Отговори
# 210
Здравейте наистина нямам време да чета назад.Изписаха ни скоро на 19.05 се роди синчето ми Мартин.
Въпрос към ЛЛЛ
Вече имам кърма но Марти хапва малко и заспива бързо не мога да го събудя, като го оставя уж да спи се събужда много бързо и пак търси да суче.Проблем ли е това и какво може да ме посъветвате да направя,много ни е трудно и захапването Марти реве много преди да засуче правилно.  bouquet

Здравей MoonLight  и честит Мартин!   bouquet
Макар и бебетата да се раждат със силен сукателен инстинкт, често имат нужда от време и упражнения на гърдата, за да развият сукателните си умения. Те могат в първите дни и седмици, да се уморяват по-лесно, да заспиват на гърдата, после скоро след това пак да пожелаят да сучат. Това е съвсем нормално. Техните стомахчета в началото са много мънички, почти колкото орехче, бързо се пълнят, но и бързо се изпразват и бебетата имат нужда да сучат много често (около 10-12 или повече пъти за денонощие) След известен период бебетата обичайно се научават да се справят по-бързо и умело със сукането и да изграждат свой ритъм на кърмене.

За доброто поемане на гърдата би могла да следиш за:
- добро позициониране на бебето на гърдата- коремче обърнато към твоето коремче, а ушенцето , рамото и бедрото на бебето, погледнати от теб отгоре, да лежат в една линия, т.е. телцето му да не е усукано.

- добро обхващане на гърдата- с широко отворени уста, обхванало част или цялата ареола, а крайчетата на устенцата да се извити навън, като на тази снимка и в това   клипче
 Eто и още едно преведено клипче с най-важното за кърменето, в което има също идеи за поставяне на гърда .
 Някои бебета, когато са твърде гладни, могат да имат трудности да засучат спокойно гърдата. Затова може да следиш за първи признаци на глад : въртене на главичката в посока на гърдата, лапане на ръчички, облизване, сукане на празен ход, неспокойство, и да предлагаш гърда.
 Ако по време на кърмене усетиш някакъв дискомфорт, това е сигнал, че нещо трябва да се промени. В такива случаи би могла да опиташ нежно да прекъснеш кърменето като приплъзнеш чисто кутре в ъгълчето на устничките на Мартин и между челюстите, за да освободиш вакуума и да се опиташ отново да го поставиш добре на гърда.
 Първите седмици след раждането са период на адаптация и взаимно опознаване на мама и бебе. Вярвам, че с Мартин ще се справите чудесно и ще изградите силна и здрава връзка помежду си! Насреща сме и за нови въпроси, ако изникнат! Hug

# 211
  • Бургас
MoonLight!!! и Elichka_Vr, честито, живи и здрави, всичко най-хубаво   bouquet Simple Smile

Бел, умората, хормоните, недоспиването, недояждането... всичко оказва влияние на организма. Предполагам е някаква съвкупност от причини да не се чувстваш добре, но не е нищо сериозно  Hug Ида като не спи нощем реве ли или просто си будува?
Сияна снощи пищя от 21ч до 01:30ч  Tired После продължи да ръмжи, но поне не ревеше чак така ... Утре сутринта ще я водя на поредния педиатър за мнение, че това не е човешко просто ... Tired Притеснява ме защо чак толкова я боли ... като и къркори коремът чак на гърба се усеща как се движат вътре газовете, някаква революция е направо  Confused
Поне опровергахме две неща - че момиченцата имат по-малко колики или никакви и че бебетата само на кърма нямат толкова колики, колкото тези на АМ  Mr. Green

Нанинче  Hug дано и Ния се кротне малко скоро  Hug

# 212
Мон, тя беше по-нетърпима някъде от ятората седмица и продължи 2 седмици близо. Сега нещата са се успокоили, не я тормозят толкова коликите.Посвува се, пусва чат пат, но и минава лесно.  Нощем първо се буди с писък или поне аз тогава се будя. Храня я и тъкмо се унесе и ако я размърдам писва. Усещам я, че не яде вече, опитвам я още няколко пъти, но тя не яде, а само се успокоява. Легълцето и е лепнато до нашето и се опитвам някак да я настаня, хем тя да усеща, че съм до нея, хем да не пречим на ММ.Но тя си помрънква и аз не мога да заспя, ММ пък се дразни и само сумти от под завивката. Не реве неистово, просто хленчи някак, колкото да не можеш да спиш.

# 213
  • София
Belle, дано вече сте по=добре и ти и малката Ида . Кръвни изследвания правили ли са ти , все пак да го провериш този хемоглобин.

Мон , ако има кой да ти достави от Германия , има едни капки Лефакс ( няма ги в БГ) , вече 5-6 мами много ми ги хвалят. Ние очакваме доставка от тях , въпреки че нашите колики засега се леки , на фона на това което пишете . А сме изцяло на АМ.И аз направо ви се чудя как смогвате с бебок +кака/батко. Направо сте си герой.

