Италия, 138

• 29 028
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
  • Milano
Барба, нас сега повече ни вълнуват другите ти разкази - нощен живот, дневен живот, нови впечатления от Амстердам.

# 691
Чакай сега, има време. Днес сме с детето и ще го водим по интересни и за него места. Утре заминава с баба и дядо за София (и те са тук, но още не сме се видяли; малкият каза, че Амстердам е много голям и с объркани улици и изрази съмнение, че може и да не успеем да срещнем баба и дядо Laughing), после ще останем 1-2 дена сами.

# 692
  • в едно миланско село
Лени, аз хвълям око на Клюкарника за чисто забавление, нямам особени очаквания  Wink
но когато започвам да чета откровени недо(с)мислици от потребителки, които принципно уважавам, дори когато са на различно от моето мнение (рядко, но и това се случва  Mr. Green) се замислям за резултатите от напъните да си авангарден, оригинален, някак си различен. и ме досмешава, когато не ми дожалява.

що се отнася до класацията на училищата, и друг път съм споменавал, че имам пряк и не единичен поглед върху италианския лицей в Горна, и без да давам конкретни примери, че светът е малък, смея да твърдя, че там играят само пари. тези на родителите, имам в предвид. та, официалните резултати някак си не ми отговарят на личните впечатления  Thinking

Реджи, е как не ми разбра отношението? аз съм за премахване на разни архаично написани скуки и вкарване на модерни и ценностни книги като "Здрач",  "Хари Потер", "тре метри сопра ил чело" и т.н. поезията пък тотално бих я зачеркнала-никакъв смисъл не виждам в това изкуствено редене на рими, да не говорим за бял стих, явни халюцинации на комплексирани елементи.

(що се отнася до Тютюн пък, винаги съм я смятала за едно от най-приятните бг четива, дори неудомявам, че са я включили задължително училищно обучение. чела съм я няколко пъти в различни периоди от живота си, и в двата и варианта. за удоволствие  Rolling Eyes)

# 693
  • Milano
Aми не разбрах. Понякога ги пишеш много високоинтелектуални. Laughing

Как недоумяваш за ''Тютюн'', че е била в сред задължителните (сега искат да я махнат)?

Не си ли я учила в училище?

И да кажем, че бяхме ''късметлии'', че не трябваше да четем една голяма част (за комунизма), че вече беше паднал, че иначе трябваше да се #2gunfire

Аз изгладих, утре - Гардаланд.

# 694
Мен ме учудва също това, което разказваш за Германия, Ани.
Не помня много освен тучни поляни и крави , но и аз си представях като в Италия да е около магистралите.

Всъщност, братовчедка ми бяха наскоро в Тоскана и тя смята, че много напомня Калифорния
Освен като природа нали, което е ясно, но не е очаквала в Италия да е такава гледката от пътищата -натоварените магистрали, навред нещо е застроено и тн. И първото й споделено впечатление беше, че много прилича на Америка.

И аз харесвам много Тютюн.

# 695
Ами, да, съгласна съм, че в Холандия магистралата беше по-индустриализирана и застроена, докато в Германия се виждаше малко повече поле ("пустеещо" обаче определено ме озадачава), но аз точно това определях като "хубаво" Simple Smile. Безкрайна индустрия покрай пътя ме уморява мен.
Иначе естествено дали в Германия или в Холандия има повече индустрия като процент от БВП нямам какво да кажа  Grinning.

Тютюн на мен не ми хареса особено, но не ни беше задължителен в програмата. Стихове как няма да се учат, то това не е отживелица, просто е въпрос на различен подход към света. Нали затова слагаме различни неща в една учебна програма, да се покрият всички стандартни сфери от човешкото знание и товрчество, пък после на кого кое точно ще му хареса и ще си чете в свободното време още от същото, е въпрос на личен вкус.

А всъщност ми се спи следобедно и ми е напълно все едно  Laughing.

