КОЗУНАЦИ 2013г. - сезон пореден, тема 4

• 29 284
  • 276
  •   1
Отговори
# 105
Рецептата е за машина но аз нямам и затова с миксера.И със сметаната съм правила но този лично най ми харесва.

# 106
Това само от 1 доза ли е newsm78

# 107
Да от 1доза са двата козунака

# 108
  • Sofia
Вела, всяко тесто може както на ръка, така и в машина/миксер, въпрос просто на избор.
В машините/миксерите само трябва де съобразява количеството тесто с капацитета им. 
И на машината изобщо не и" се втилявам да спазвам точни рецепти и пропорции. Съобразявам се само с вместимостта и' (както писах по-горе) и то най вече, ако ще пека в нея или ще втасва тестото (ако е по-голямо само го меси машината, а втасва извън нея)...  и първо мокри, отгоре сухи съставки. Simple Smile

Мими, чудни козунаци! Simple Smile

# 109
  • София
Мими, чудесни козунаци си спретнала. Това е рецептата на Елексир и аз миналата година я открих. Прекрасни са!! Работя  също с  миксер но лошото е , че малко излизат само това им е дефект. Не съм сигурна дали ще станат изцяло на ръка. Машина нямам.

# 110
  • Sofia
Що да не станат на ръка бре, Марче?! Simple Smile

# 111
  • София
Що да не станат на ръка бре, Марче?! Simple Smile
А, де. В рецептата пише.....работи се с миксер и аз така. Ако е повече количеството ще ми гръмне уредчето.  Simple Smile Кажи, кажи, аз те слушам винаги.

# 112
  • Sofia
Марче, както писах малко по-горе:

всяко тесто може както на ръка, така и в машина/миксер, въпрос просто на избор.
...
Та следвай стъпките на някоя рецепта за ръчно месене и ползвай съставките на Еликсир. Ето моята, ако искаш... за месенето де.

Как ще меся решавам аз, няма значение какво пише е рецептата по този въпрос. Simple Smile

Последна редакция: сб, 25 яну 2014, 00:56 от Morena

# 113
  • София
Марче, както писах малко по-горе:

всяко тесто може както на ръка, така и в машина/миксер, въпрос просто на избор.
...
Та следвай стъпките на някоя рецепта за ръчно месене и ползвай съставките на Еликсир. Ето моята, ако искаш... за месенето де.
Как ще меся решавам аз, няма значение какво пише е рецептата по този въпрос. Simple Smile
Доверявам ти се. Тази година ще пробвам този модел козунак на ръка. Нали знаеш, че всичко работя на ръка, така че още един вид...лошото е, че ми излезе един кокал на ръката от месене... преумори се пустата му китка  Mr. Green та затова точно тази рецепта я работих с миксер.  Simple Smile

# 114
  • Sofia
Благодаря за доверието, душа!  Hug
Дай почивка на ръката - да се възстановява бързо, козунакът никъде няма да избяга, ще чака.  

# 115
  • Русе
mimi0585, козунаците са разкошни!  bouquet
marchеva14, миналата година първия път,като месих претоварих робота и до последния месих само на ръка по рецептата на Еликсир със заквасена сметана.Станаха си много добре! Hug

# 116
Благодаря ви момичета  Hug Heart EyesИ аз до сега винаги месих на ръка но сега имам професионален миксер и реших да го включа в действие.

# 117
  • Балчик
Ами то, с такива изкусителки като вас, как човек да дочака Великден. Хайде и аз в кюпа с един козунак 1/3 доза традиционен. Със свинска мас, перфектно тесто, конците се виждат още в суровото тесто.
Отгоре поръсих с една портокалова захар, която ми изпрати Марчето. Много ароматно.м-м-м.

Подробен отчет:
Скрит текст:

# 118
  • София
Ами то, с такива изкусителки като вас, как човек да дочака Великден. Хайде и аз в кюпа с един козунак 1/3 доза традиционен. Със свинска мас, перфектно тесто, конците се виждат още в суровото тесто.
Отгоре поръсих с една портокалова захар, която ми изпрати Марчето. Много ароматно.м-м-м.

Подробен отчет:
...........
Ей, нямате милост, значи. Перфектен е, Джемма. Не, няма да правя на глад и молитва съм.  Simple Smile От тази захар още ли имаш??? Пак ще ти пратя, само ми кажи.

# 119
  • Балчик
Кътах си едно пакетче дълбока резерва:). Благодаря ти, не ми пращай нищо, че предния път ме затрупа с неща, как ще ти се отблагодарявам. Embarassed Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт