам дали искам.

# 122
  • Бургас
Здравейте!
Нашите танцьорчета днес ни изнесоха открития урок в училище и с това приключиха с хореографията занапред. След това имахме нещо като родителска среща. Разписахме разни документи, едните от които бяха декларации за СИП и ЗИП за догодина.
ЗИП ще имаме руски като втори чужд език освен английския и природни науки /дисциплина нова за мен/. СИП ще имаме по два часа математика и БЕЛ. За СИП още можехме да избираме хореография, футбол бадминтон, баскет и волейбол.  

Утре ни е тържеството от английския, вдругиден детска дискотека и в петък раздават бележниците  Peace

П.П Яд ме е, че забравих да питам днес госпожата за списък с книги за лятото  Crossing Arms моля споделете ако вие имате вече списъци за четене. ТАзи година съм се заканила на Митака, че ще прочете книгите, които им препоръчат до дупка.  /лоша майка, лоша, лоша  Mr. Green/

# 123
  • у дома

П.П Яд ме е, че забравих да питам днес госпожата за списък с книги за лятото  Crossing Arms моля споделете ако вие имате вече списъци за четене. ТАзи година съм се заканила на Митака, че ще прочете книгите, които им препоръчат до дупка.  /лоша майка, лоша, лоша  Mr. Green/

СПИСЪК С ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ЛИТЕРАТУРА ЗА ПЕТИ КЛАС
 1. Старогръцка митология – митовете за Уран и Гея, за Кронос и Зевс, за олимпийските богове
2. Славянска митология
3. Библия – митовете за сътворението, за Адам и Ева, за Каин и Авел, за Ной
4. Скандинавският мит за сътворението: Имир, леденият великан
5. Юнашки епос: Крали Марко освобождава три синджира роби
 6. Шарл Перо. Котаракът в чизми
 7. Братя Грим. Гъсарката на кладенеца
 8. Ханс Кристиян Андерсен. Грозното патенце, Храбрият оловен войник, Огнивото, Новите дрехи на краля
 9. Сава Попов. Хитър Петър
10. Агоп Мелконян. Момче с крила
11. Иван Вазов. Родната реч, Българският език (стихотворения)

# 124
Яааа, колко митология! Анчето ще се изкефи Simple Smile
А славянска митология откъде?

# 125
  • дядовата ръкавичка
Ние имаме тази книжка

http://www.book.store.bg/p3074/imalo-edno-vreme-99-zlatni-mitove … in-makkoriyn.html

Мисля, че включва и славянски, ромски, индиански, скандинавски. Прекрасни легенди има.

# 126
  • София
Айяла, страхотна ми изглежда тази книжка, благодаря за споделения линк!

На Деян ще му дадат списъка утре или вдругиден, ще напиша дали съвпада с този на Светлето. Утре ще им дават бележниците, а в петък имат тържество за края на учебната година. Нашата госпожа се нави да ги заведе на лагер на морето това лято. А аз се навих да го пусна.  Grinning  Много иска детето. Записали са се 15 деца от класа. Ще бъдат с аниматорите, с които са ходили на две зелени училища. Дано всичко е наред! Praynig

# 127
  • у дома
Яааа, колко митология! Анчето ще се изкефи Simple Smile
А славянска митология откъде?
Ха-ха -и аз си помислих същото за моето...Списъкът го имам,защото аз го принтирах за целия клас,иначе на децата ще се раздава заедно с бележниците и удостоверенията...
Изобщо нямам представа славянска митология откъде-ще видим в библиотеката дали ще ни предложат нещо и ще го споделя  HugАко не предложат нищо ще купя споделената от Айяла  Peace

Иначе ето ви и други списъци от нета
http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/izu4avana_litera … /izu_lit_5kl.html
http://bglog.net/nachobrazovanie/29815
http://smiles-4a.dir.bg/_wm/library/item.php?did=472115&df=671203&dflid=3

Последна редакция: ср, 29 май 2013, 10:45 от svetlaem

# 128
Ех, докато ви намеря...бая се помотах из подфорумите. Добре, че този пътне се включих в друга тема. Mr. Green

Много тържества имаме напоследък, някои даже съвпадат, дертове с малката дали ще я приемат в единственото училище, в което съм подала документи, работа.....та се позагувих пак и отново.