Честито на новите мами, да са им много здрави бебоците и много да ги слушат. Хайде вече почти не остана , скоро май ще се местим в друг раздел.

# 214
привет,
сколасах да седна на комп малко.
дреб се мръщи в количката нещо, свиват го коликите, направо ми се жалва с глас понякога.
малката е взела една празна туба 10л от минерална вода и кара лодка  Crazy
аз чакам кумата с малката разбойничка да дойдат да ни видят, тя е малко по-голяма от Милица.

как сте?
Бел, ходи ли на изследвания?
ние утре сме при педи рано-рано, живи-здрави.

# 215
Здравейте милички.Ето че намерих сили да споделя с вас.Нашият Ивайло се роди с вродена аномалия-Цепнатина на небцето,още немога да осъзная какво ни се случва.И поради тази причина неможе да засуче и се храним със шише,но процеса е много бавен,понеже му е трудно да направи вакум,по точно невъзможно.На 10 месеца ни предстои операция-ще му поставят пластика.През какво ли не минах тази бременност и тъкмо си мислех че вече всичко е зад гърба ни но уви. SadСега само се моля,поне да е само това.Че вече очаквам всичко. HugДано не съм разтроила някой,но наистина исках да споделя с вас,момичета.

# 216
kamban4o,не се притеснявай,всичко ще се оправи и Ивайло ще порасне здрав и силен мъж,ще видиш.

# 217
Камбанчо,  Hug  Hug, всичко ще бъде наред!

# 218
kaman4o,
 Hug
колко неща сме споделяли тук, вярвам, че мъничко ти е олекнало като сподели притесненията.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=142023.0 ето прочети това за пластиката на небцето,
най-доброто, което можеш да направиш сега е да се въоръжиш с повече търпение, да се информираш за това, което ви предстои 10ти месец и ние сме с теб.
затова сме майки, да се справяме и с тия трудности, всяка майка се е сблъсквала или се сблъсква с това чуство.  Hug

показвай му своята обич, всичко ще се нареди.

# 219
Камбанчо, всичко ще е наред, само имай търпение. Стискам палци да мине леко това, което ви предстои.

Мамчета, имам време само да ви чета от време на време, просто времето не ми стига за нищо, въпреки че имам помощ от едната баба.

# 220
  • Бургас
Добро утро  Hug Simple Smile

kamban4o, неприятно е това, което ви се случва, но е поправимо и това е най-важното. Няма да ти е лесно със сигурност, но след пластиката нещата се оправят и всичко е наред. Просто ще ти трябват сили, кураж и вяра в добрия изход на нещата, пожелавам ти ги от сърце  Hug Hug Hug

kanye, знам ги Лефакс-а, синът ми ги пи като беше бебе. Имаха, но не кой знае какъв ефект при него. Обаче аз си мислех, че той има ужасни колики, а сега със Сияна виждам, че всъщност неговото нищо не е било ... направо ми се струва песен в сравнение с нейните колики сега. Поръчала съм ги обаче и сега, да видим ще ѝ повлияят ли. Благодаря ти  Hug
Не смея да се похваля, но снощи не пищя така ужасяващо ... пак не съм спала, но поне беше доста по-спокойно положението. След малко отиваме на консултация с поредния педиатър, дано помогне поне малко.

Много съм изтощена психически и физически тези дни... Синът ми пак се беше сдобил с вирус от училище, но загрубяха нещата и се наложи да пие АБ, че има гадна кашлица, заболя го и ухо /досега уши не го бяха боляли никога/... обиколих двама лекари и с него. И на фона на притесненията писъците на Сияна направо ме довършваха ... днес има светлина в тунела,  hahaha дано не е само от насрещния влак  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 221
Kamban4o,всичко ще е наред, наистина мина през какво ли не, но важното е, че сега гушкаш малкия сладу.Ще оправят тази цешнатина, важното е че се роди жив и здрав   bouquet  bouquet Hug Hug Hug Hug

Мон, мале на теб никак не ти е лесно, дано баткото се оправи по-бързо Hug
Смайли не се е отчитала скоро, дано всичко е наред.
дидолиния, много целувки за вас Hug Hug

Аз не мога да преценя има ли колики Ния или растройство- мъчи се,напъва се, като се иака и олеква , понякога по няколко пъти.Не знам дали не е от инфакола.Утре ще ходим на профилактичен преглед, да видим яде ли, стига ли и кърмата .Снощи си спахме, сега пищи ама си я гушкам и се поуспокои.Може една раходка да направим после.

# 222
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Здравейте!
Влизам, за да се похваля - на 23 май с планово секцио се роди Виктор - 3950/54
От вчера сме си в къщи.
Искам само да си пооправя из къщи, че седмица е била под мъжки контрол и се връщам да ви чета
Надявам се, че всички сте наред
До скоро   bouquet

# 223
Цигарет, честито да ви е жив и здрав Виктор, любимо име Simple SmileТи как си, добре ли се възстановяваш?

# 224
Браво,още едно бебче,да е жив и здрав Виктор-страхотни размери пу-пу

Общи условия

Активация на акаунт