ЮЛИ 2007- с дъх на лято!!!

• 58 307
  • 648
  •   1
Отговори
# 555
  • София
първо благодаря ви за инфото за 12то Simple Smile Hug чудесна новина беше това определено.
второ с  малко закъснение се включвам да ви кажа, че на 13 юни се роди малкия ни син, не дочака планираните дати и сега от 20 юни вече сме вкъщи и се гледаме.
в резюме, на 10 юни влязох в болницата, понеже се притесниха заради единия доплер на бебето, който отчита дали мозъчето се храни с достатъчно кислород. правиха ми изследвания и ме надупчиха с какво ли не, вкл. и тези инжекции за разгръщане на дробчетата и планираха нова дата за секцио на 16 юни. но беб си имаше мнение и водите ми изтекоха на 13ти вечерта, вече в 37  седмица слава богу,  и така по спешност се роди малкото златце три седмици преди термина.
след като го извадиха, почна вече да наддава и сега съм супер щастлива че сме си в нас, още не мога да повярвам колко бъзро стана всичко. операцията беше ок, мина бързо, аз се вдигнах учудващо бързо за мен, нямам никакви болки от няколко дни и не се движа като робокоп.
много целувки от мен  Hug

ЧЕСТИТООО!!!!
Много да го слушате - пък той в замяна много да не плаче...

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 556
  • Бургас
Честито малък Коко! Да расте здрав и послушен.   bouquet

И сега какво - голям Коки и малък Коко  Laughing Да са здрави и да се обичат.

# 557
  • София
хаха ели верно, натам отиват нещата с коковците Simple Smile нещо не можах да измисля друго галено и аз и постоянно казвам коки и на него, какво да се прави... явно така ще си останат  Laughing

# 558
Честитооо!
С най-добри пожелания и от мен. Да са щастливи и двамата Коковци.  Simple Smile

# 559
  • София
Давид си счупи ръката... Sad

Днес се върнахме от Пирогов - а другата седмица трябва да му сложат пластмасов гипс, което в момента не ми е много ясно къде следва да направя, аз пък никога не съм се чупила... Sad

# 560
  • София
О, горкото детенце!  Cry Кати, съчувствам ти много! Нали каката си чупи и ръка и крак.  Sad Но, малкото зло щом не са ви задържали и ще ви слагат пластмасов гипс.  Peace При С не можеше заради поставените в лакътя игли. Манипулацията се извършва в Пирогов. Може да попиташ на приемния кабинет /за да те упътят точни/, но по принцип на повечето им ги слагат на 3 ет. в детска травматология в манипулационната. Не е страшно. И ще може и на море да отидете даже. Сега му нарисувайте едно хубаво гипса, че да се радва. Той уплаши ли се много?

# 561
О, милия Давид  Hug Как успя? Страсна ли се много от Пирогов?
Надявам се, че не го боли и бързо ще му мине.

# 562
  • sf
Милия, да минава бързо! Ех, тези деца!

# 563
  • София
Да му минава бързо на Давидче!

Ели, едни познати имат Калоян и му казват Кайче/Кайчо.

# 564
  • София
А аз да те подсетя пак за варианта Яни, ако ти харесва, разбира се.  Wink

Кати, какво става? Как е дечко?

# 565
  • София
О, горкото детенце!  Cry Кати, съчувствам ти много! Нали каката си чупи и ръка и крак.  Sad Но, малкото зло щом не са ви задържали и ще ви слагат пластмасов гипс.  Peace При С не можеше заради поставените в лакътя игли. Манипулацията се извършва в Пирогов. Може да попиташ на приемния кабинет /за да те упътят точни/, но по принцип на повечето им ги слагат на 3 ет. в детска травматология в манипулационната. Не е страшно. И ще може и на море да отидете даже. Сега му нарисувайте едно хубаво гипса, че да се радва. Той уплаши ли се много?

Ми задържаха ни в болницата 2 дена...

Моето чудене е - каква е процедурата, по-конкретно - може ли да се плати на каса, официално, а не на ръка? Нещо... много съмнително има, за мен, в тази идея...

