180-та немска тема. Погледни първа страница и после питай!

• 48 922
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Според това: http://de.wikipedia.org/wiki/Lehrerempfehlung
в Хесен решават родителите, в Н-Веств. също.
Според това http://www.elternwissen.com/schule-und-eltern/uebertritt-gymnasi … ungen-gelten.html  в Хесен решават родителите, в Н-Веств. има препоръки.

Биба, мерси!

Последна редакция: вт, 25 юни 2013, 11:51 от Анонимен

# 646
  • Варна
Много благодаря за информацията и особено за линковете (така съм по-наясно с кои ключови думи да търся подробности)!
Хубав и усмихнат ден на всички  bouquet

# 647

Момичета,аз имам два въпроса към вас:
- кажете от къде мога да си купя ароматизиращ концентрат за ютия.Купувам специалните води за този случай,но излиза малко скъпо с тези малки опаковки.Ароматното масло за ароматните лампи е мазно и няма да стане и за това реших да се допитам до вас.Давайте идеи.
Много ще ми помогнат вашите мнения.Благодаря Ви  bouquet

Здравей, аз лично ползвам водата, която продават в DM, Rossmann или Müller.
Струва 0,89 или 0,99 цента. Опаковката е 1 литър.

# 648
Здравейте! Има ли някой от Олденбург, който да ми каже вярно ли е, че в детските градини има проблем с местата? Говорих с потенциален работодател от района и той ми каза, че трудно децата ми биха намерили място в детска градина?! И аз сега не знам какво да правя... Моля ако има някой информация, да ми помогне, като предварително благодаря!!!

# 649
Здравейте, момичета! Мине не мине година, две, и аз пак в темичката ви. Simple Smile . Този път сме с двата крака тук, доведохме и децата, малката е на градина и при нея нещата се случват много леко и безболезнено.
Сбъдваща мечти, благодаря и аз за линка, макар че там пише едно, а на практика...не знам как е всъщност. Ния е със завършен трети клас в България, отличен успех, макар че това няма значение. На предварителния тест в училището- става въпрос за Франкфурт на Майн- е попълнила някакви думички на английски, чела е на български и писала писмо на български...като естествено изпитващият не е българоговорящ. И после са казали на мъжа ми , че тя ще изучава една година интензивно само езика , плюс малко музика и физическо. Дотук добре, решихме, че пропуска година, после ще бъде в четвърти нормален клас и после ще дойде това прословуто разпределение. Но после се оказа, че не е така. Изпратили са ни схема, според която след тази година на интензивно изучаване на езика УЧИТЕЛЯТ ще реши дали да я прати в Хауптшуле, Реалшуле или Гезамтшуле. За гимназия изобщо не става и въпрос.  Много съжалявам, че не аз, а съпругът ми е бил на това събеседване, но така се наложи. Сега не знам...да рискувам ли и да оставя нещата без повече обсъждания докато не почне годината или да поискам среща допълнителна в училището...или да се спасяваме обратно в България.  Mr. Green

# 650
Били, добре дошли. Радвам се да те видя, тук.
Не се притеснявай за у-щето, нека детето да учи една година език, и после можеш да се договориш да повтори 4 клас, за да има по-добри шансове. Принципно и от Реалшуле и от гезамтшуле може да се отиде в гимназия, след показани резултати. Хауптшуле-то не е за предпочитане, защото подготовката е много слаба.
Успех ти пожелавам и спокойно, всичко ще е наред.

# 651
Благодаря, Бискара! Добре заварила .Simple Smile

# 652
  • Германия
Здравейте! Има ли някой от Олденбург, който да ми каже вярно ли е, че в детските градини има проблем с местата? Говорих с потенциален работодател от района и той ми каза, че трудно децата ми биха намерили място в детска градина?! И аз сега не знам какво да правя... Моля ако има някой информация, да ми помогне, като предварително благодаря!!!

Не съм в Олденбург,но проблем с местата в градините има навсякъде.Ако си решила да идваш тук,потърси предварително информация за градините в региона,повечето имат страници в интернет,обади се лично и записвай детето в листата на чакащите,дано се освободи нещо. От днес за утре прием в детска градина не става.успех!

Аз вчера се завърнах от 3 седмична почивка в България.Натоплих се и се напекох до няма накъде повече.Сега съм в шок,идва ми да заспя зимен сън,толкова ми е студено. На отиване май пътувах с Вечерница в един самолет,ама не посмях да се обадя Embarassed
Сега ме чака голямото чистене,а утре стягам рожден ден на малкия.Направо  не зам от къде да я захващам. Лек ден от мен!

# 653
Stern, ти си за бой! Що не се обади?  Cry Crossing Arms

# 654
Мухахаха Laughing Вечке, пак си огласяла целия самолет  Wink Laughing

# 655
Тц, не позна.Тоз път ще да е бил само Тарзан, щото бяхме двамата

# 656
  • Германия
Тц, не позна.Тоз път ще да е бил само Тарзан, щото бяхме двамата

Тарзан си беше много кротък даже! Видях ви на качване в самолета,минахте покрай мен.през цялото време се чудех да се обадя ли или не,ама ме досрамя Embarassed Все съм си такава нерешителна и срамежлива.За другия път ще знам,ще викам веднага Grinning

Аз да се оплача.Докато бях в България,съседът решил да оправи градината и ми изкоренил всииички цветя и плодови храстчета,които бях засяла,не знаел дали са плевели или културни растения #Cussing out Най ме е яд за едно дръвче арония,от 2 години си го гледам като очите,така му се радвах,че тръгна най-накрая,а той да ми го изкорени,барабар с розите и лилиите.Като видях какви ги е свършил,така ме блъсна главата,че чак на мъжа ми не можах да се зарадвам след дългата раздяла Twisted EvilПреглътнах го как да е,а днес гледам-измъкнал и лавандулата ми пред къщата #2gunfireСамо да ми падне в ръчичките #Sniper #Sniper fight

# 657
  • Германия
С коя компания летяхте, Веч?

# 658
  • Германия
Stern, изкоренил ти е растенията?!?!?А ти молила ли си го да ти наглежда градината изобщо?!?

# 659
С коя компания летяхте, Веч?
Пепе, летя до Пловдив с Райън. Много ми е удобно - 1 час ми е до Стара Загора.

Общи условия

Активация на акаунт