КОЗУНАЦИ 2013г. - сезон пореден, тема 4

• 29 283
  • 276
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас / UK
Джемма,   Hug уникален просто  #Crazy Първото нещо,което ми се наби в очите,още преди да пречета текста,бяха перфектните конци,думи нямам  Heart Eyes
Тази "вълшебна" захар от къде можем да си набавим,ако не е тайна?  Mr. Green

# 121
  • Балчик
Благодаря, тестото наистина стана перфектно.

Ето тази е:

Не знам къде я има, Марчето да каже. В Балчик изобщо не съм я виждала.

# 122
  • София
Скрит текст:
Тази също е много добра. В Билла. Джемма, дай ми адреса веднага  на ЛС,  ще ти пратя. То пък за едната захар, стига , де.. Hug Малко време ми трябва и ще я получиш. Ако знаеш, какво брашно съм открила в един италиански магазин...перфектно. Е,  те това:

Скрит текст:
По скъпо е около 2 лв и нещо но е...ако искаш ...получаваш веднага.

# 123
Оф, знаех си аз, че не трябва да влизам в темата.....      Twisted Evil
Мислех днес да меся питка, ама .....май ще вечерят довечера козунак.    Joy
Че днес ще ми носят и пресни яйца и мляко......Ужас, много сте гадни!      newsm51

Тая захар на Котани може и да я намеря в Билла, ама брашното не съм виждала никъде....
marchеva14,
Скрит текст:
дали мога да се класирам и аз с адрес за получаване?   Нямам претенции нито за куриерската фирма, нито за начина на изпращане и плащане.    Praynig

# 124
  • София
Здравейте девойки приятни!  Hug
С Джемма си имаме по специални отношения и затова си разменяме някои неща. Ще ми бъде изключително трудно на всички ви да пращам брашно, мисия невъзможна. Такъв вид брашна има и в Метро. Може да проверите и закупите.
Скрит текст:
[/spoiler]
това е на Farina за сладкиши и е изключително добро, а това е за специално за пици и сладкиши:
Скрит текст:
[/spoiler]
Може да проверите и да закупите

# 125
Ох.....Джемма.......купуваш ли нови клавиатури за точещите лиги другарчета???? Разкош! Другият, който ще направя е този традиционен!

# 126
  • Балчик
Ох.....Джемма.......купуваш ли нови клавиатури за точещите лиги другарчета???? Разкош! Другият, който ще направя е този традиционен!

Ще ти купя клавиатура, какво да те правя, щом заради мен си я похабила. Simple Smile

Аз този път изобщо не се кахърих и разбира се стана перфектен. Бухнах всичко в машината, вкл. и мазнината, нищо не съм правила отделно, нито маята размих, нито с мазнина измесвах после.
Винаги, когато го правя като на шега става просто перфектен. Само накриво втаса във формата, защото го бях оплела по-дълъг и при наместване във формата го посвих, но на места стана по-висок. Дозата е 1/3 и си е таман за формата, просто аз го изплетох по-дълъг и тънък, трябваше по-къс и дебел. Но, формата никой не я гледа. Изобщо горкият козунак не успя да изстине, след 15 минути от опичането, 4 човека му видяхме сметката.  Embarassed

Марче, благодаря ти за предложението мила. Hug

# 127
Момичета страхотни красоти сте сътворили. Като ви гледам и на мен ми се доправиха козунаци  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Събота и неделя непременно ще се отчета с козунак и аз.

# 128
Аз този път изобщо не се кахърих и разбира се стана перфектен. Бухнах всичко в машината, вкл. и мазнината, нищо не съм правила отделно, нито маята размих, нито с мазнина измесвах после.
Винаги, когато го правя като на шега става просто перфектен.

Peace Стара истина! И важи не само за козунаците.......

# 129
  • Балчик
Винаги, когато го правя като на шега става просто перфектен.

Peace Стара истина! И важи не само за козунаците.......

Абсолютно.
Тръгнах първо да правя хляб, че не мис е излизаше в това студено време до магазина. Но после видях, че имаме достатъчно и реших да направя кифлички с 1/3 доза традиционен. Да, ама като го видях втасало с тия перфектни конци, реших да е козунак. hahaha

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 13:13 от Джемма

# 130
  • Балчик
Нова порция от днес, по желание на домашните, че онзиденшният не им стигнал.

# 131
Нова порция от днес, по желание на домашните, че онзиденшният не им стигнал.

Скрит текст:

Тази цялата прелест пак ли е 1/3 доза. Аз имам нямам търпение да ми втаса толкова много или използвам дефектна мая Laughing

# 132
Ей, нямате милост.  Laughing Още не съм се отърсила от Коледа и вече козунаци сте спретнали. Чудесни са тези, които сте показали. Браво на майсторките!  smile3501

# 133
Джемма нямаш милост с тези козунаци.Ще ме караш пак да запрятам ръкави.Чудесен е   bouquet

# 134
  • Балчик
Да, 1/3 доза, с прясна мая,втасва на парното, за има няма половин час.

Ако на някой не му се смята, да напиша:
1/2 кубче прясна мая
2 яйца
60 гр мазнима (този път беше с олио, предния с мас)
80 гр захар
100 мл мляко
щипка сол
2 ванилии
лимонова кора
350 гр брашно

Отново всичко наведнъж в контейнера на машината, без разтваряне на маята. Simple Smile

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 21:05 от Джемма

Общи условия

Активация на акаунт