Отговори
# 240
  • Бургас
Момичета, в паника съм- Ни се дере вече 3 часа и резултатът е на лице- има кръв по пъпчето. Cry Cry CryНаправо не знам , какво става, казаха, че е възможно да стане. чистя го , падна преди няколко дни, но го мажа още по -3 пъти на ден.Много ми е гадно и много се притесних, ча утре на обяд сме на преглед

Спокойно, нормално е да кръвне, и на двете ми деца стана така, нямаше проблем. Чисти със спирт и не се тревожи  Hug

# 241
Мерси, Мон, така и правя, дно скоро и мине.Явно и има нещо защото много ака и май е едно по зелникаво.В 1 сме на консултация дано всичко е наред

# 242
добро утро  Hug
Мон,  много кофти като не може да намериш педи дето поне за някои неща доверие да му имаш.
за монетата може да ти обясня на лични, ако искаш или по телефон.
при нас се прибра успешно благодарение на монетата, дори не трябваше да си губим времето само с тия лепенки да се разранява кожата... и по-рано ако бяхме почнали, по-бързо щеше да се прибере пъпчето.
пък и бебоците като почнат да се движдат, да им укрепнат коремните мускули, ще се прибере, спок, до 6ти месец най-късно 7ми ще сте ок, зависи колко е изскочил.

# 243
  • Пловдив
Здравейте и от мен!

Честито на всички мами и бебчовци, които вече се гушкат. Успех на всички, които още са в очакване.
И моят Даниел се появи на бял свят на 20. 05. в 11,45. Родих нормално, с епидурална упойка, но понеже бях на АБ, защото бях с бронхит, слагаха и на бебето АБ. Вече сме си вкъщи и си напасваме режимите. За съжаление каката ни е с ангина и тя е на АБ, не я допускаме много до стаята на бебето и има малко драми, но се надявам с времето нещата да се нормализират. Simple Smile
Мамите с по-големи дечица, как възприемат каките и батковците бебето? Нашата как уж се радва, но ми се струва, че има доза ревност. Гледам да й обръщам максимално внимание, даже пренебрегвам бебето заради нея, но усещам притеснение в поведението й. Надявам се с времето всичко да влезе в ритъм.

Хубав ден на всички! Ще гледам да съм по-редовна вече   Simple Smile.

# 244
  • Бургас
jos, не е много изскочил, даже в спокойно състояние почти не се забелязва, само като се напъва да реве /а тя само това прави  ooooh!/ се вижда повече. Вие лепенки слагахте ли преди монетата? От кой месец почнахте? Кога ви се реши проблемът?
Аз вчера купих лепенки, лекарката ѝ залепи вчера една, след седмица аз трябва да сложа нова. Как ще стане не знам, не съм убедена, че ще мога да го направя като хората, но ще пробвам поне...
По-късно може и с монета да пробвам. Или сега трябва?

Монд, и моят син беше е с вирус някакъв, с ужасна кашлица и изобщо не го пускам при Сияна тези дни. Мъчно му е, че не може да я гушка, но е голям и разбира защо, не прави драми и не се сърди. Но му е криво. Във всяка свободна минута отивам при него. Основното според мен е първото дете да знае и да чувства, че пак е обичано, че не е изместено на второ място ... и да не му се карат и да не го тормозят заради бебето, за да не трупа неприязън в себе си... доза ревност сигурно винаги има /въпреки че до момента аз в сина ми все още не съм я усетила/, но при адекватно и правилно отношение от страна на родителите всичко е наред.

# 245
  • До хладилника, който обичам

Извън това - как изглежда един наакан памперс на Сияна - консистенция, вид, цвят, мирис?

Бу,през последните 1-2 седмици редовно има светлозелени неща из памперса, не е като каша, но не е и съвсем воднисто, по средата е някъде, не мирише лошо. Вчера и лекарката поиска да види как изглежда, та и носихме  Mr. Green Каза, че според нея било от бързия пасаж и перисталтика /не запомних много добре  Embarassed/ ... и ако продължава другата седмица пак да ѝ звъня.
Синът ми докато го кърмех акаше оранжева кашичка, тя досега такова нещо не е изкарвала, първо беше много водно и течно, сега пък позеленя... Confused

Ако искаш, снимай в някакъв момент, въпреки че описанието ориентира също, разбира се. Щом миризмата не е лоша (кисело-млечна?) и щом няма пяна, вероятно е зелено наистина от бързото преминаване и излагането на въздух, както най-често казват педиатрите.

# 246
 Нанина, ще се оправи пъпчето.Ида имаше някакво течение по едно време, но точно за ден два.Не беше кръв, а по-скоро като розовеникава лимфа.

