ФДТ и бази за грим и перфектен тен - 17

• 64 942
  • 724
  •   1
Отговори
# 360
Много ФДТ имат блестящи частици, но на лице не се забелязват, само на ръка. Ревлон Photoready е един такъв ФДТ.
Ще го имам в предвид, другия път в парка с джобно огледалце да видя дали блести толкова колкото на ръката  Grinning
zvezdelina6407 как да си поръчам мостра? Благодаря за съвета за база на Ревлон. Аз и горния фон-дьо-тен искам да го пробвам, ама вече се уредих с 6 фон-дьо-тена  ooooh! май се заформя нова мания при мен  ooooh!
Междо другото не знам тук дали сте коментирали фон-дьо-тените на Орифлейм и Ейвън.
На Орифлейм ползвах до сега Джордани голд против стареене. Много ми харесва този фон-дьо-тен, преди него ползвах на Виши http://juxtaposedblog.files.wordpress.com/2010/10/vichy-aera-teint-pure.jpg
На Виши също ми харесва и от двата съм еднакво доволна, намирам известна прилика между тях, поне така ги усещам на кожата си, но този на Джордани на намаления е по-евтин. Сега съм си поръчала пак Джордани минерален фон-дьо-тен. Моя приятелка е доволна от него и ще го пробвам. Поръчах си мостри на другите фон-дьо-тени да ги тествам.
По клиповете пък има много добри отзиви за един от фон-дьо-тените на Ейвън. И него мисля да го пробвам.
За Хелти микса на Буржоа и аз разбрах, че е за суха кожа, нищо чудно, че не ми хареса като пробвах няколко мостри от него.
http://www.youtube.com/watch?v=W4DIcJfOS2Q
Ето това клипче ми хареса с най-добрите фон-дьо тени според типа кожа.

Последна редакция: ср, 24 юли 2013, 19:05 от anbibian

# 361
  • Отвъд алеята зад шкафа
Така е, няма как да ти хареса, ако си с мазна кожа. Първото най-важно нещо при избора на ФДТ е за каква кожа е предназначен и какво трябва да прави - да овлажнява или да матира. Аз мога да се кълна в даден ФДТ, но за друг той да се окаже тотално разочарование.

# 362
Така е, няма как да ти хареса, ако си с мазна кожа. Първото най-важно нещо при избора на ФДТ е за каква кожа е предназначен и какво трябва да прави - да овлажнява или да матира. Аз мога да се кълна в даден ФДТ, но за друг той да се окаже тотално разочарование.
newsm10
Обаче проблема е как да разбера даден фон-дьо-тен дали е за мен, ако не го пише на шишето?
Не на всички пише за каква кожа е и не на всички пише примерно, че няма мазнини, за да предценя, че е подходящ за комбинирана кожа.

# 363
  • Отвъд алеята зад шкафа
newsm10
Обаче проблема е как да разбера даден фон-дьо-тен дали е за мен, ако не го пише на шишето?
Не на всички пише за каква кожа е и не на всички пише примерно, че няма мазнини, за да предценя, че е подходящ за комбинирана кожа.

Така е. На мен много ми помагат консултациите с приятелки тук в гримовите теми, техният опит е безценен. Също така почти за всеки ФДТ има ревюта в интернет, където се споменава за какъв тип кожа е по-подходящ. Третото нещо за бърза ориентация е, когато пише на ФДТ, че е с матиращ завършек, много често в самото наименование на продукта. Четвърто - задължително се пробва един ден поне, преди да се купи, за да се види как се отразява на кожата - дали лъсваш, дали изсушава прекалено, дали има трайност, дали не се събира в гънките...
За комбинирана кожа са подходящи или ФДТ за мазна кожа, тоест матиращи, или прахообразни минерални ФДТ като на Clarins. На Лореал също има такъв ФДТ, но трябва да се слага по много малко, защото има по-силно покритие. Друг вариант е ФДТ да се матира с пудра в Т зоната, за да се избегнат лъсванията.

# 364
Да, аз винаги ползвам и пудра. Като цяло обичам по-матов завършек на лицето, ако искам нещо по лъскаво на места си слагам хайлайтър, ама не съм се научила все още как да ползвам правилно руж, бронзант и хайлайтър  Embarassed
Иначе тук няма от къде да се вземат мостри на фон-дьо-тени по дрогериите, за да го пробвам предварително, а пък за търсенето на инфо в нета си права, ако покупката е планирана, ама ето отишла съм за Ревлон Фото реди, пък се върнах с два фон-дьо-тена на Лореал и Римел. Често се получават спонтанни покупки, пък и като бяха нещата на касата, хич не се и почудих за каква кожа е, само прегледах дали цвета е подходящ за мени и ги грабнах  Crazy

Лореал трю мъч минерал (течния) за каква кожа е подходящ? Май беше в графата за всеки тип кожа, тъй като е минерален, но не съм сигурна  newsm78

# 365
  • Пловдив
Някой може ли да направи сравнение между прахообразните/минерални фдт на Clarins и Bareminerals , искам да си взема такъв фдт и може би ще е един от двата.