Гледам, че коментирате списъците. На Марена списъкът се състои предимно от приказки. Единствените митологични са на Кун "Старогръцки митове и легнди", "Българска народна митология" и "Български предания и легенди".
Признавам си, че на мен ми се вижда малко прекалено това с приказките в 4-ти клас. 1-2 книжки как да е, ама 9 с приказки.... Rolling Eyes Защо не са им дали нещо по-романизирано не знам, те вече са големи.

Иначе, при нас мина тържеството и раздадоха свидетелствата, сега част от класа е на зелено. Марена си е тук, ходи на тренировки, в събота има състезание.

# 129
Вчера донесе албумчето със снимки на класа. Мисля 15 лв струваше, но е много хубаво, хареса ми. Стахотен спомен!
И Косьо няма търпение да чете Старогръцките митове и легенди. Познава част от героите от игрите на плейстейшъна  Rolling Eyes.
И мен ме учудват тия приказки. Мисля, че няма да бъдат прочетени, няма и да го насилвам. Романи четяха след първи и втори клас, а сега приказки... луда работа.

# 130
  • у дома
Ех, докато ви намеря...бая се помотах из подфорумите. Добре, че този пътне се включих в друга тема. Mr. Green

Много тържества имаме напоследък, някои даже съвпадат, дертове с малката дали ще я приемат в единственото училище, в което съм подала документи, работа.....та се позагувих пак и отново.

Гледам, че коментирате списъците. На Марена списъкът се състои предимно от приказки. Единствените митологични са на Кун "Старогръцки митове и легнди", "Българска народна митология" и "Български предания и легенди".
Признавам си, че на мен ми се вижда малко прекалено това с приказките в 4-ти клас. 1-2 книжки как да е, ама 9 с приказки.... Rolling Eyes Защо не са им дали нещо по-романизирано не знам, те вече са големи.

Иначе, при нас мина тържеството и раздадоха свидетелствата, сега част от класа е на зелено. Марена си е тук, ходи на тренировки, в събота има състезание.

Защото сигурно се изучават  приказките в пети клас-просто предполагам... Ще стискаме палци на Марена в събота  Hug
И да знаеш,че Оги се беше сетил ,че не са се виждали две години-поне така каза,аз нямам спомени,ама миналото лято вярно пропуснахте нашата дестинация   Peace

# 131
Тамън изчетох темата и нямам търпение да поздравя Ането, Косьо и Оги! Браво, страхотни са  и съм горда, че пиша в тема с толкова талантливи и чудесни деца!   bouquet
Много се радвам на успехите на всяко едно дете и си пожелавам да поздравявам още и още Simple Smile

# 132
Мерси, Светле.
Първо в петък можеш да стискаш палци на Ваяна, която ще играе Пипи пред около 500 човека /празнуват 40 години детската градина и това съвпада със завършването на предучилищните групи, та са се постарали/, а след този концерт ще трябва буквално да прелетим, за да чуем как Марена свири, че тя пък има концерт по пиано.

Не искам да казвам нищо, но има вероятност много скоро да ни видите. Но ще го разбера в събота. За събота. Simple Smile

# 133
  • у дома

Не искам да казвам нищо, но има вероятност много скоро да ни видите. Но ще го разбера в събота. За събота. Simple Smile
Ваяна ще е невероятна Пипи-искам после снимков материал...
За събота трудна работа,освен ако не се задоволите само с Оги за среща,то зависи и от часа де-аз заминавам с класа на Оги на зелено училище в неделя и поради тази причина ще работя цял ден в събота,защото няма да ме има 5 дни  PeaceНе може ли да отложите за др събота ,та да се видим като хората  Hug

# 134
Защо му казват "зелено училище", като вече ще е свършила учебната година? По-подходящо би било да е "екскурзия"  Hug.
Вчера ходих да видя тестовете. Всъщност гледах само този по БЕЛ. После госпожата казала, че само един родител се бил поинтересувал от резултатите на детето си.

Общи условия

Активация на акаунт