КОЗУНАЦИ 2013г. - сезон пореден, тема 4

  • 29 278
  • 276
  •   1
Отговори
# 150
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Неее, сладък хляб е друга бира- това е автомтична програма с изпичане.
Аз предпочитам само месене и втасване, нататък ръчно и във фурната.

# 151
  • Sofia
  • Мнения: 22 573
имам програма тесто ,но и програма сладък хляб-затова се колебаех
Да, едното е само месене на тесто, пък другото ти прави хляб (понеже не съм пекла козунак в машината, не знам дали и козунак не прави де) - готов, изпечен.
Та ти какво искаш всъщност, да печеш в машината козунака или не?
При мен например има програма само за тесто - омесва го - 15мин. И друга, която е за месене и втасване - 1.20 часа.

# 152
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Прави и козунак въпросната програма, но не сплетен. Ето го моя на тази програма:
Скрит текст:

Но аз някъде по средата на цикъла , без да спирам програмата извадих тестото, сплетой го и го върнах обратно:
Скрит текст:

# 153
  • Вила Великула
  • Мнения: 3 544
E, не издържах и снощи замесих и опеках едно козуваче по рецептата на Джемма - синът ми каза, че по-вкусен козунак не е ял. За съжаление не успях да снимам, че свърши бързо! Laughing

# 154
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Търкаляше ми се едно кисело мляко в хладилника и реших, че е  дошло времето да пробвам козунак с кисело мляко. На външен вид, добре, но на вкус и структура- не е моят козунак. Този път ползвах маргарин. Конците в изпеченото изделие не са така добре оформени, къси са, а структурата е шуплеста,  заради млякото. Вкусът е една идея по-възкисел отколкото с прясно мляко. Остава си единствен и последен опит. Аз и питките ги харесвам повече с прясно мляко, отколкото с кисело.

Скрит текст:

# 155
  • Мнения: 10 852
Да благодаря още веднъж и тук на Morena за рецептата!

# 156
  • София
  • Мнения: 12 222
Търкаляше ми се едно кисело мляко в хладилника и реших, че е  дошло времето да пробвам козунак с кисело мляко. На външен вид, добре, но на вкус и структура- не е моят козунак. Този път ползвах маргарин. Конците в изпеченото изделие не са така добре оформени, къси са, а структурата е шуплеста,  заради млякото. Вкусът е една идея по-възкисел отколкото с прясно мляко. Остава си единствен и последен опит. Аз и питките ги харесвам повече с прясно мляко, отколкото с кисело.
............
Не само , че не съм доволна от козунак с кис.мляко , а и с маргарин не става. Лично мнение, разбира се.  Peace Козунакът си  търпи добра мазнина. Предпочитам с масло и маааалко олио. С мас никога не съм работила, не зная как е. Страх ме е, че маста ще има някакъв дъх, а и  доколкото съм чувала трябва преди да се работи с нея да се изварява в прясно мляко.
G&B, чудесни кифлички си спретнала!

# 157
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Марче, напълно ти споделям личното мнение, повече експерименти няма да си правя и ще си залагам на сигурното. А за маста, да, много зависи каква е. Както казах, в момента имам една супер бяла, гладка и без грам миризма. Heart Eyes

# 158
  • София
  • Мнения: 12 222
Марче, напълно ти споделям личното мнение, повече експерименти няма да си правя и ще си залагам на сигурното. А за маста, да, много зависи каква е. Както казах, в момента имам една супер бяла, гладка и без грам миризма. Heart Eyes
Е, как да я позная коя каква е...мас в пликче.  Нещо ми е гадно с нея...ъъъъ Дай ми на ЛС  гр. Балчик и после какво беше.. newsm78

# 159
  • Мнения: 1 708
Аз лично мас не купувам. Вече нямам село и баба, та разчитам зимата на домашна от познат иначе правя козунаци и масленките за Коледа само с масло или олио. Не използвам маргарин.
Козунак с кисело мляко харесвам само на Еликсир. Любим ми е традиционния на Джемма и други експерименти няма да си правя.

# 160
  • Sofia
  • Мнения: 22 573
Колкото и пъти да съм ползвала мас в тестени печива, никога печивото не е миришело на нея.
При мен е така мазнината: 220г мазнина (60мл олио +80г масло +80г мас). Така най-ни харесва, средата е влажна. Simple Smile

# 161
  • Sofia
  • Мнения: 1 526
И аз забърках един козунак на Пина. В момента се пече.

# 162
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
И аз, и аз! Simple Smile
Обаче без да искам изсипах повече захар /почти двойно  Crazy/. Да видим ще има ли изобщо някакви конци и дали ще втаса. Ако стане на тухличка, ще му мисля друго приложение Simple Smile

# 163
  • София
  • Мнения: 12 222
Колкото и пъти да съм ползвала мас в тестени печива, никога печивото не е миришело на нея.
При мен е така мазнината: 220г мазнина (60мл олио +80г масло +80г мас). Така най-ни харесва, средата е влажна. Simple Smile
Тази мазнина не е ли малко за 1 кг брашно или защото има мас е достатъчна. По принцип слагам 250 г масло.

# 164
  • Sofia
  • Мнения: 22 573
Не е, Марче, преди ползвах 250г мазнина (пак смес от трите вида), но я намалих напоследък.
Виж при традиционния на Джема е дори с 200г масло.

Общи условия

Активация на акаунт