# 696
  • в едно миланско село

Стихове как няма да се учат, то това не е отживелица, просто е въпрос на различен подход към света. Нали затова слагаме различни неща в една учебна програма, да се покрият всички стандартни сфери от човешкото знание и товрчество, пък после на кого кое точно ще му хареса и ще си чете в свободното време още от същото, е въпрос на личен вкус.

А всъщност ми се спи следобедно и ми е напълно все едно  Laughing.

мда, плюс още една -две причини от рода, че нещата са свързани, или че трудно ще оцениш поезията на 25, ако не си го направил на 15. после, иазключения-бол, но нали не за тях си говорим? Rolling Eyes

пс. стиховете не ги смятам за различен подход към света, а за различен начин на израз на отношение към света  Rolling Eyes и защо да няма как да гсе учат? все едно да кажеш, че изобразително изкуство, или класическа музика не се учи. или, ако трябва да сме точни, да заменим "учи" с "възпитава".

(извинявам се, ако съм неясна, ама съм се хванала с поредното изхвърляне на ненужности, много поетичен процес, бай дъ уей  Wink)

# 697
Що да няма как да се учат?! Не съм казвала такова нещо. Казвам, че трябва да се учат. И че не е нужно, нито възможно да ни харесва всичко, което учим.

# 698
  • в едно миланско село
Що да няма как да се учат?! Не съм казвала такова нещо. Казвам, че трябва да се учат. И че не е нужно, нито възможно да ни харесва всичко, което учим.

Щото чета бързо и обърнах "как няма да се учат" на "няма как да се учат"  Embarassed Mr. Green
инак, значи сме съгласни, аз даже бих им натресла доста повече литература на съвременните "деца". четена обаче, не разни учебникарски откъси  Twisted Evil

# 699
здравейте на всички които са в Италия.  bouquet можели да се запиша при вас,ще прочета колкото мога на зад,за да ви опозная.
На кратко за мен:
Омъжена съм и имам две прекрасни деца -Дилян-4год. и Вяра на 1г. Живяхме една година  в Италия , но като забременях решихме да се върнем  в БГ. Но сега мислим към октомври пак да  заминаваме, но още не сме решили в коя част на Ит. но за сега  това да остане на страни.Надявам се да ни бъде приятно  Tada  .Приятен уикенд от нас   grinning039

# 700
Фейам, съгласихме се, и дискусията 'умре.  Laughing

Джери, добре дошла!   bouquet

# 701
Добре дошла, Джери:)

А аз ви поздравявам с (третата) си снимка от новия апарат:)
Сега тренирам на манджите, но скоро ще се пусна и по други пространства с нетърпение чакам да дойдат децата да ми бъдат фото-жертви  Mr. Green Някои неща научих, има още океан напред:)

# 702
Брей брей брей! С този фотоапарат вече няма нужда да готвиш, само слагаш каквото и да е на месалчето, щракваш, и излиза шедьовър!  Grinning Честит да ти е!
(какво е това, дето си снимала, всъщност?!  Mr. Green)

# 703
Да бе, няма нужда. Аз такива трудности да схвана нещо последно имах в университета с учебника на Айала по Генетика  Blush Там гледах доста по-тъпо и така и нищо не разбрах, тука лека полека схващам. Това всъщност са печени кайсии и череши ( посолени, със зехтин, балсамико и магданоз), и до-опечени с участието на рикотта и сервирани с препечен хляб. Просекото не се вижда, защото Д. постоянно подскачаше да му се даде час по-скоро да опита.

# 704
  • в едно миланско село
Лени, нали знаеш, че има психологическо отклонение за хората, снимащи храна?  Twisted Evil
(не се шегувам, но не му помня наименованието  Rolling Eyes)

Тралала, много сме ретроградни, к'во да праиш  Laughing
инак, ако исках разправии, щях да се разпиша в Клюкарника. ако си заслужаваше дискусията-също  Wink

Общи условия

Активация на акаунт