КОЗУНАЦИ 2013г. - сезон пореден, тема 4

  • 29 247
  • 276
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 7 779
ей ви едни близнета  hahaha



# 196
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
А, оплакнахме очи, мерси Бонго.

# 197
  • Мнения: 7 779
ти сигурно си ги виждала.  #Cussing out
търсих някъде и начупен козунак , ама пустата безредица в компа ... иде ми да се   #2gunfire

# 198
  • София
  • Мнения: 12 220
ти сигурно си ги виждала.  #Cussing out
търсих някъде и начупен козунак , ама пустата безредица в компа ... иде ми да се   #2gunfire

Напълно ти се доверяваме, не е нужно да е начупен. Край! Майстор си! Уби ни в земята...срам, срам.
 Joy Бонго....жестоки са!!

# 199
  • Мнения: 7 779
Напълно ти се доверяваме, не е нужно да е начупен. Край! Майстор си! Уби ни в земята...срам, срам.
 Joy Бонго....жестоки са!!
ти до сега си се съмнявала в мен ли ???  #2gunfire

# 200
  • Мнения: 1 705
аз докЪт не видя парче не вЕрвам hahaha
Пак ми се прияде козунак заради вас #2gunfire Ще напълнея Laughing

# 201
  • Мнения: 28
Бонго, много хубави козунаци си показал - по коя рецепта ги прави и с кой вид масло са?

# 202
  • Мнения: 3 451
Бонго много хубави козунаци  Peace.Това се пече в момента.Традиционните козунаци на Джемма.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 203
  • Мнения: 3 451
Ето ги и изпечени.

# 204
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
Мммм, Мими, страхотни са   bouquet
А и Бонго си го е показал, гледам  Hug

# 205
  • Мнения: 1 705
Мими чудесно изглеждат Hug Аз имам въпрос- понякога след или преди оформянето на козунака тестото ми леко се разкъсва на места. Нещо подобно като на Мими снимката след втасването, каква е причината newsm78

# 206
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
От  излишък на мая е. Но аз не я намалявам, заради това,ч е слагам винаги 20-30 гр захар повече и ме е страх пък да не би да не втаса.

# 207
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Аз имам въпрос- понякога след или преди оформянето на козунака тестото ми леко се разкъсва на места. Нещо подобно като на Мими снимката след втасването, каква е причината newsm78
И на мен ми се е случвало и понеже не си играя с количеството мая, смятам че не е от повечето мая. И понеже съм правила една рецепта с хляб с повече и доста по-малко мая, та няма разлика.
Според мен е, заради недостатъчно/недобро месене - неустойчиви глутенови нишки. Също и втасването - най-добре е да става на стайна Т .  И двете, за да може хубаво да се развие глутена и да изгради устойчива структура.

Този ми е с леко прокъсано тесто - , а този не - .

# 208
  • София
  • Мнения: 12 220
И на мен ми се е случвало и понеже не си играя с количеството мая, смятам че не е от повечето мая. И понеже съм правила една рецепта с хляб с повече и доста по-малко мая, та няма разлика.
Според мен е, заради недостатъчно/недобро месене - неустойчиви глутенови нишки. Също и втасването - най-добре е да става на стайна Т .  И двете, за да може хубаво да се развие глутена и да изгради устойчива структура.
............
[/quote]
Никаква разлика не намирам.  Simple Smile Прокъсва се, когато не е много еластично тестото, но това зависи от брашното.  Вкусовите качества са едни и същи.   Peace

# 209
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Да, напълно е възможно и е и да е от слаби глутенови нишки, защото захарите и мазнините влошават качеството на глутена.

Общи условия

Активация на акаунт