Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 13

• 81 589
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
Току що проснах прането  Laughing да похваля промоционалното Омо от Кауфланд от преди няколко седмици (месеци?). Изпра капки вино от светла копринена рокля и мазни капки червен гювеч от бяла памучна блуза и бежови панталони  Heart Eyes на 40 градуса с предпране. Що ли не си купих повече тогава...

# 481
Днес ми дадоха това : някой отзиви ?

# 482
Здравейте Simple Smile
Имам два въпроса. Първо - бихте ли ми казали къде в София има магазини за паралелен внос, но праховете да са със сигурност оригинални. Районите около Иван Вазов, Красно село, Павлово, център, Плиска например ме устройват. И основно ме интересува в тези магазини за паралелен внос продава ли се някаква козметика като например шампоани, балсами и т.н., която да е внос от Западна Европа ? Тукашните масови шампоани, балсами, маски и т.н. които се продават са пълен боклук, правени специално за Източна Европа, съответно много по-некачествени от същите, продавани в цивилизованите страни Като Германия, Франция, Англия и т.н. Щом като внасят перилни препарати от Западни страни, би било логично според мен да внасят и някаква козметика.

И втория ми въпрос е как да пера в пералнята деликатни дрехи като например разни ризи и туники с пайети, камъчета, боядисвани с неустойчиви бои, на които пише да се перат на ръка? На ръка отказвам да пера, всичко пъхам в пералнята аз! Слагам ги в калъфка от възглавница и на програма за фино пране, 400 оборота. Но от калъфката се изваждат. Каква торбичка да си купя за целта? Също забелязах, че на някои пайетите се обезцветяват от 1 пране /изтърква се цвета им/ - торбичката дали ще помогне срещу това? И въобще как да пера такива блузи??

# 483
  • до най-прекрасния мъж
Погледни книжката с упътването на пералнята си. Моята има пране на ръка при 30 градуса или при студена вода. Също провери дали можеш да изключиш центрофугата. Верно, ще съхнат по-дълго време, но дрехите ще се запазят. Относно торбичките - в Лидл гледах преди няколко дни мрежести торбички с цип.

# 484
Здравейте Simple Smile
Имам два въпроса. Първо - бихте ли ми казали къде в София има магазини за паралелен внос, но праховете да са със сигурност оригинални. Районите около Иван Вазов, Красно село, Павлово, център, Плиска например ме устройват. И основно ме интересува в тези магазини за паралелен внос продава ли се някаква козметика като например шампоани, балсами и т.н., която да е внос от Западна Европа ? Тукашните масови шампоани, балсами, маски и т.н. които се продават са пълен боклук, правени специално за Източна Европа, съответно много по-некачествени от същите, продавани в цивилизованите страни Като Германия, Франция, Англия и т.н. Щом като внасят перилни препарати от Западни страни, би било логично според мен да внасят и някаква козметика.

И втория ми въпрос е как да пера в пералнята деликатни дрехи като например разни ризи и туники с пайети, камъчета, боядисвани с неустойчиви бои, на които пише да се перат на ръка? На ръка отказвам да пера, всичко пъхам в пералнята аз! Слагам ги в калъфка от възглавница и на програма за фино пране, 400 оборота. Но от калъфката се изваждат. Каква торбичка да си купя за целта? Също забелязах, че на някои пайетите се обезцветяват от 1 пране /изтърква се цвета им/ - торбичката дали ще помогне срещу това? И въобще как да пера такива блузи??

Торбички с цип има във всеки магазин за 1 лв., но едва ли ще запазят цвета на паиетите.

По повод въпрос на Argin mреди няколко страници за омекотител, който омекотява, а не сама ароматизира да похваля Медикс в "златната" опаковка. Прави ми впечатление на последък, че има и евтини омекотители, които не отстъпват по качество на ленор, пък бил той и паралелен внос. И веднага изниква въпроса ми - трябва ли да плащам двойна цена за марка? newsm78. Като се замисля - от ИЗИ-то съм доволна, вие хвалите Бинго, което чака в шкафа ми да бъде отворено, на повече от прилична цена, Медикс и Бинго - омекотител. Дайте ми, моля причина да продължа да купувам скъпи препарати. Това е лично мое мнение, разбира се  Hug

Последна редакция: нд, 23 юни 2013, 12:05 от VK

# 485
VK , аз съм си решила преди доста време, че няма да купувам турски неща, от идеологически причини.
Бонукс и Рекс ако ти вършат работа то ще харесаш сигурно и Тема и Савекс, ако ще е евтино = поне да е българско.
Гес преди време обяси, че в скъпите имало някакви ензими, които били важни. Аз й вярвам напълно и ако ще дам още 20-30ст. на едно пране го правя с удоволствие, но всеки сам си решава.

# 486
  • до най-прекрасния мъж
В скъпите прахове има ензими, които премахват петната, а така също и съставки, които запазват цветовете и не позволяват смесването им. Вчера извадих поредната смесена пералня - памучни бели тениски и панталонки (за домашно ползване са, затова и ги прежалих), прани заедно с тъмни дънки. Нищо не ми се беше оцветило, а не ползвам цветоулавящи кърпички.

# 487
Ами,да си кажа,че напоследък попадам на доста добри и евтини препарати,които ми вадят петната/а такива у нас-дал Господ/ и едновременно с това,не ми изсветляват цветовете,а пера смесено.....т.е. не сортирам,защото нямам къде да събирам купищата дрехи.Не ползвам цветоулавящи кърпички,пера на 40 или 60 градуса.А,всъщност, отделно пера само чаршафи и хавлии,щото те лесно пълнят пералня......тях задължително с прах и на повече градуси....
И по повод горните съждения,да похваля последната евтина находка:"Медикс Алвина",за черно-метълските  тениски на мъж ми/някои от които доста вехти,но любими и съответно доста поизсветлели от носене и предишни опити с разни препарати за черно/ и една моя черна рокля,с която бях обърсала една варосана стена,станаха много ,ама много хубаво черни.....освен това и мирише приятно и не натрапчиво.

# 488
  • София
И основно ме интересува в тези магазини за паралелен внос продава ли се някаква козметика като например шампоани, балсами и т.н., която да е внос от Западна Европа ?
Продават се и наистина нямат нищо общо с тези, които се продават тук в големите вериги. От около месец ползвам душкрем Палмолив с мляко и мед и Хед енд шолдърс сензитив, също и паста за зъби - Колгейт, Аквафреш...качеството е съвсем различно от това, което се лансира на нашия пазар. Цените, напротив, са съвсем равностойни на тези в нашите магазини.

# 489
  • гр.София
Здравейте Simple Smile

Виж тук http://tmbrands.bg/ - освен препарати продават и вносна козметика.Магазинът е в близост до "Пирогов".
В този също  - http://perilni-bg.com/index.php

# 490
здравейте да попитам -мъжа ми без да чете кутията е купил Ариел за бяло пране/ и то за 100 пранета /дали ако пускам цветното на 40 градуса ще изветлеят,че в тая криза ...

# 491
  • София
Искам да ви похваля един течен препарат за пране, който моя колежка ми препоръча: Deterlana. Купуваме го от интернет, защото ги няма в магазинната мрежа. Искам да кажа, че рядко си позволявам да хваля нещо, още повече по форумите, но наистина си заслужава.   bouquet

# 492
  • до най-прекрасния мъж
здравейте да попитам -мъжа ми без да чете кутията е купил Ариел за бяло пране/ и то за 100 пранета /дали ако пускам цветното на 40 градуса ще изветлеят,че в тая криза ...
Твърде възможно е да избели цветовете. Можеш да го разделиш с приятелки, колежки, родители. А мъжете пазаруват най-добре със снимка на това, което трябва да купят, иначе се получава гореописаното от теб  Wink. Ако така или иначе ползваш бяло, срокът на годност е поне 2-3 години на праховете и може да успееш да си го изхабиш.

# 493
  • Ланкър, планините Овнерог
Заради този Deterlana, който daredevil похвали, стигнах до този сайт. Има доста марки, за които не съм и чувала, а има и "чувани". Този Ариел скъп ли е или си е ок цената?

# 494
  • София
Заради този Deterlana, който daredevil похвали, стигнах до този сайт. Има доста марки, за които не съм и чувала, а има и "чувани". Този Ариел скъп ли е или си е ок цената?

Ние си го поръчваме от тук, защото доставката ни е безплатна  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт