Домакини - първи сезон/тринадесети епизод - късметлийски

• 35 349
  • 725
  •   1
Отговори
# 135
  • UK
  bouquetабе, никакви ви няма днес , къде сте Crossing Arms Shocked

# 136
  • в сърцата на децата <3
Внимание - бременни и пощеливи да НЕ гледат! А ако погледнат - да заповядат на парче торта - все още е повече от половината  Mr. Green

Скрит текст:

# 137
  • UK
АНГЕЛЧЕ Hugбравоооо  bouquet С кисело мляко ли е? Я дай рецепта  bouquet мен сладкото, не мЪ влече hahaha

# 138
  • в сърцата на децата <3
Не е с кисело мляко - млечен крем с прясно мляко, от едно време на баба крема - мляко, нишесте/брашно, захар и масло. Платките са елементарни - 4 яйца, 2 чаши захар, 2 чаши и половина брашно, половин чаша олио, 1 шише лимонада (ама от едно време едно шише - сега е 250 грама  Mr. Green ) половин амонячна сода, 1 бакпулвер, ванилия. Разбиват се яйцата със захарта докато захарта се разтопи и яйцата побелеят. Добавя се олиото, лимонадата, после брашното, накрая набухвателите. От тази смес се пекат три платки с Ф 28-30 см. За крема е нужен 1 литър мляко, 6 лъжици брашно, 4 лъжици захар и 125 грама масло. Загрява се млякото, добавя се захарта, сгъстява се с брашното и като се свали от огъня се добавя маслото.
Тортата се сглобява, като аз добавих нарязан банан и вишнево сладко между платките и отгоре. В оригинал се добавят само орехи по желание  Heart Eyes Лесна, евтина и вкусна  Hug

# 139
  • UK
ама и голяма играчка  Crazy как имаш време и за тези неща Hug

# 140
  • в сърцата на децата <3
Играчка??? Глупости, за половин час е готова! Платките се пекат по десетина минути на 220 градуса, в това време бъркам крема, нареждам и оставям на произвола на съдбата  Mr. Green

(но пък правя едни бисквити "котешко езиче", които верно са си играчка, но пък са тооооолкова вкусниииии... )

# 141
Да да  продължавайте с тея вкусотии.Ако не нападна някоя до довечера да не се чуди защо.
 Joy Joy
Ние закуско-обядвахме тъкмо.Малкия ме побърква с неговите пържени филии.Оня ден му направих и като го питам какво ще закусваш.Как какво филии с шоколад.

# 142
  • в сърцата на децата <3
Съвсем естествено  Laughing ММ като го питам какво иска за ядене (без значение - закуска, обяд, вечеря) отговорът е "сандвич с луканка"  Joy Пробвала съм го колко може да издържи - три месеца на работа яде само това. Не му омръзна!!! Питах го - не искаш ли нещо друго, не ти ли писнаха тия еднообразни сандвичи??? Отговорът "Че какво да ми омръзва? Храна като храна..."  Shocked

# 143
  • София
Само минавам да ви поздравя с Добър ден хубавици  wavey и продължавам да тичам.... Hug

# 144
  • UK
Само минавам да ви поздравя с Добър ден хубавици  wavey и продължавам да тичам.... Hug
Накъде си се затичала Марче[/b] Hug Crazy Ама Ангелче  :hug:3 блата размесваш Shocked, па ги печеш, па крем бъркаш, за мен си е пипкава работата Joy

# 145
  • София
Днес цял ден правя един колаж. Не ми стига само една снимчица...
Родителите толкова не са заинтересовани.... Влязох в класа и откъснах снимките от шкафчета - колкото е имало. %-ма са ми дали снимките, на госпожата имам от 1-ви учебен ден... Стана страхотно... После ще го преснимам и сканирам и ще занеса в фото - да ми направят.
За госпожата ще направя 20х30 и ще купя рамка - ще е личен подарък от мен! А за другите ще направя 10х15, ако им се прави по-големи - ще им пратя по мейла...

Ето качвам замалко, после ще махна...
Скрит текст:

# 146
Днес зарязах къщата.Оправих малко двора.Косих трева,подредихме,поизметахме.
Хапнахме и сега се мятам в леглото да помързелувам.
Лус много хубав е станал!

# 147
Къде сте?

# 148
  • София
Показвам присъствие  wavey

# 149
А така само кратко,точно и ясно.
Марче разкажи какви ги върши цял ден?

Общи условия

Активация на акаунт