Захранване, водено от бебето - baby-led weaning - VІІ

• 35 374
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Аз до колкото разбрах днес се разбира след 2рата годинка ,за това е необходимо да присъства всеки ден в менюто...
Направо се чудя как да се престраша да му дам каша без лъжица. Иначе яде от лъжицата сам, аз загребвам и само направлявам леко да не отиде на земята, но не му мяркам пред очите купичката. Ако му я оставя почва да бърка и да маже като усети нещо по течно ,пък и не само , и хич не се сеща да пъхне в устата и аз честно казано не съм готова да мия основно стола и да правя нова манджа и за това не му давам купичката....

# 136
Charlene масло дадох на 8 месеца.Хляб давам често,защото и ние много ядем.Не правя домашен нито печката ми е подходяща нито имам хлебопекарна,макар да го предпочитам пред купешкия.Глутен давам и под формата на макарони.
Знам ,аз съм малко по-нетърпелива и все се притеснявам че не яде, нещо да не му стане. Laughing

Вики е почти на 10 месеца и пак не яде кой знае колко.Зареди се с търпение и се води по детето.
Food is for fun until they are one.
Нали така беше  Laughing

# 137
Привет. Четох, четох, но пак съм в чуденка и общо взето объркана. Дъщеря ми е почти на 14 месеца и я захраних по звб. Много бавно и с никакво желание ог нейна страна. След 2-3 месеца започна да се интересува само от нялои храни, а други до ден днешен отказва. Научи се да яде с лъжица и вилица, пие сама от чаша, пие със сламкаа . Преди месец и нещо прояде супи, плодове, зеленчуци, за които не бях и мечтала, Но! Започна да си играе с купичката/чинията и да не се храни, а иска аз да я храня. Ако и вземем "играчкТа" мнооого се ядосва. Сега и пробиват кътници и съвсем е мъка яденето. Яде бананни, но макс половин, авокадо и ягоди. Хляб разбира се и паста нагъв. И до там.  Притеснявам се вече какво да правя. Не иска каши и пюрета, готвя за всички и тя яде  отнашата храна. Много е активна и съотсетно с това неядене, а общо взето само сучене, е кажи речи 9кг. Моля дайте идея каккво да правя, чувствам че се вманиячавам и така товаря всички у нас. Не насилвам беба с храна, но се притеснявам от нежеланието й. благодаря ви предварително мами Simple Smile

# 138
Тиквички и картофи последно предложих вчера запечени на фурна, на филийки, много се харесаха. Картофчетата си ги смучеше и между коричките успя да изсмуче вътрешността им. Тиквичките се разкашкваха в ръцете му, но и голяма част е успял да погълне (според съдържанието на памперса тази сутрин  Laughing)
Иначе тиквички и моркови приготвям и на грил тиган, морковът е труден за отхапване, тъй като е по-твърд, но пък става за смучене и за 5-минутно спокойствие на мама Wink

Макароните с какво ги предлагате? Ас съм въвела вече глутен и се чудя под каква форма да му го давам освен коричка хляб? Хем ми се иска да разнообразя, хем не смея да го оставям за по-дълго време на столчето седнал и обикновено аз подавам храната, докато седи в скута ми или в шезлонга. Филийка намазана с авокадо от кога мога да давам?

Иначе вчера малко кривнахме от ЗВБ, като дадох намачкан батат, е паренцата се бяха преварили и се разкашкваха. От време на време набутвах в устата, от време на време ми вземаше лъжицата и сам си я гризеше (дали заради батата или за да си почесва венците още се чудя).

# 139
 titolino, как запечени на фурна, само така ли, без нищо? Не залепнаха ли?

# 140
Мда, без нищо. И аз се чудих какво ли ще стане, но не залепнаха. Само 1-2 много тънки паренца изгоряха и почерняха и залепнаха, но другите си бяха идеални за хапване. Даже ги пекох заедно, тиквички и картофи.

# 141
Жива да си , titolino, голям успех пожънах! Половин тиквичка изпекох и си мислех, че сигурно предимно за мен ще остане. Овалях колелцата в малко брашно и така ги изпекох. Това дете като захапа и не пусна. Едно след друго парченцата и си ги пазеше като наследство, толкова е смешен. Всичко си изяде, аз само корите му взимах накрая, защото бяха малко жилави за него и той ми се сърдеше. И после още искаше! Затапихме с половин банан! Голям гуляй тая вечер!  Crazy

# 142
  • София
А защо не махате корите на тиквичките? Нали там се трупат вредните вещества. За да е по-удобно за хващане ли?

