Италия, 138

• 29 076
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Барб, като за вас ,едни скъпички Мотнанбайкове ,но разликата е огромна с тези нормалните. Peace
Ние ги взимаме под наем в Трентино ,и правим маршрути с тях .
Наистина ти казвам ,няма нищо общо нито като удобност на седалките,нито като механика на карането им - направо си летиш с кеф ! Peace Hug

п.с. НЕма дъжд !!  Naughty Crossing Arms ooooh! ooooh!

............но пък има климатик ! Hug Hug Hug

# 631
  • в едно миланско село
ааах, контрата на Балканчето колко ми липсваше докато още карах колело тук, особено в началото! аз изобщо никога не бях натискала спирачка на колело (те обикновено и не работеха, де  Mr. Green)

и на мен ми пристигна климатика, много бързи, жалко че мъж ми от недоверие е извикал човек за следващата сряда, а можеше събота сутрин да сме приключили (децата спят ма матраци в хола, щото в тяхната стая не се диша  ooooh!

видяхте ли темите за матурата? умрях от смях сутринта, аз лично обожавам Магрис, но съм убедена че и едно 80% от възрастните не го познават, дори и като журнаалист, камо ли пуберите  #Crazy както и да е, мисълта ми беше, че според мен училището не подготвя изобщо за актуални тематики, а те почти само такива са всичките  Rolling Eyes

# 632
Фей, нали ще се захлаждало от утре...до сряда ще издържи предполагам..
после да ти кажа,в мойта стая в Бг се счупи леглото и вече от 2год. матракът ми е на земята...- е ,нема такъв кеф ! Peace Peace- умирам си да спя там !
Много искам да го направя този номер и тук ,ама моят нали си е все по стандартното.. Confused ooooh! Crossing Arms

Относно темите,май освен теб никой не ги е чул ,по обясними причини - на мен ми е още рано.. Mr. Green Mr. Green- а тоЯ Магрис не е от моя клас... hahaha Joy

# 633
  • в едно миланско село
аз винаги ги гледаам темите от матурите  Rolling Eyes

инак, аз нищо въпреки нямам матраците на земята, но хола ми е като къмпинг и не си падам Mr. Green

# 634
Разрових се малко, за да видя има ли още колела с контра, да видя как е терминологията на италиански... И попаднах на това. Излиза, че търсенето ми е в крак с модата и залитам да съм една от i fixies puri e duri. Laughing

Феиам, и аз съм от тези 80%. Blush

# 635
  • в едно миланско село

Феиам, и аз съм от тези 80%. Blush

Барбич, не влагам пренебрежение към 80%-те процента в случая, аз лично съвсем случайно го открих преди 3-4 години, след една статия в Куриере, която ме заинтригува много. затова казвам, че ме досмеша сутринта, макар и в случая авторът да е абсолютно без значение, става въпрос за анализ на текст - даже по-добре нищо да не знаеш  Wink

мъж ми и той не го знае, при това преди час ми заяви, че и БРИКС не знае какво е(са), та се нацупих, заобиколена съм от иньоранти просто  Crossing Arms Joy

# 636
мъж ми и той не го знае, при това преди час ми заяви, че и БРИКС не знае какво е(са), та се нацупих, заобиколена съм от иньоранти просто  Crossing Arms Joy

Мислех да пиша нещо, но след тази реплика отивам да се срамувам в ъгъла просто. И онзи човек Магрис не го знам.

Връщам се от ъгъла да си кажа каквото ми беше на душата  Laughing.
Разчистих тази вечер 1-2 затрупани повърхности (става дума за струпани от две седмици документи, дребни монети, чорапи, бебешки дрехи, и още куп подобни, върху една ракла и върху един перваз), та ми олекна на душата. Като страничен бонус имах повод да кажа на мъжа си "това тука какво е? я веднага си го прибери, ако не искаш да го хвърля", та сега съвсем съм в добро настроение  Mr. Green  bowuu  Joy.
Майка ми ,след като два пъти вече й казвам изрично и отчленено, че трябва първо да изядем това, което в в хладилника и после да купуваме нови неща, днес беше успяла да купи още две чанти продукти и някак да ги натъпче в хладилника, мираколо. Тъй че й казах, че следващия път няма да издържа вече и ще се скараме. Не знам дали ще има ефект, но предупреждението си беше съвсем обективно, то ми действа на нервите три плодови млекца и две сметани да балансират на ръба на рафта.