Монд, трябва да се опиташ да и обясниш, да говориш с нея. Може би като на голям човек, да сключите някаква "сделка", някакво правило например.  Не е хубаво да се чувства пренебрегната, но и другата крайност-да и угаждаш допълнително и да и позволяваш да се тръшка също.

Аз да ви питам по друг въпрос, може би малко изеън темата. Инфектира ми се от нищото едното ухо.Самите дупки за обици може би. Първо се зачерви, ухото ми стана двойно, а зад двете дупки имах лимфа и нещо възпалено.За броени часове снощи ми излезе и обрив по ухото, да не кажа, че и дясната буза ме сърби и точно под ухото ме боли като пипна/натисна.Не знам самата кожа ли, някакви жили или каквото друго има там...лимфни възли май.
Късно вечерта и през нощта стана това, ходих до една денонощна аптека и ми дадоха Банеоцин. След едно намазване видимо ми се смали ухото и някак кожата омекна.Сутринта пак беше огромно и по ушната мида имам странни пъпчици, зачервено е и да ви кажа все едно съм шаркава, едва се сдържам да не се чеша.  От нерви ме сърби вече цялата глава. 
Аптекарката каза, че съм го замърсила с нещо и съм получила алергична реакция, щяло да мине, макар и малко бавно.Но ми каза и, че няма проблем за кърменето, а аз прочетох на листовката(каквато съм тъпа, чак след като се мазах и кърмих ), че за бременни е рисковано, преминавало през плацентата и може да увреди слуха.Ползвало се ако риска за майката е по-голям от този за плода. За кърмене нищо не пише, педиатърката нещо не ми вдига, личната ми затваря, явно е с пациент.
Аз обиците ги свлих преди 2 седмици, защото веднъж щях да одера Ида без да искам.
На някой инфектирало ли му се е така ухото, аз такова чудо не съм виждала.Някоя коричка, лимфа-да.Но такъв обрив, пъпки...
Аз и на ЛЛЛ ще напиша:

Въпрос към ЛЛЛ:
Получих някакво възпаление на дупките за обици на едното ухо.Освен зачервяване около дупчиците имам и обрив по цялата ушна мида.В аптеката ми дадоха антибиотично кремче Банеоцин.Аптекарката ми каза, че не пречело на кърменето, а аз глупаво се доверих и се намазах, от тогава кърмих 2 пъти. Прочетох после листовката и пише само за бременни, че подобно на всички аминогликозидни антибиотици, неомцин преминава плацентната бариера.След високи дози е съобщено за увреждане на слуховия апарат на плода. Прилага се ако риска за майката е по-висок, от вероятния за плода.
За кърмене нищо не пише, а педиатърката и моята лична лекарка не ми вдигат.Може би от едно мазане нищо няма да стане, но все пак.
И обрива опасен ли е по някакъв начин за детето? Аз се измивам добре, ползвам антибактериални гелчета, но някак чрез кърмата или кожата ми по друга част на тялото възможно ли е да и стане и на нея нещо?.

# 247
  • До хладилника, който обичам

Това, което пише в листовката е, че се препоръчва внимание, ако се приема продължително по време на бременност. За кърмене нищо не пише. На голяма част от лекарствата тук има предупреждение просто защото тук не са проведени клинични изпитания за употреба по време на кърмене/бременност. Но ако такива изпитания са правени на активната съставка другаде, информацията може да е полезна.

За активната съставка на Банеоцин, неомицин, знаем, че аминогликозидните антибиотици почти не се излъчват в кърмата. Новородените абсорбират само много малко количество аминогликозидни АБ чрез нея и серумните нива са много под тези, които имат, когато са директно третирани с АБ (банеоцин се използва и в педиатрията). Не се очакват странични ефекти поради незначителното количество. По-големите бебета и деца биха поели дори по-малки количества от излъчения АБ, защото той 1) се прилага външно, 2) те са по-големи и черният им дроб функционира по-добре и е по-зрял и 3) ако за захранени и с други храни, поемат относително по-малко количество майчино мляко.
При прием на майката на неомицин се препоръчва да се следи бебето за възможни ефекти върху гастроинтестиналната флора (диария, кандидоза - гъбички, обрив - като при повечето АБ) или много рядко, следи от кръв в изпражненията, индикиращи възможен колит, свързан с приема на АБ.

Орален, топикален или офталмологичен или ушен прием на неомицин би трябвало да има в резултат много ниски нива, излъчени в кърмата и представлява пренебрежим риск за бебето, въпреки че топикална употреба върху зърното на кърмачката може да повиши риска от диария при бебето. Поради това само крем на водна основа или гел продукти с неомицин трябва да се прилагат на гърдата, защото мазилата могат да изложат бебето на повишен риск от прием на парафини като суче/ближе.

Другата активна съставка е bacitracin zinc, която се абсорбира лошо от топикална употреба (т.е. почти не преминава) и се приема, че е нискорискова за бебето. Според някои източници, ако се налага употреба върху зърното на майката, се предпочита bacitracin zinc пред неомицин, което предполагам също говори само по себе си Simple Smile

От тук:
http://www.drugs.com/breastfeeding/neomycin.html
http://www.drugs.com/breastfeeding/bacitracin.html

# 248
Бу, благодаря ти.
Ще я проверявам за нещо странно в памперса.Следобеда мисля да отида до поликлиниката, че сърбежа е нетърпим направо.

# 249
  • София
Здравейте , момичета

като коментирате пъпчетата и нашето падна преди 3 дни, доста е изпъкнало. Засега третирам само със спирт и се чудя да ли да вземам от тези лепенки или да изчакам до 11.06 , тогава сме на консултация , но ми се струва доста далеч. Вас какво ви посъветваха колко време чакахте , преди да ползвате лепенките или монетата.

Монд , честито синче, да ви е много здрав и послушен.

Лек ден на всички и  най-вече спокоен Mr. Green

# 250
Монд , честито бебче, да ви е жив и здрав и много да ви радва  bouquet

Ние се върнахме от консултация-всичко ни е наред, явно и стига яденето, защото е наддала почти половин килограм и 3 см.Изписаха ни 2,910 сега е 3,420 и 52см.Явно имам кърма,слава богу.Казаха да почвам капките за рахита и за пъпа да мажа и ако трябва с антибиотик

# 251
  • Бургас
Вас какво ви посъветваха колко време чакахте , преди да ползвате лепенките или монетата.

Аз не съм чакала, просто на мен ми се струваше изпъкнало /в сравнение с това, което беше преди на сина ми примерно/, обаче едната лекарка не го отрази изобщо и не ми каза нищо да правя. Това беше преди 2 седмици. Възможно е и тогава да е било изпъкнало малко по малко. А и Сияна много се напъва да реве, имам чувството, че и това оказва влияние...
Вчера лекарката /на нея поне ѝ вярвам/ още като го видя веднага сложи лепенка и ми каза след седмица да я сменя със силиконова. Тя можела да държи и цял месец  Rolling Eyes На мен ми се видя сложно сама да го натисна, да направя гънка и да лепя отгоре, как ще се справя не знам...А това дали ще има ефект, до голям степен зависи и от самото залепяне предполагам.

Бел, дано скоро се оправиш, не ми се е случвало това, което описваш, не знам с какъв съвет да ти помогна ...стискам палци просто по-бързо да мине  Hug

Нанинче, радвам се, че си се успокоила и всичко е ок  Hug Simple Smile

# 252
Belle, дано скоро да мине и е да е нещо дребно Hug
Мон, поуспокоих се малко ама все пак не на 100% с това пъпче, ама поне е нддала, мисля, че половин килогрм за 12 дни не е малко нали newsm78

# 253
Здравейте,мами!
И ние се обзаведохме с колики,засега не са много силни.Неспокоен е,плаче,но не се дере чак толкова,колкото описвате вие.И нашето пъпче падна преди няколко дни.Но по съвет на педиатърката все още почиствам със спирт.От вчера ходим навън с количката.Много му харесва,спи през цялото време.

# 254
  • у дома
Привет мамита, най-сетне да се разпиша и аз - нашият син Никола се роди на 16.05. след спешно секцио, вследствие на преносване и моето високо кръвно. Първите няколко дни след изписването не знаех къде се намирам, направо не знаех откъде какво да почна, та докато посвикна си минава време. Четях ви, но все нощем и все от телефона, откъдето ми неудобно да пиша.
Честито от мен и на Монд, и на всички други майчета. Нека бебоците ни растат здрави и щастливи!
А, за храненето - на кърмене и дохранване сме, поради недостиг на кърма (въпреки опитите ми да я подобря като количество някак). Опитваме да имаме режим през 3 часа, не сме на поискване (щото и не знам ако поиска дали въобще ще имам мляко) и така. Колики още не съм забелязала, но от днес вече като плаче се дере подобаващо с един силен глас, като че отведнъж му дойде силичка. Утре сме на първата консултация.
Нанинка, четох пишеш за пъпчето - и нашето малко прокървя вчера и онзи ден, но то е щото малкият се беше опишкал здраво и предполагам понамокрил марличката, която слагах върху пъпчето (а в него има малки остатъчета, които сами изпадат). Не се притеснявай.
Ние много хълцаме, не знам дали при вас е така. Но четох, че не е проблем.
И имаме проблем с обличането - у нас е направо задушно, но не мога да му отварям много, щото киха. Обличам го с ританки и блузки с дълго ръкавче или пък само с гащеризонче с дълго ръкавче. Надявам се да му е добре, само дето ръчичките повечето време са студенки.
Това засега, вече ще бъда надявам се по-редовна.
Хубава и спокойна вечер на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт