Поморие- лято 2013

• 64 823
  • 650
  •   1
Отговори
# 60
Dora_tz, ти какво разбираш под градче като за сиромаси хора, ей това реших да те питам, че ми стана интересно.  Simple Smile
Това, че ти си попаднала на кофти място за отсядане и кофти заведение не значи, че всички останали са такива, че и чак да се стараят да отблъскват хората.  Wink Мисля, че човек може да си прави генерални изводи за едно място, ако го е опознал достатъчно добре.
На мен градчето ми хареса, ходихме две години подред през началото на септември. И двата пъти отсядахме в апартамент на улица Солна, и центъра, и плажа ни бяха съвсем наблизо и не сме имали никакъв проблем с паркирането.. Единствената причина да не се върнем пак там, е че тази година сме решили да пробваме ол инклузив, а в Поморие проучих и разбрах, че няма хотел с добър ол инклузив. Плажа ми хареса, минусът са голямото количество заровени фасове в пясъка.  Close И заведенията като цяло ми харесаха, обслужването ставаше бързо и персонала беше отчив с малки изключения, всъщност май само веднъж попаднахме на гадна храна и сервитьорката беше една никаква.
Такива са моите впечатления от Поморие, но разбира се критериите за хубав курорт на всеки са различни.

Правилно сте разбрали - говоря за конкретна квартира и за конкретни две-три заведения наоколо, около ул. "Морска". Иначе съм описала, че градчето си има и положителни страни. Исках да предупредя хората да проучват по-внимателно от мене. Ако е възможно, защото предварително по нищо не личеше, че ще попаднем на такива хора... Simple Smile

# 61
  • В царството на мечтите
запис

# 62
  • В.Търново
Аз живея точно до хотел Корал))). Хотел е нов, работи първи сезон, изглежда много хубаво. На партера има бистро.   Място е хубаво. Спокойно, близо до плажа, до  центъра. Ако имате въпроси питаете)))
Всъщност къде се намира наистина хотела,в новата част или в старата?На коя улица е?

# 63
В старата част,  до болница. ул. Иван Рилски. на  малка уличка. 

http://www.booking.com/hotel/bg/coral-pomorie.ru.html?aid=319915 … 9323541ab4;dcid=1

# 64
  • И аз не знам къде...
Бг мапс не открива тази улица Иван Рилски, но явно наистина е доста малка!
Иначе хотела би трябвало да е почти на ул.Солна, но т.к. не познавам Поморие помолих за инфо дали е близко до центъра.
Благодаря за коментарите   bouquet!

# 65
  • В.Търново
Като гледам на картата на Букинг е на центъра,но до плажа ще си повървите.

# 66
Бг мапс не открива тази улица Иван Рилски, но явно наистина е доста малка!
Иначе хотела би трябвало да е почти на ул.Солна, но т.к. не познавам Поморие помолих за инфо дали е близко до центъра.
Благодаря за коментарите   bouquet!

Улица Иван Рилски е сравнително нова улица, предполагам и тиха. Хотел Корал е близко, на около 30м. от хотел Лагун. Хотел Лагун е разположен на ъгъла на ул. Проф. П.Стоянов и ул. Иван Рилски. Като намериш хотел Лагун който е по стар, ще добиеш представа  за разстоянието.

# 67
Дора,това усмихнато емотиконче “за сиромаси хора" сериозно ли беше?  Rolling Eyes  Защото като чета откъде сте пазарували,и за какво "засукано меню от 25 ЛЕВА" става въпрос, да бяхте отишли на палатка или на някой къмпинг!
Не  е срамно човек да каже,че няма много финансова възможност за "еди каква си почивка",но да твърдиш,че мародери те обират едва ли не,е просто....
А ти на каква цена плати нощувката си?Едва ли е на повече от 5-7лв на легло? Е в кой курорт в България плащаш толкова? Чадърът на плажа е 5лв!

Извинявам се,но просто не се сдържах!Звучиш смешно!

Приемам извиненията, защото явно не си прочела текста или не си вникнала в смисъла му. Никой не коментира цени, само отношение. Когато в ранния следобед съм седнала някъде да пийна нещо, докато детето играе на близка детска площадка, не се чувствам длъжна да поръчвам нито ястие за 25, нито дори за 5 лева в кварталното капанче до квартирата. Ако има баровци, които биха направили такава поръчка, за да защитят честта си като такива, радвам се за тях! Grinning

# 68
Здравейте!
Искам да ходя в Поморие най-вече заради калните бани.
Понеже никога не съм ходила там, ще ви помоля да ме ориентирате те в коя част на града са, за да търся квартира/хотел наблизо.
Благодаря!

# 69
  • В.Търново
http://www.rehabilitation.bg/bg-filiali-pomorie.php

В старата част са.

# 70
Здравейте!
Искам да ходя в Поморие най-вече заради калните бани.
Понеже никога не съм ходила там, ще ви помоля да ме ориентирате те в коя част на града са, за да търся квартира/хотел наблизо.
Благодаря!