# 637
  • в едно миланско село
Тралала, кажи си, бря, аз да не би да ти знам философите?  Laughing

да не се връщам на дървото на Барбата, на което вече му забравих името и го смятах за някакъв вид тераса, навес, или изобщо нещо градинско  ooooh! Joy

(номерът с пълния хладилник е в състояние да ме изкара извън релси : като влезе в него нещо повече от 2 сирена, някакъв салам, салата и бира, направо издивявам  Mr. Green)

# 638
да не се връщам на дървото на Барбата, на което вече му забравих името и го смятах за някакъв вид тераса, навес, или изобщо нещо градинско  ooooh! Joy
Софора. А можеше да е софра... Mr. Green

И по нашия хладилник се разбира кога съм пазарувала аз и кога мъжът ми. Аз купувам критичния минимум, а той се връща с продукти за детски рожден ден с 10 инвитати.

# 639

Майка ми ,след като два пъти вече й казвам изрично и отчленено, че трябва първо да изядем това, което в в хладилника и после да купуваме нови неща, днес беше успяла да купи още две чанти продукти и някак да ги натъпче в хладилника, мираколо.

Ако си спомняте ( едва ли) миналото лято имах аз подобен проблем с моята майка. Там случая беше, че ежедневно правеше инвентаризация на хладилника и ми докладваше какво свършва или няма. И съответно свършващото/свършилото трябваше тутакси да се набави поради което ежедневно посещавахме супера.  Аз не си организирам храненето по този приницип, разбирам, че това е стария соц маниер "кюфтета, риба, пържоли.." и страха че нещо ще свърши недай си Боже.
Дечицата като бяха напр. броеше всяко сокче и докладваше, че 'ябълката свършва', например и когато й кажех, че ще купим ябълка, когато прасковата ( напр) свърши тя придобива вид на наказано дете. Тя е свикнала да им угажда за абсолютно всичко. А те понякога искат не защото загиват без ябълка, а ей така просто да искат нещо...

И си говорихме, но нямам усещането че нещо разбра. Та това ми е малко трудно, защото тя пък го възприема сякаш се лишаваме от нещо и страда. Странна работа

# 640
  • UK
И си говорихме, но нямам усещането че нещо разбра. Та това ми е малко трудно, защото тя пък го възприема сякаш се лишаваме от нещо и страда. Странна работа

Същата работа и при нашите като отида- ами това е един склад, не къща- тоалетна хартия за един взвод войници със стомашни проблеми, сапуни, с които ще се изкъпе цяло Столипиново, месо, ориз, олио, брашно като за гарнизонен стол, всякакви запаси.
Баба ми пък има ужасния навик да наднича в нашия хладилник и да отбелязва "браво, браво, пълен хладилник"... #Cussing out

При мен се складира само паста и препарати за почистване, защото ги купувам рядко и на едро.

# 641
Това ще да е поколенческа разлика може би  Thinking. Т.е. подсъзнателното презапасяване срещу подсъзнателното ограничаване на потреблението до минимум като реакция срещу напиращите отвсякъде продукти и реклами.
Всеки е рожба на времето си, в крайна сметка...

# 642
така е да
презапасяването е страха , че ще свърши, че опашката ще разграби всичко преди теб. че няма да стигне, че няма да има какво да дадеш на децата си. има няколко обяснения, това е едното.
Много им се събра на главите на нашите родители и са объркани хора. Живели са в .. интересни времена.  Освен това ( това не важи съвсем точно за род. ми), но охолството много често се изразява точно с онази сцена от Вилна зона която споменах.  Масата, яденето, пълния хладилник = честит човек.

Няма да забравя румънците, които дойдоха на гости на бадантката на свекър ми какви закуски си устройваха. Влизам в 8ч там да видя свекър ми и те са около масата и са натрупали един малък ЛИДЛ - салами, сирена, нутела, сладко, масло , домати и краставици, сок, кафе, хляб ... всичко. Закусват:)
При тях нещата много по-турбо са се развивали исторически и малко са превъртели от достъпа до всичко. Също така това бадантско така да се каже поколение 50-60г нямат никакъв вкус, и трите, които бяха у нас обожаваха замразени пици от 3 евро и не обичаха пици на пицерия, цупеха се. Наскоро бяхме с една украинка на едно комунионе, ядохме в брускетерия няколко души - тази жена не спря да се възмущава от храната и да се диви, че това и онова не се прави 'така'.  А тази брускетерия е известна в цяла Романя и колкото аз познавам брускетите са топ-ниво. Оказа се, че тя харесва няави брускети които си ги купува полуготови или нещо такова...

# 643
Брях! Да взема да се редактирам тогава за мъжа ми, който е на 34 и не е живял в криза Joy

# 644
Ех бе, Барбич, как може да пишеш едновременно с мен същото нещо!  Laughing
Остава в такъв случай въпросът, пишех и аз, с твоя мъж, или моята италианска свекърва, или моята френска приятелка (на 33), която обича да си има запас от всичко (10 пакета тампони, например)...

Общи условия

Активация на акаунт