Италия, 138

• 29 105
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
тя няма работа. ще раз4итат само на неговата заплата на първо време. Евентуално след време може и тя да си търси нещо. Той е сицилианец, от някакъв град около Агридженто.

# 91
Да не се притесняват с 2000 евро ще са пушка + щом тя не работи в бъдеще може и да се уваличават.

Добрутру! положила съм всички коректори, тен-изравнители и прочие и съм много готЕна, дали хората забелязват - май не! Twisted Evil

Братовчедка ми направиха тур из Тоскана ( като немци разсъждават за Италия;-) в Кианти ди едни село бяха наели къща и от там напред -назад разходки и винени турове всеки ден  и се наложиха няколко впечатления - никой не говори английски ( нищо изненадващо мисля) , всичко е много прекрасно, а най-прекрасните неща са извън главните туристически точки,  прилича им на зоната о/о Сан Франциско, Напа и като цяло им е било 'американско" ( магистрали, трафик); това което ме учуди - виното не им хареса. Изобщо. Аз от вино грам не разбирам, но предполагам, че са имали някакви топ-очаквания, които не са се оправдали в тази посока, жалко за което.

Аз не разбрах къде точно ще се заселват кандидат заселващите се в Италия, но аз вече си мисля, че най-готините места за живеене са гори и пущинаци Laughing) Така или иначе винаги има някой идиотски МОЛ в радуис от 10 км,  а на 30-40 има винаги някоя чита д'арте, така че ако мога бих се заселила в дън гори тилилейски!

# 92
От пребиваванията ми в Германия,мога само да потвърдя лошото мнение на немците за италианците.. Thinking
Лошото е ,че все повече се убеждавам ,че имат право... Peace

п.с. В потвърждение на итал.простотии /не мога да не се изразя така/,да ви кажа,че току що ми се обадиха за курса дето трябва да карам,с новината ,че часовете които трябва да наваксам са ...Сбъркани !!!! #Crazy #Crazy #Crazy

Това след 2 годишно чакане за разрешението на моя курс.......-немога дори да намеря емотикон ,който да изрази моето възмущение !!!

п.п.с.
Според вас дали може да се вземе апунтаменто директно с Министъра на Здравето тук ?
Вие идея си нямате какви идиотщини съм преживяла за тези години във връзка с дипломата ми..

Министерствата имат ли някакви филиали тук ,в Милано ?

Последна редакция: пн, 20 май 2013, 11:51 от fio'

# 93
Привет дами! Завърнах се. Липсвахте ми  Hug
Надявам се да ви заварвам в добро здраве и бодър дух, на мен второто ми беше клюмнало напоследък. Работа още няма за мен, на всичкото отгоре на моя човек му разредиха плащанията от студиото и икономическата ситуация се спече още повече. Та по този повод се чувствам доста сдухано, даже и цветът на лицето ми не ми харесва, взех си една опаковка витамини, белким малко живна, че хептен изгубих търговския си вид.

Ходих си до Бг за Великден, почти не се спрях, трябваше някои неща там да оправя, но работните дни бяха малко..... както и да е, почти успях, върнах се с 2кг. отгоре, но доволна и, да кажем, отпочинала.

И сега почти веселата част:
Вкъщи населението се увеличи. От края на април сме с 5 души повече. Единият зет на моя човек ще ходи да работи навън и домочадието, жена+4 деца, които досега живееха в Умбрия, се завърнаха временно при нас, докато си уредят нещата по евентуалното и тяхно заминаване или намиране на подходяща квартира за известен период от време. Та сега сме общо 9 човека /5 възрастни и 4 деца на 2г., 3 и половина, 6 и 12г./ Слава богу, място има за всички, но не знам дали можете да си представите каква цветна картинка сме...................   ooooh!   Mr. Green   Чувствам се като в италиански филм  Laughing
Но, както се казва, сърце да е широко!

Сега ще се върна да чета каквото съм пропуснала.....

# 94
  • UK
Ееееей calatea, чудехме се къде си и даже се бяхме притеснили!  Hug
Дори не мога да си представя какво е 9 души да живеят под един покрив!  Rolling Eyes ...колкото и място да има, освен ако не е Бъкингамският дворец, разбира се!  Laughing

Аз пък се върнах от годеж снощи, беше много културно всъщност, а на връщане минахме през Велико Търново и се убедих, че това е един от много малкото бг градове не от селски тип. Много ми е приятно там, отдавна не бях ходила. И си манджа бене (важно! Mr. Green) в един ресторант с много готина гледка към реката.

fio', какво точно са объркали? Изчислили са ти грешно часовете ли?