# 143
titolino макароните ги предлагам с доматен сос с босилек или с риба тон или с масло.Стреми се да предлагаш моркова добре сварен,защото има опасност от задавяне и гледай като даваш на бебчо да яде той да е седнал добре изправен,а не облегнат назад,защото така пак може да се задави.Не знам дали е добре да го оставяш да яде в шезлонга.
Freed тези изсушени кайсии откъде ги намери.Аз търсих ама несполучливо.

# 144
Силвана, благодаря за загрижеността, но в жезлонга е добре изправен (има 3 поцизии и е най-изправената е ОК). Изглежда ми по-стабилен отколкото в столчето, където се килва и се свлича на различни страни. Пък и като види храната в чинийката пред него (слагам я върху краката му) и той намира сили сам да се изправи напред и да си вземе  Laughing

А някаква идея какво мога да правя с домашен лапад? Аз принципно не ям, но вчера набрахме от вилата специално за малчо няколко листа. Все още му давам зеленуците и плодовете в чист вид (на 6 месеца и половина е).

Иначе аз беля корите на тиквичките. По-скоро защото и за нас си ги беля и така съм свикнала. Разпадат се малко, ама както ColdAsIce написа, разпаднати или не, пази си ги като наследство  Laughing

# 145
Силвана ,мерси за подкрепата, разбирам те , но понеже не всичко може да се предлага за хващане и се чудя както да правя с зърнените, както казах още не може да пъха с ръка ,а само маже . Днес му дадох хляб със зехтин и сливово пюре. и той ръфа ръфа и се ядоса и му дадох малко от сливите в бурканчето, които обожава . Сякаш не може да изчака сам да се наяде и се нервира като не става бързо..... имайки предвид че не е хранен много с лъжица от мен , обикновено посяга да я взима, но напоследък ,както Сатори е писала , иска аз да го храня .. и само зяпа ,няма интерес да пипа. И също като му взема купата/за да не се налага да пребоядисваме/ или лъжицата /да напълня пак/  се ядосва... та затова понякога съм в чудене... Също така тия неща за печене от варива ми стават твърди?!....и той може само да ги смуче....

# 146
Аз пълня лъжицата и и я давам тя да я управлява,тъй като тя отказва изцяло да я храня с лъжица.Свекървата се пробва един път да и даде малко супа и тя се задави.Оттогава съм я оставила сама да яде.Сега и давам коричка хляб или домашно направени сладки солети с които се учи да бърка в купичката и да загребва.Не жънем особен успех.Най-стандартното е да и оставя купата пред нея с надробен вътре хляб или сухари и тя да си взима.И тя иска да ме храни между другото.Като вземе парче първо го дава на мен и пита "Гя?" и аз си пробвам и после тя се залива от смях и яде,но това е само на моменти  Flutter.

# 147
За да не се нервира детето на взетата от мама лъжица с цел пълнене, ние веднъж се хранихме с 2 лъжички - едната се облизва от детето, при което аз пълня другата и му я подавам и така някак успявам да докопам първата, за да я напълня. С една дума - менкаме празно за пълно  hahaha

# 148
За да не се нервира детето на взетата от мама лъжица с цел пълнене, ние веднъж се хранихме с 2 лъжички - едната се облизва от детето, при което аз пълня другата и му я подавам и така някак успявам да докопам първата, за да я напълня. С една дума - менкаме празно за пълно  hahaha

Това е много добра идея  Peace

# 149
Ot kraj vreme devojkata e s dve lujici, no naposleduk tazi koqto darji ja bluska v kupata i hranata hvurchi navsqkade. Osobeno zabavno e s kiselo mlyako. A predi sama go qdeshe   Sad  nadqvam se che vsichko idva ot katnika, veneza  i e mnogo podut i veroyatno ya boli i sled kato se pokaje, pak shte pochne da si hapva  Praynig  izvinyavam se che pisha na latinica, ot ebook-a sam, a kato trugna da polzvam kirilizatora i stava mazalo

Последна редакция: пн, 27 май 2013, 14:03 от Satori

Общи условия

Активация на акаунт