В старата част,  на ул. Професор П. Стоянов се намира СБР-НК  /т.нар.санаториум/. На същата улица се намира и т.нар. военен санаториум. И в двата може да правиш кални процедури, без да си настанена  в саноториума.  Наоколо има много нови кооперации така, че търси в тази част, близо до централния плаж.  Иначе, от самото кално езеро може да си вземаш кал и да се мажеш сама, но ефекта не е същия. В някои от хотелите, също може да правиш кални вани и др. процедури с кал.

# 71
здравейте
не съм от Поморие, но мъжа ми е от тук и аз вече 4-5 години живея тук. Не мога да ви дам конкретни отзиви за хотели, защото не съм била по хотелите тук. Но мога да ви ориентирам горе долу как са нещата.
В Поморие през последните години настроиха доста нови кооперации /или малки хотели/ в стария град предимно. В града има страшно много руснаци които са си накупили апартаменти тук. Ако искате да сте до плажа можете да си търсите квартира от страната на  улица крайбрежна. От другата страна на улица П.К Яворов хората също се къпят, но там не става за деца, има много камъни, на възрастните/предимно руснаци / хич не им пречи. Аз съм падала веднъж на тея камъни и няяяма да повторя. Плажната ивица е много дълга, но тясна. Ако погледнете bgmaps ще видите че целия град представлява една дълга ивица и е ограден от море от всякъде.
Иначе има детски площадки, има хубава сладкарница Захаро с пързалка, има розходки с кораб4ета, на центъра сега сложиха нещо като малък лунапарк, с блъскащи колички, малки люлки и др. Не е цигания. Има хубаво кафе-тераса от към каменната плажна част с детски батут, 2 люлки и малка пързалка. Нагоре в стария град в музея има друга детска площадка която е в самия музеи и е оградена и е подходяща за бягащи хлапета като моя син например, които не спира на едно място. Има детски магазин Тема за пюрета, памперси и тн. Точно срещу детския магазин има хубава пицария с италянски и американски пици, Малка е с 2-3 маси, но повечето хора си поръчват за в къщи/мисля че има и доставка до адрес/.
Малко по нагоре от пицарията има училище с голям двор, Децата могат да си играят, да карат колелета, баскетбол ... Така аз май повече наблягам какво има за деца ...ама цял ден съм по площадките и затова ...
Всичките тези неща които изредих се намират в стария град и са на близко растояние и се стига пеша.
Аз ходя на плаж всеки ден с малкия на черния пясък. Там задължително се ходи с чехли  защото пясъка е нетърпимо горещ, но е възможно най спокойното място. Там плажа е неохраняем, но няма и платени шезлонги и чадъри които да се пречкат.
Май прекалено много писах ... но като цяло града е хубав, на мен си ми харесва. Имам няколко приятелки със семействата си които дойдоха по моя препоръка да почиват в Поморие. Тази година всички ще повторят.

Поздрави от Поморие.

# 72
  • Русе
Страхотни неща си написала.
Ние вече резервирахме за Хелиос апартаменти, в новия град е, но ще ходим до стария, няма как. Ще разуча и ще си запиша тези заведения с детски кътове, защото ще бъдем 2 семейства с общо 5 деца на 3,5г, представете си каква сме лудница Simple Smile.
Дано и в новата част и на плажа има къде да похапваме на обяд поне, че да сме близо до хотела, но все пак да е сравнително спокойно.

# 73
Пожелавам ви да си изкарате чудесно. В новия град също има детска площадка - до читалището е, зад манастира Св. Георги, там има и безплатен паркинг /дано да си намерите места/ - пързалки, люлки, заградено игрище за футбол, зелена полянка, нов /от преди  седмица/ прохладен шадраван и места за сядане за родителите и за бягане за децата.
Ако отидете на плажа на хотел Сън Сет / това е един огромен хотел на влизане в поморие /няма начин да не го забележите/ та там до плажа има голяма детска площадка с -  6-7 пързалки и десетина люлки. Това е на влизане в Поморие /от към Бургас/ и първата в дясно и само направо докато свърши улицата. Аз предполагам че вашия хотел е там някъде, не се ориентирам точно.
Пицарията се казва спарта, гледам че има тел във феиса, евентуално ако искате да поръчате за в къщи, преди доставяха до адрес, надявам се че още я имат тази услуга. На мен повече ми харесват италианските пици   chef
В новия град има и заведение с детски кът - Интиел, но мисля ще трябва да отидете с кола. Има пици, разни хапки ...
Има и други заведения разбира се ... ще намерите сигурна съм.
Дано да си намерите спокойно кътче че тука тея дни лудницата вече почна .........

# 74
http://www.bulgariamonasteries.com/pomoriiski_manastir.html това е манастира в новия град, ако на някои му се ходи

Meggysan  сега погледнах картата и видях къде е този Хелиос. Вие сте по средата м/у плажа на сънсет и детската площадка там, и манастира, шадравана и другата детска площадка Peace. Ще има къде да си играят децата. 

Общи условия

Активация на акаунт