# 95
Калатея, добре завърнала се!  Hug

Ние се събираме при свекърва ми по празници (Коледа, обикновено) общо 8 човека, от които 3 деца (от които Матео е най-голям  Laughing). Но все пак става дума за период от около 10 дни- 2 седмици, тъй че всички са настроени възможно най-позитивно за изпитанието  Laughing.
При това в 3 спални, хол и кухня, не е точно "тясно".
Калатея, накъде се мести зетят?
А ти за търговския си вид не бери грижа, той се оправя за 5 минути с малко руж Wink. Но стискам палци все пак към усърдието да се добави и малко късмет и да се появи някоя добра оферта за работа  Peace.

Льоли, и аз имам само хубави спомени от Велико Търново - макар че от много време вече не съм ходила там. Даже май не съм водила Микеле.

Фио, Микеле е от един месец в Бари и всичко, с което се занимава - и не успява да свърши - е една адресна регистрация. Първо му бяха пратили "призовката" на грешен адрес, та чакаше да пращат наново, после пак нещо изчезнали, и чрез познати на баща успели да установят, че просто "пратиката" е загубена. Тъй че нищо не ме учудва. Като някаква комедия е.

Последна редакция: пн, 20 май 2013, 18:28 от tralala81

# 96
Тралала, как си ти? Натежаваш ли,а?  Heart Eyes
Зетят ще ходи в Германия/където ще има езиков проблем, но пък има вече едно роднинско семейство установено и работещо/ или в Швейцария/където няма да има проблем с езиковата адаптация, но май работата е по-несигурна/, трябва да решат тези дни накъде точно ще поеме. Мен ако питат, аз май съм за Германия.  Wink
Ние тук сме с 4 спални, хол и кухня, не че е тясно, ама нивото на шума драстично се повиши, откак нарасна числеността ни. А, и си оправихме бравата на вратата на нашата стая, сега може да се заключва отвътре  Joy

Льоли, как върви либофта?  Sunglasses
Велико Търново е едно от любимите ми места за разходка. Особено в този сезон!

Сега чета по средата на старата тема..... отпуски гледам сте коментирали. Ние ще се опитаме да се спасим към Бг август месец, ако не ни мине котка път.

# 97
Ние бяхме 6 човека и 3 поколения до много късно ( с брат ми студенти) и честно да си призная този живот повече ми е дал, отколкото взел, като тегля чертата. Но от др. страна аз обожавам да сме си двамата и никой наоколо, тотално подивях и не знам дали ще мога отново да се приспособя към повече народ. Но, Калатеа! Уелкъм бек, и кураж:)

И аз харесвам Търново. И Габрово.

# 98
  • Torino,IT
Габрово е родния град на баща ми.....Етъра, Боженци, Дряново, Трявна  колко много сме обикаляли по тези места и много спомени имам, ееееххх, понякога като се сета за отминалите времена, замина и отмина Cry
Калатея, welcome back и от мен, как минаха празниците, какво ядохте? hahaha Joy каквото и да става все към яденето ме влече, даже вчера направих палачинките по собствената си рецепта която дадох на Феям Laughing с нутела

# 99
 Лени, Линдита , благодаря  Simple Smile
Аз не съм се обезкуражила, приемам ситуацията като поредното предизвикателство не за друго, ами просто защото на моменти е наистина изморително. Особено, когато човек не е свиквал постепенно, а галимацията му се изсипе отведнъж и без предупреждение.
Но си права, че такъв тип съжителство придава по-различен нюанс на ежедневните неща  Simple Smile

Колкото до яденето... оттук тръгнах след местния празник на тукашната salsiccia rossa /от 25 до 28 април, всяка вечер скара, бира и музика на площада  Laughing/, после в България обичайните великденски вкусотии, на които не съм голям фен, та не те ми объркаха програмата, ами всяка вечер ракийка със салатка, традиционните сутрешни закуски, от които мама държеше всеки ден различна да ми приготви и така..... +2 кила  Twisted Evil
Ама сега ще вляза във форма покрай племенниците тука  jump

Малко по диагонал, ама изчетох всичко. На всички, които са имали повод за празник през последния месец - честито от сърце и най-хубави пожелания!  bouquet