Иначе не знам за уплахата - т.е. няма как да не се е уплашил, пък и то беше някакво счупване с разместване, там му го наместваха, изобщо....

Сега се учи как могат да се извършват дейности с една ръка. И гипсът му тежи, и го сърби отдолу, но не го боли, така че...

Много благодаря за добрите думи на всички!

Хаха, неговата лична лекарка (от как се е пръкнал още) ми казва, че който си има син, посещава Пирогов.
Ама това е само понеже не е срещала щерките на някои мои приятели... Wink

# 566
  • София
И моята голямата например.  Flutter А една нейна приятелка 5 пъти си чупи раце и крака и дори единия път докато била със счупената ръка си счупила и крака - това за 4 път примерно вече и всеки път попадат на един и същи доктор. И той като ги видял казал: "Някои хора станаха постоянното присъствие тук".  Crazy
Кати, директно питай за плащане на касата. Преди години една приятелка си купи гипса /пластмасовия - как звучи само/ от аптека и го занесе само да го сменят. Аз признавам, че тогава си платихме на ръка и на мен ми се стори съмнително, но нямах сили да се разправям. Исках да се махнем по-соро от там. Иначе май на всеки му казваха някаква цена на гипса по преценка на лекаря - примерно бащата какво работи. Явно решиха, че нашия е по-платежоспособен и ни взеха 120 лв. за крак до коляното. Тогава С беше на 8 г. На една какичка на 14 от нашата стая и значително по-висока и по-едра /съответно с по-голяма площ за гипсиране/ пак за крак до коляното й бяха взели 80 лв. Може би, защото С нямаше импланти и не бяхме плащали нищо до тогава, та явно по тоя параграф ни минаха. Както и да е...
Коя ръка му е счупена на Давид? Къде е счупването и до къде е гипса? Ще свикне. Дай му още 2 дни и ще видиш, че ще си върши всичко с нея. С беше с десен счупен лакът и игли на него. Гипсирана до под мишницата в свито положение. До края беше с тежкия гипс, но свикна с него и на първата седмица я вдигаше нагоре надолу, хващаше с нея, играеше, няколко пъти се спъна и се подпря на нея  Crazy ето затова ми побеляха косите.  #Crazy Crazy Като му сменят гипса ще му олекне и ще може да се къпе с него. Няма и да го сърби толкова. Мн. е смешно като излязат от банята и започва да шурти вода от "гипса". Трябва да подлагаш легенче.

# 567
  • София
Е, все ще е по-добре от опаковането в найлончета...  Rolling Eyes

Ей това сигурно е http://sofia-city.all.biz/plastmasov-gipsov-bint-tsveten-g26654#fulldescription - ама не мога сега от там да го поръчвам... Може би е добра идея да попитам в аптеката?

По принцип предпочитам да платя малко повече, но да е на каса, с документ и всичко, отколкото по акокрифен метод, дори и да ми излезе малко по-малко.

Иначе гипсът е почти до под мишницата, от дланта. При лакътната става имаше размествания на костите. И някаква ципа, дето държи двете кости на ръката (дори не знаех, че съществува такава) била разкъсана...

# 568
  • София
Ох, ужас! Значи и при вас е там.  Sad А игли няма, така ли? То иначе нямаше да ти предлагат такъв гипс де. Сега му давай повече сусам, тахан, извара и риба да яде, за да зараства по-бързо. 45 дни ли ще бъде с гипса? Рехабилитация ще правили после.
Виж, съветът ми 1) предварително питаш за цената на гипса и можеш ли сама да си го купиш, ако да 2) в Пирогов казваш, че ти трябва документ за плащането, защото имате застраховка и застрахователя ти иска да отчетеш всички фактури и че можеш и ти да си го купиш. Няма как да ти откажат. В този ред на мисли - попитай в детската градина дали нямат сключени застраховки. С. имаха и ми тогава ми изплатиха почти всички направени разходи по престоя и рехабилитацията, която се заплаща.

# 569
  • sf
Кати, в градината ли я е счупил, какво е станало?
Да минава бързо  Hug

Общи условия

Активация на акаунт