# 366
  • най-шареното място
Как избирате течен или пудра да си вземете /пък била и компактна/?
Зачудих се заради твръдия коректор по-горе. Аз бих ползвала течен за под очи.

ПП При мен основното съобразяване е към съставките. Затова си взех на Lily Lolo. Там има мостри, а  и с малки изключения описанията са достатъчни за да избереш точно. Единственото неудобство е съвместимостта с коректор и руж. Ако не са минерални се променя цялата схема на ползване.

# 367
  • Sofia
Някой може ли да направи сравнение между прахообразните/минерални фдт на Clarins и Bareminerals , искам да си взема такъв фдт и може би ще е един от двата.

Мога да сравня Clarins с Lily Lolo и UNE. Ползвала съм тези трите. Clarins-a е много хубав като покритие, завършек и цялостно излъчване, но на мен ми щипеше много  Tired Той не е изцяло натурален, както са другите два. Харесваше ми и кабукито към него - малко, стегнато и някак по-твърдо.
Лили Лоло е хубав много, идеално ми пасна цвета, който си взех, много матов завършек.
UNE - най-хубав, като усещане, има слюда и лееекичко блести, по-скоро озарява. Много приятен за носене, не изсушава изобщо, нито подчертава бръчици. Тъй като ми е леко жълт за моя подтон, смесвам с Лили Лоло и така си правя идеалния минерален ФДТ Wink

Дано съм те ориентирала  Peace

# 368
Някой ползвал ли е Max Factor Cream Puff? Дали е подходяща за мазна кожа? В магазина ми предложиха номер 5, защото била полупрозрачна и апсвала на всички цветове и кожи ...  newsm78 Взех си в крайна сметка Revlon  и съм доволна. Heart Eyes Макар, че можех да си взема с един тон по-тъмно навместо точно моя цвят ама айде .. Laughing

# 369
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз не съм най-компетентният човек по пудрите, доколкото не ползвам такива, само метеорити. Имам тази пудра на Макс Фактор и това, което не ми харесва е, че много си личи - не като цвят, а като текстура върху кожата ми. Особено много се забелязва върху носа, има типичния изглед на напудрено лице, който аз избягвам и изобщо не харесвам. Решила съм да си взема пудра от високия клас, която да слагам за финиш, но търся нещо леко, незабележимо, само за финиш върху ФДТ, без да матира. Засега и метеоритите ми вършат тази работа, гледах една пудра на horglass, която е точно това, което искам, но за съжаление само в САЩ я има.

# 370
Аз съм ползвала въпросната пудра на Макс Фактор. За съжаление най-светлия цвят ми беше тъмен, въпреки че го ползвах лятото и си личеше разликата с естествения цвят на кожата ми.  Laughing Иначе нямам забележки към пудрата, освен че не беше кой знае колко матираща.  Rolling Eyes

# 371
  • София

Не съм ползвала clarins, само BM. Ползвала съм класическия прахообразен ФДТ spf 15, както и варианта mineral veil, което е по-скоро завършваща минерална пудра. За мен не са подходящи за мазни кожи, а по-скоро за смесена. Дават красив финиш, не тежко напудрен и са много фини. Важно е и доброто нанасяне с качествено кабуки и въртеливи движения. Много са икономични, нямат свършване  Laughing Ползвам и прахообразен озаряващ коректор на БМ- well rested, който е жесток просто!

# 372
Аз от Bare Minerals и Clarins предпочитам първия. Има по-добро покритие което е изцяло естествено и имат повече цветове. За мен това е голямо предимство. Кларинс е ок, но ако нямаш много за прикриване, също и цветовете са малко и много светли. Peace
UNE също имам, но го намирам за ужасен, подчертава всяка поричка на лицето ми и ги прави като кратери. #Cussing out

# 373
  • София
Момичета, там където живеете, няма ли магазини в които да можете да тествате продуктите?
Или пък ви е срам да ходите да ви клепат?
Ходете смело и тествайте. Големите вериги ангажират гримьори, които са на ваше разположение. Освен това дават тестери. Просто си поискайте. Много успешна тактика. Последната, която ми предложи да ми нанесе фон дьо тен, за да видим дали ще ми е добре, ми продаде още 5 неща с него.

# 374
Киара* ти къде ходиш да тестваш? Виждам, че си от София.
Не мен никога не са ми предлагали да тествам, обаче веднъж ми предложиха да си сложа от тестера на лицето, което не ми хареса. Първо тоя тестер не знам от кога стои там и второ кой знае колко хора са го пипали преди мен  Sick
Днес минах през Сефора и си взех един фон-дьо-тен и ми дадоха мостра на база. Ще я пробвам на спокойствие у нас и ще реша дали да си купя.

Общи условия

Активация на акаунт