Италия, 138

• 29 055
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
  • в едно миланско село
тъкмо щях да кажа, че съм раждала на най-стари години, ама не съм правила амнио и комшийката ме опроверга  Laughing

мъча се да се сетя коя е бременната мацка, запомнила съм писането с разстояние преди запетайка  Mr. Green, но не и името  newsm78

във всеки случай, явно ще се връщаме на разговори за раждане и кърмене ooooh! Twisted Evil

# 721
във всеки случай, явно ще се връщаме на разговори за раждане и кърмене ooooh! Twisted Evil

Вие се връщайте, аз още не мисля да раждам  Crossing Arms Mr. Green.

# 722
аз мисля, че амнио се прави само ако имаш кръвни със съответните стойности на еди-какво си
по препоръка, не задъжлително

Фио, я кажи сега за това изследване, боли ли и така нататък Grinning

Ние днес плаж до обяд, много ме отвикнали на слънце да висим, досадно , пристигнахме с третата възраст в 7,30 и с нея си тръгнахме  (12,00)  Laughing Водата чиста пълно с риби и раци ) тук таме някоя заблудена медуза, но още е студеничка.

Последна редакция: нд, 23 юни 2013, 20:07 от lenilaf.

# 723
  • в едно миланско село
аз мисля, че амнио се прави само ако имаш кръвни със съответните стойности на еди-какво си
по препоръка, не задъжлително

Фио, я кажи сега за това изследване, боли ли и така нататък Grinning

ако си на (около) 35 се прави и по твое желание. на мен кръвните ми бяха ок и там другото, за нукалната беше с риск като на 20-годишни, но гинекологът ми ме пита дали искам амнио.

# 724
При мен доктора ми каза ,че според това което вижда на 4D всичко е ок и няма нужда,но аз пусти страх ,си направих само кръвни тестове.За  амнио знам ,че не боли,на братовчетка ми и правиха,имаха някъкво съмнение ,но колкото да я шашнат и всичко беше ок.

# 725
Аз я направих ,щото бях ужасена от възможността да родя Даун ... #Crazy- веднага щях да абортирам .Мисля че по тази причина ,щях да я направя ако ще да бях и на 25... Mr. Green Mr. Green

Лени,изобщо нищо не съм усетила... Дупчат те с една дебела игла /май преди това ми направиха места упойка/,теглят 1 спринцовка околоплодна течност и това е.. Peace Hug
Това за възможността за аборт след това и т.н. разни др.глупости ,дори не съм си ги и помисляла ..
За мен беше важно ,че  детето няма да е Даун.
Ако искаш ти казват и пола - така разбрах ,че ще е момче. Hug

С това, май че отговорих и на бг-ит.. Thinking Hug- АУГУРИ! Hug Hug

# 726
  • в едно миланско село
аз пък точно си бях отговорила на въпроса дали ще абортирам при Даун съмнение и отговорът беше отрицателен, което обезсмисли амниоцентезата  Peace
идеята за дори и ниският процент за спонтанен аборт пост амнио ми беше ужасяваща, особено ако се бе оказало здраво детето  Rolling Eyes

да сме живи и здрави всички и децата ни, всеки си взима решенията, или поне тези, които зависят от нас, щото гаранции няма за нищо и няма изследвания, които да ни дадат такива  Peace

# 727
 Laughing Фем напрегни се  Grinning маитапя се...
Джуфи ...и съм на 39 и е почти задължително да го направя,и съм рискова,и съм уплашена за след това,че ме чака път до Бг с колата.
Фрр мерси  Hug
Фем успях и 2 година не пуша  Grinning...Успешно ги отказах...
Лека мацки   bouquet

# 728
  • в едно миланско село
Джуф!  Hug
много се радвам за теб и стискам палци!  Hug

(вързаха ми се нещата с Аве Чезаре, чудя се просто как не включих  Shocked, от годините ще да е  Banghead)

слушай си гинеколога, а не нас - ние сме само теория и лични мнения  Peace
... не мож ли си спести колата до България?  Rolling Eyes

# 729
аз пък точно си бях отговорила на въпроса дали ще абортирам при Даун съмнение и отговорът беше отрицателен, което обезсмисли амниоцентезата  Peace
идеята за дори и ниският процент за спонтанен аборт пост амнио ми беше ужасяваща, особено ако се бе оказало здраво детето 
Rolling Eyes

да сме живи и здрави всички и децата ни, всеки си взима решенията, или поне тези, които зависят от нас, щото гаранции няма за нищо и няма изследвания, които да ни дадат такива  Peace

И аз така. И също с последното съм съгласна.
На нас почти ни препоръчаха да правим нукална, въпреки че сме извън всички рискови фактори. Което доста ме замисли, защото същата гинеколожка преди 5 години изобщо и дума не отвори да ме пита дали искам (аз нямаше да искам, но не е в това въпросът). Каза ни, сега, че рискът си е риск независимо от възрастта. Оставам с впечатление, че за 5 години някакви нови тенденции са навлезли.
На всичкото отгоре на въпрсното изследване на нукална прозрачност едното бебе се оказа с повишен риск по един от параметрите, та се следихме и допълнително, и тогава висна въпросът "амниоцентеза?". Тъй че за себе си стигнах до горните, изказани от Фей изводи, но ако беше мъжът ми беше бременен вместо мен, сигурно щеше да си я направи.
За щастие лекарят от диагностичния център също каза, че не би ни посъветвал да я правим, тъй че бях улеснена.

Честито на Джуфка, и лека и безпроблемна бременност!   bouquet Ние сме се засичали, но доста малко.

# 730
  • Италия
Салве, мацки!
За амниото и аз да си кажа...миналата година бременеейки с дъщеря ми бях на 38 г. Гинеколога ми настояваше да ми прави въпросното изследване директно, без предходното, което измерва вероятностите /старост-нерадост...забравих му името  newsm78/. Аз отказах, защото ме беше страх от спонтанен аборт /4 месеца преди да забременея преживях един такъв  Sad, но не от въпросното изследване  Peace/. Този път вътрешно бях убедена, че всичко е ок. Та подписахме декларация двамата с мм, че се отказваме от амниото и така, но аз въпреки това поисках изследването на вероятностите...знам ли, имах нужда от някакво успокоение все пак  Blush

# 731
  • в едно миланско село
но ако беше мъжът ми беше бременен вместо мен, сигурно щеше да си я направи.

Joy Joy Joy
и моят. те, според мен, живеят с някакви убедености в науката, които жена, при това, бременна, ще подложи на хиляди съмнения. при това са тотално недостоверни, поради физиологичната невъзможност да се заварят в подобна ситуация. благодаря се поне, че моят не е някой всезнайко и що се отнася до бременност и раждане (и за това имаше различно мнение), не си е позволил да ми опонира...
най-вече благодаря, че всичко е зад гърба ми  Mr. Green

Последна редакция: нд, 23 юни 2013, 22:32 от feiam

# 732
Джуфке, честито! Лека бременност!

Теоретично сигурно бих прекъснала бременността. Ние си нямаме никого тук и мисълта, че можем да напуснем този свят и да оставим дете с Даун на 25-30г само ми е непоносима. Практически не знам, не ща да мисля.

# 733
Може и да съм за линч,но и ММ и аз мислим като Лени..Защо страдания...
Тъи като съм с мутуо ,дирекно си ходя в болницата и които доктор се падне..
Е има и темеруди ,но са добри..Та тъй като преди 15 дена имах пердите ,бях в болницата и всички докита са на мнение ,че е много желателно аминоцентеси,поради факта и че съм отрицателна Рх..
Почти индирекно ми отхвърлиха алтернативните тестове ,“така или иначе ,щяли да излезнат повишени фактори заради възраста“.
Страховете са ми големи от спонтанен аборт след аминоцентесито...Та ..... Sad
Но тъи като е дело на Спирито Санто  Grinning ,искам да вярвам че всичко ще мине добре.
Ще ви кажа само,че март правихме сперматозограма и излезнаха само 13 % ориентирани ,така че беше почти невъзможно.
Та така  Wink кучо усеща ,че не излиза вече толкова често на разходка...Син ми ....мах  Confused Страх го е да не стане нещо с мен,все пак вместо баба да ставам  Grinning ..

# 734
  • в едно миланско село
последствия и страдания могат да се получат и след прекрасна и безпроблемна бременност, че и години след раждането. просто, няма гаранция колко (без)помощно мож да си оставиш поколението. това е най-големият риск, който доброволно поемаш в момента, в който решиш да имаш дете. плюс куп други рискове, които не са ти и хрумвали преди да се сдобиеш с "наследство". (нали да не ви напомням, че ми се чудихте на притесненията миналата година като тръгнах за Щатите. има отговорности, за които и не подозираме, докато се занимаваме със себе си  Wink)

но, разбирам, че да знаеш отначално, че проблем има и ще има налага сериозно обмисляне и, поемане на отговорност/решения, които не са лесни за никого. ако щеш и от финансова гледна точка, колкото и цинично да звучи.

всъщност, к'во сме се размислили за проблемни ситуации? палци и оптимизъм  Peace

(Джуф, ако може да те успокои, аз имах пердите до 13-14-та седмица и с двете девойки и фърчах като финикиец до бърза помощ, което всъщност, беше чудесен повод да ги "видя" преди часът за преглед  Laughing)

Общи условия

Активация на акаунт