На въпроса на наборката/ако вече не си си отговорила сама, де/: Феиам, аз последните пет години съм като швейцарски часовник, пу да не ми е уроки, но точно последния път се изненадАх с избързване от 5 дни  Rolling Eyes  Не мисля, че е за притеснение работата, смятам да изчакам да видя следващите 1-2 месеца как ще е положението, пък после ще му мисля.  Wink

Последна редакция: пн, 20 май 2013, 20:05 от calatea

# 100
  • Torino,IT
Хахаха, като заговорихме за salsiccia откакто веднъж изядох половин метър в една ростичерия в Лигурия на обяд нещо съм скарана с този хранителен продукт  Laughing

# 101
Линдита, нашата салсича е у-ни-кал-но вкусна и качествена, не вярвам да не ти хареса, ако я опиташ! Но пък, в интерес на истината, половин метър наведнъж досега не съм изяждала, де...  Laughing

Последна редакция: вт, 21 май 2013, 00:29 от calatea

# 102
  • в едно миланско село
Калатеа, добре прибрала се   bouquet
аз не очаквах, че толкова време ще откараш на родна земя и се притесних от липсата ти  Embarassed
за работата ти пожелавам много бързо да изскочи нещо и откровено те съветвам да обмисляш всяка възможност, дори и тези, които на пръв поглед и в друга ситуация, не би взела под внимание. положението е много сериозно и не виждам оправия в скоро бъдеще  Confused

по този повод ще кажа и на комшийката да не мисли да ходи да се разправя, а да се възползва от предложението, че след малко може и без него да остане (голям оптимизъм ме е подгонил  Joy)

за многото съжителстващи не знам какво да кажа. аз съм живяла винаги самостоятелно и дори и присъствието на майка ми ми идва в повече, колкото и от друга страна да ми е по-малко притеснено като е тук (като я гледам на какво дередже е, въобще не ми е ясно как се оправя сама  ooooh!)
аз навремето една ваканция в Приморско едвам я изкарах 4 в една стая, хем приятелки бяхме, и млади, и толкова сме седяли в стаята. просто имам силно развито чувство за лично пространство и освен по празници, тарапаната не ме кефи.

да не забравя да кажа на Azalee, че ако имах приятелка в подобна ситуация, щях тактично да и натвърдя да не се вкарва в такава беля  Rolling Eyes
мъж, който не мож си намери работа в Германия, в Сицилия пък хептен никаква няма намери, а за нея ще е голяма травма. за Италия само с осигурена работа бих тръгнала в момента (сори, ама си казах за оптимизма  Laughing)

# 103
да не забравя да кажа на Azalee, че ако имах приятелка в подобна ситуация, щях тактично да и натвърдя да не се вкарва в такава беля  Rolling Eyes
мъж, който не мож си намери работа в Германия, в Сицилия пък хептен никаква няма намери, а за нея ще е голяма травма. за Италия само с осигурена работа бих тръгнала в момента (сори, ама си казах за оптимизма  Laughing)

Уникално прецизно и кратко обобщение на собствения ми опит от последните 5 години  Joy. Само бих добавила, че работата трябва да е не просто осигурена, но и готина и добре платена, за да се навия на упражнението местене към Италия.
Аз тръгнах към Италия (южна) без големи надежди, но и без никакви предразсъдъци - освен може би това, че Италия (южна) е Западна Европа. Обаче уникално бързо навлязох в местния манталитет, който е отчетливо нашенски  Mr. Green.
За да не ме заподозре някой в субективизъм (защо ли пък  newsm78), мога отново силно да препоръчам цяла Апулия като туристическа дестинация - слънце, море и морски дарове (не забравяйте да си навабите спрей против комари!)! Средиземноморското очарование е на макс.

А погледнато субективно, днес се събудих, навън валеше, птиците пееха, и ми стана едно свежо на душата....  Laughing Laughing

# 104
Аз си накиснах житото за утре, да видим дали ще стане, че нещо ме съмнява, че без варене ще покълне до утре и ще е добре за дъвчене:) Навих лесно и мъжа ми, така че утре сме на прочистващ ден. С нетърпение чакам да видя дали ще устискам цял ден.
Отсега съм зажалила кафето , например... 

Навсякъде където имаме корени нашата фамилия ми е много хубаво, сякаш ме 'вика'.  И в Габрово, и на Дунава, навсякъде. Жалко че не мога да обикалям тези места, защото зареждат такива преживявания.

Общи условия

Активация на акаунт