КОЗУНАЦИ 2013г. - сезон пореден, тема 4

• 29 280
  • 276
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
втасва на парното, за има няма половин час.

Или на прозорец при слънчево време. Simple Smile
Джема, сподели моля, ако си експериментирала "всичко наведнъж" без отделно мокри и сухи ли искаш да кажеш? Мен отдавна ме сърбят ръцете да си направя този опит без особенно втиляване да я пробвам машината. Simple Smile

За козунаците ти... друго не съм и очаквала, качеството им си е обичайно за теб.   bouquet

# 136
  • Балчик
Е, слънчевото време е ясно, имах предвид сега, в тоя студ, че не видях зор с втасването.

Винаги спазвам само едно правило- брашното да е най-накрая, а маята първа, натрошавам първо нея в контейнерчето.

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 21:06 от Джемма

# 137
  • Варна - Черна гора
Да, 1/3 доза, с прясна мая,втасва на парното, за има няма половин час.

Ако на някой не му се смята, да напиша:
2 яйца
60 гр мазнима (този път беше с олио, предния с мас)
80 гр захар
100 мл мляко
щипка сол
2 ванилии
лимонова кора
350 гр брашно

Отново всичко наведнъж в контейнера на машината, без разтваряне на маята. Simple Smile

Джемма, на тази доза колко мая слагаш? Да взема да спретна един козунак и аз.

# 138
  • Балчик
1/2 кубче Peace

С твоята чудесна св. мас идеален козунак става. Hug
Остатъка кътам за Великден, затова днешния с олио направих. Ама пак е хубав.

# 139
  • Бургас
Момичета,поздравявам ви!!!!!!!Как да устои човек,то голямо слюнкоотделяне Simple Smile Ами не издържах и замесих едно тесто по рецепта на Джемма за кифлички.сега чакам да втаса.При добър резултат ,ще има снимки Simple Smile

# 140
  • Shumen, Bulgaria
И аз да се запиша в темичката Simple Smile

# 141
  • София
Много сте такива, едни....отивам да правя кифли.   Simple Smile
Тези последните на Родена с късмет ме предизвикаха... форма чудесна е постигнала.  Simple Smile Браво!

# 142
  • Бургас
Много вкусни станаха Simple Smile

# 143
  • Балчик
Много вкусни станаха Simple Smile

Супер са. Peace

# 144
KIKI чудни са станали кифличките.

# 145
Е, слънчевото време е ясно, имах предвид сега, в тоя студ, че не видях зор с втасването.

Винаги спазвам само едно правило- брашното да е най-накрая, а маята първа, натрошавам първо нея в контейнерчето.
На коя програма нагласяш месенето..,после вадиш,оформяш и тогава ли втасва..нещо не ми стана ясно..

# 146
  • Sofia
На коя програма нагласяш месенето..,после вадиш,оформяш и тогава ли втасва..нещо не ми стана ясно..
Месенето е  на програма "тесто", а коя е тя в твоята машина...
Иначе, ако е втасало веднъж тестото, независимо къде - в машината или извън нея... след това го оформяш и оформено пак втасва, след това печеш.

# 147
  • Балчик
Месенето е  на програма "тесто", а коя е тя в твоята машина...
Иначе, ако е втасало веднъж тестото, независимо къде - в машината или извън нея... след това го оформяш и оформено пак втасва, след това печеш.
Peace

Да, програма "тесто". тя приключва и тестото е втасало и готово за сплитане.
Нямаш машина или не си ползвала тази програма? newsm78

# 148
Леле KIKI_nik, Родена с късмет, страхотни кифлички!   bouquet

Понеже грипът ни тръшна всички до един, и понеже всички до един сме си у дома, реших да направя нещо, с което да ги зарадвам - януарски козунак, който вмириса на Великден цялата къща  Grinning

# 149
Месенето е  на програма "тесто", а коя е тя в твоята машина...
Peace
Скрит текст:

Да, програма "тесто". тя приключва и тестото е втасало и готово за сплитане.
Нямаш машина или не си ползвала тази програма? newsm78
имам програма тесто ,но и програма сладък хляб-затова се колебаех

Общи условия

Активация на акаунт