ФДТ и бази за грим и перфектен тен - 17

• 64 942
  • 724
  •   1
Отговори
# 375
  • най-шареното място
В доста магазини има тестери. Това не значи, че там може да тестваш обаче. Налага се да си излизаш от магазина с всичките цветове по ръцете за да можеш да ги видиш. Някога може да се промени това Simple Smile

# 376
Да де, то почти навсякъде има тестери, ама аз не бих се намазала с тях никъде другаде освен по ръцете, а така освен да установя цвета друго не мога да установя т.е. пак не може да се предцени дали фон-дьо-тена е за теб, освен ако не ти дадат мостра да си я тестваш в къщи  Peace

# 377
  • най-шареното място
Toчно цвета не става да се уцели сигурно в магазин - тъмно е. Или даже луминисцентно. Последното червило си купих в дъжд и като се качих в колата и излязох от паркинга се разбра колко съм сбъркала, но дъжда ме спря да се връщам. Simple Smile За фон дьо тен грешките ще са още по-лесни.

# 378
 Thinking не знам, аз винаги вземам най-светлия цвят и грешка до сега не съм имала, ама виж за червилата си права, наскоро останах неприятно изненадана  Tired

# 379
  • най-шареното място
За светлите топли кожи е така. Обикновено първия цвят е леко топъл.
Но ако търсиш студен или неутрален, или не най-светлия /даже за светли кожи при тен/, става много сложно.

# 380
  • София
Момичета, за всичко има начин.

Последно в сефора (не ги харесвам, но в парадайза има само сефора), та там ме гримираха и ме пуснаха да се разходя. Не е срамно да избършете червило тестер и да го пробвате. Ако не искате да си цапате устата докато намерите вашето червило, сложете тънка линия от него върху вътрешната (мека) част на показалеца си и доближете до устата. Там кожата е с най - близък цвят, т.е., най - кръвоснабдена е, точно както при устните.

При избора на фон дьо тен винаги избирайте по - светлия нюанс, защото както сте го казали - луминисцентното осветление много лъже.

Аз обичам бюти зоун, там са много щедри от към тестери. Купувам си едно нещо и ме изпращат с козметика за 1 месец напред. Но и аз редовно пазарувам от тях, та може и да ме познават.

Ваше право е да се гримирате, напарфюмирате и да си излезете от този тип магазини. Казвам ви го, защото години наред купувах и хвърлях, къде от срам да пробвам, къде от заблуда от осветлението. Те получават тестери в съотношение примерно на 5:1, т.е. на 5 артикула по 1 тестер.

Винаги питам продавачките кой продукт използват те, защото те ходят на обучения постоянно, на тях им дават мостри и те не плащат за козметика. Последната (в бюти зоун) малко я хвана срам като ми каза, че ползва орхидеята на герлен, защото цената на една опаковка е колкото месечната й заплата.

Така че, смело напред, в тия два магазина можете да пробвате каквото си искате и да си излезете с усмивка и гордо вдигната глава.

# 381
  • София
А и самите магазини много отдавна са разбрали, че колкото повече тестери раздават на клиентите си, толкова повече продажби осъществяват. То е заразно. Дадат ти нещо, и уауууу страхотно е, на следващия ден съм там и съм го купила. Тогава ми дават още 10 тестера и пак така. И се моля да ми дадат нещо дето да не ми хареса, че да не се върна повече..

Макар че тия тестери не касаят тази тема, тъй като на гримовете мостри има само в сефора - база и спирала са ми давали. Базата е боклук, а спиралата я подарих без да я отварям.

# 382
Когато купувам ФДТ предпочитам да си взема малко количество за проба.
Искам да видя цвета на дневна светлина, а и да видя дали ми понася на кожата и стои естествено.
Пробите в магазина не са ми много от полза.
При сенките и червилата ми е достатъчно да ги тествам върху ръката в магазина, но и при тях в началото имах проблем и сам имала разочарования

# 383
  • София
Когато купувам ФДТ предпочитам да си взема малко количество за проба.
Искам да видя цвета на дневна светлина, а и да видя дали ми понася на кожата и стои естествено.
Пробите в магазина не са ми много от полза.
При сенките и червилата ми е достатъчно да ги тествам върху ръката в магазина, но и при тях в началото имах проблем и сам имала разочарования

Ами да, никой няма да откаже да сложи фон дьо тен в кутийка за в къщи. 2 мл. са напълно достатъчни да се мажеш 2-4 дена, а са нищо като количество.

А по въпроса за срока на годност.. аз съм имала случаи да питам къде е тестера, а те да го вадят изотзадзе, понеже тийновете налитали като бесни и свършвало за 1 ден.

# 384
  • най-шареното място
Да, фдт в кутийка е добър вариант да си го сложиш на светло и тестваш на правилното място /и близо до дегримьор/.  Но и той като червилата е достатъчно да се види на добра светлина като си знаеш цветовете. И да му усетиш текстурата.

Докато си търсиш цветовете, може би гримьор би бил полезен. Но не знам кой би трил и слагал и осигурявал светлина...

# 385
Ами да, никой няма да откаже да сложи фон дьо тен в кутийка за в къщи. 2 мл.
Не е точно така....не навсякъде дават тестери или отсипват за съжаление  Rolling Eyes
На мен са ми казвали че нямат тестери или не могат да ми отсипят и ако искам да тествам продукти, да отида без грим за да ме нагримират  Tired

# 386
  • София
На мен са ми казвали че нямат тестери или не могат да ми отсипят и ако искам да тествам продукти, да отида без грим за да ме нагримират
Специално в Сф има тестери и даже сами предлагат да ти отсипят в едни малки кутийки. По сложно е с тестерите в пликчета, защото не всички фирми и не за всички продукти ги правят.
Споделям, тъй като аз не вземам никога и нищо отсипано, съответно не питам, а продавачките сами предлагат. Достатъчно ми е да си видя цвета на ръката след като изляза на друга светлина, за да преценя дали текстура, пигментираност, нюанс ми пасват. След това чета, гледам суочове и евентуално се връщам за покупка.

# 387
Киара* за коя база на Сефора говориш - те имат две. Днес ми дадоха мостри на бялата, а видях че има и бежова. Моя приятелка наскоро каза, че едната била боклук, а другата била хубава, ама не помня коя беше хубавата  Blush Ще я питам пак.

# 388
  • София
Киара* за коя база на Сефора говориш - те имат две. Днес ми дадоха мостри на бялата, а видях че има и бежова. Моя приятелка наскоро каза, че едната била боклук, а другата била хубава, ама не помня коя беше хубавата  Blush Ще я питам пак.

Ooo, а сега де? В черно пакетче, прозрачна е. Чист силикон според мен.

Най - хубавата база до сега, на която съм попадала, е една в червена кутийка, клиник ли беше, кларанс ли... вечно ги бъркам тия две марки. И герлен са ми давали в кутийки, и двата вида на базите, но нещо не съм ги запомнила като превъзходни.

# 389
  • София
На мен са ми казвали че нямат тестери или не могат да ми отсипят и ако искам да тествам продукти, да отида без грим за да ме нагримират  Tired

Попаднала си на някоя скръндза. Дегримират ме и ме гримират докато се харесам. Това им е работата, хич не ги жали.

Общи условия

Активация на акаунт