Хитринки за всякакъв случай - 8

• 84 270
  • 768
  •   1
Отговори
# 60
Записвам се и аз при вас с коментар относно мравките на балкона.
Преди няколко години се бях видяла в чудо и изпробвах почти всички методи изписани из нета - сол, кафе, тютюн, тебешир, отрова - НИЩО не помогна. После взех едни къщички за мравки на РАЙД и те решиха проблема. Сменят се веднъж годишно, ефекта не е мигновен, минава ден-два докато понамалеят и после напълно изчезват.  Peace

# 61
Лидълския препарат за петна, вениш и веро не успяха да искарат жълтото петно от ризата. Сега съм я изпрала и чакам да изсхъне,. Пжонякога като изсъхнат дрехите петната изчезват.

# 62
Как да махна петно от лютеница? Дрехата е цвят екрю. Вениш не помогна.

# 63
Как да махна петно от лютеница? Дрехата е цвят екрю. Вениш не помогна.

Пробвай със специалния препарат на Ариел за петна. При мен действа безотказно почти на всичко. Мокриш леко петното, слагаш от препарата (ще забележиш, че петното веднага побелява сякаш само там препаратът се разпенва повече), разтъркваш леко, оставяш да "отлежи" половин час, след което пак разтъркваш малко по-сериозно този път и мяташ в пералнята. Успех! Peace

Ето как изглежда препаратът (има и по-малки опаковки):

# 64
Windy , благодаря много  Hug! Ще потърся.

# 65
Петно от лютеница изчистих със Спот (на Перилис) на спрей (големи "дружки" си станахме с този препарат, защото не се чака, не се кисне, не се търка Mr. Green ) - блузката беше светло зелена, памучна, но не го изпрах, седя 3-4 дни, докато измисля какво да го правя.
Като излезе от пералнята имаше съвсем лека черта останала. След като изсъхна, от петното нямаше и помен.

И да ви кажа, че използвам този Спот за детските чорапки, че са вечно много замърсени на пръстчетата, а с глупавия Савекс грам не се изпират. Та, напръсквам, изпирам и после всичко е чистичко Heart Eyes .
Малко ме беше страх да не му стане нещо на кожата, но всичко е ОК Grinning .

# 66
Момичета, дайте идея какво да правя. Къщата ми се напълни с едни малки пеперуди. Такива, които се развъждат ако оставиш примерно отворен пакет брашно. Сещате ли се?  Не мога да разбера от къде се появяват. Рових в кухнята из шкафовете, но няма "развъдник". Проблемът е че има из всички стаи. Да пръскам ли с нещо, с какво и къде  Confused 

# 67
  • в сърцата на децата <3
Момичета, дайте идея какво да правя. Къщата ми се напълни с едни малки пеперуди. Такива, които се развъждат ако оставиш примерно отворен пакет брашно. Сещате ли се?  Не мога да разбера от къде се появяват. Рових в кухнята из шкафовете, но няма "развъдник". Проблемът е че има из всички стаи. Да пръскам ли с нещо, с какво и къде  Confused 
Провери вълнените дрехи в гардероба. Това са молци. Борбата е трудна, но не невъзможна. Като намериш източника - бухаш здраво нафталин или има едни пакетчета с билки, които гонят молци - в аптека съм намирала, но не помня как се казваше. В кухнята задължително слагаш в шкафа с подправки и фидета, че като ги изгониш от гардероба ще се чудят къде да идат - ето това го слагаш в шкафа -

# 68
Идват отвън Peace Виждала съм от външната страна на прозорците. Ако имате кестени наоколо, от тях са. Молците са по-дребни и жълтички.
Трепеш едно по едно и слагаш мрежи по прозорците. И проверяваш редовно продуктите (брашна, зърна, подправки), за да не се промъкнат в тях.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=232492

Последна редакция: ср, 22 май 2013, 11:06 от птица

# 69
  • София
Не е задължително да идват от гардеробите. Според мен идват отвън. Последните 2-3 седмици прозорецът в хола ми е почти постоянно отворен и непрекъснато убивам молци. В кухнята и в спалните, където има гардероби, не се срещат. Може би е сезон, в който гледат да се мушнат в гардероби и шкафове. Много харесвам тези предпазващи препарати на Райд :

Миришат приятно и наистина отблъскват молците.

Птица, и от двата вида са. Хвърчат и от тези много дребните и жълтеникави, и от по-едрите с малка шарка по крилата. Не знаех, че вторите идват от кестените. По нашата улица има много кестени.

# 70
Това ли били тези гадове. Сега ми проблясна от къде сигурно "извират". Освобождавах едни секции, че правим ремонт и ги сменяме и вътре имаше едни губери,килими и одеала на свекърва ми. Струпах ги в едната стая, където е склад в момента, докато се накани да си ги вземе. Или от там ще са или както казвате, отвън ще влизат. Ще взема от тези на райд, дано да се отърва.  Благодаря ви!

# 71
И у нас през летния сезон си летят свободно. Слагам лепенки за молци в храната. Хващат се доста.

# 72
  • Пловдив
vela, имах бял потник с надпис, който на първото обличане поляха стабилно с бяло вино... 3 години с какво ли не го борих, но петната си стояха... От химическото казаха, че щом е третиран с Вениш, няма смисъл да пробвам - той ако не изпирал, фиксирал...беше ми жал да го хвърля...
Като излезнаха гел-капсулите на Ариел, го пуснах 2-3 пъти с други дрехи, ей така, да пробвам, и о чудо - от миналата година потничето си е като ново Heart Eyes

# 73
Имам въпросче за височината на кухненският плот, някой случайно да има таблица с размери според височината на трудещият се в нея ?? newsm78 newsm78  chef

# 74
Височината на плота
е един от важните параметри, които трябва да се определят за всеки случай индивидуално. Затова и в някои случаи работните повърхности предназначени за различни операции се разполагат на различни повърхности. За да се определи височината на работния плот трябва да се застане с лице към мястото, където ще се разполага. След това свийте ръцете в лактите под прав ъгъл и ги приберете към тялото. Изпънете дланите напред. Повърхността на плота трябва да е на разстояние на 150-200 мм под дланите. Тогава на него ще е удобно да се реже, мие и да се извършват разнообразни манипулации. За човек с ръст 1,80 м оптималната височина на кухненския плот е 850-900 мм.
http://ideidom.com/mebeli-i-aksesoari/98-kuhniata/80-2011-02-04-10-02-31

Общи условия

Активация на акаунт