Захранване, водено от бебето - baby-led weaning - VІІ

• 35 377
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
Да същата работа ако му давам да направлява почва да блъска с храната и ....става ........не мерси/същото става и с купичката/! Е понякога понечва да я тика в устата , явно всичко зависи от това колко е гладен, ама как се измерва точното количество ситост/гладност не знам, тва е то мъжки капризи/ знам за 20мин след кърмене/  Опитвам се да предлагам след кърмене ама понякога се проточва във времето -докато тва онова ...и става понякога час и той явно става по-гладничък / както май стана тази сутрин/

# 151
Charlene при теб това поведение е ок, все пак бебо е на 7 месеца. Някои бързо схващат, други не. Моето момиченце е от вторите, но сега е вече на година и два месеца и все си мисля че трябва да е израснала периода с дивата игра, ама явно не Simple Smile аз продължавам да и предлагам, понякога яде, повечето пъти не. Подозрителна е към нови храни и така. Но все си мисля, че аз правя нещо грешно и за това не иска. Може и да е зъб... ох не знам и аз вече  Blush

# 152
Satori знам,че е трудно,но трябва да имаме вяра в малките сладури,че знаят какво и колко да ядат  Hug.И моята бебка не яде почти нищо,макар че скоро ще стане на 10 месеца,но гледам да не го мисля.Кърмя много често,предлагам храна по 3-4 пъти на ден и следя дали се чувства добре и дали пълни памперсите.Ще проядат евентуално,няма бебе останало само на кърма,нали.Нищо грешно не правиш,напротив.Ако знаеш английски прочети това,може и да помогне:
http://www.letyourbabiesfeedthemselves.com/blw-beyond-babys-first-year/

# 153
Благодаря Sylvana. Прочетох я Simple Smile Тя се кърми на поискване, даже и в момента. Ако иска, а аз не се сещам, ми дърпа блузата или заравя ръка в деколтето. Много рядко иска от нашата храна, а сядяме заедни винаги и й предлагам и на нея. Има повече интерес към децата, които ядат по градинките, но те пък набиват солети, зрънчо и тн неща които не искам да и давам.
Пампите са пълни... о, да и още как.
И все пак съм соц детенце на което са повтаряли, че ако не яде няма да порасте... Sad

И все пак има лъч светлина. Преди малко хапна палачинка от тиквичка, рикота, жълтък и елдено брашно, с малко подправки.

# 154
Откъде купуваш рикота?Моята щерка поне си има батко наоколо и копира всичко от него  Laughing.

# 155
тази специално от била, но има в повечето големи вериги, както и в метро.
Тя си има братовчед, ама и той не е от ящните деца  Laughing

# 156
Sylvana, сушени кайсии взех от пазара до нас, но видях и в Пикадили в едни пакетчета. Можеш според мен всякакви сушени плодове да ползваш. А, да, аз сложих рожково брашно според рецептата, но е много - половината щеше да свърши работа.

Сатори, и Надето яде много малко, особено тия дни. На годинка е, но няма заместено хранене и скоро според мен няма да има. Не ми се струва проблем, щом децата са добре.

Чарлийн, ЗВБ=голямо мазало, неизбежно е. Надето започва да хвърля храна, като не я иска вече. Преди мяташе на общо основание. Сега започне ли да замеря стаята с череши, знам, че не ще повече.

Аз утре ще правя елда с пиле (Зелено човече, от няколко дни те благославям за тая идея), полсе ще пека картофи и други зеленчуци. При мен зорът е да става и за двете и да е подходящо за парка, ако ни свари там обядът. И като капак трябва да е съобразено с моя болен стомах. То не е трудно де.

Надето взе да отказва овесените ядки за закуска и май ще почваме пак филийки да мажем.

# 157
Благодаря  Freed,Satori  Hug
По какъв друг начин мога да и давам сушени кайсии освен в торта?
Как предлагаш овесени ядки?Моята никак не ги ще и си кара само на филийки.

# 158
Сушените кайсии нямат ли захар?

Силвана, аз слагам овесените ядки в пуричките, които бъркам. Напоследък купувам пюре от круша и забърквам с овеса и елда. От елдата се оформя чудесно тестото и даже с ръце ги правя вече.

# 159
Силвана, аз само в тортата съм слагала сушени плодове. А да, има и в овесените ядки, които купувам за себе си и които последните сутрини Надето предпочиташе пред нейните си.

За нея накисвам фини овесени ядки във вода, изцеждам ги и добавям намачкан плод. Напоследък е банан, пробвах веднъж с накълцани череши и 2 лъжици кисело мляко, но ми ги отказа. Вместо тях посегна на моите прости ядки с кисело мляко и сушени плодове, пък аз ядох черешовите.

Аз филийките ги бях спряла заради запека. Оттогава е на овесени ядки и е нормално да й писнат. Май ще купя някакво сирене за мазане за утре.

Иглуб, елдата в пуричките на брашно ли е?

# 160
Брашно е, да. Даже в случая е чистата каша на Хип, че нямаше друго като търсех. Но ако вземаш Хип гледай да е чистата, защото в тази с плод май беше, имаше и захар.

# 161
Мерси за отговора.Аз овесените ядки ги избягвах заради разтройството,но сега когато нещата са наред пак ще я пробвам.В сушените кайсии има доста желязо затова искам да ги дам.Елдата я отказва.С пиле още не съм я пробвала,но смятам да го направя скоро.

# 162
Sylvana и ние така се храним взаимно. Но първо си хапва тя, а после решава и мен да храни с остатъците Simple Smile Момичета чета че мажете филийки и се чудя.....аз до сега все корички съм давала, че нали мекото има опасност да залепне на небцето. Справят ли се вашите деца, да взема и аз да пробвам.

# 163
Sylvana и ние така се храним взаимно. Но първо си хапва тя, а после решава и мен да храни с остатъците Simple Smile Момичета чета че мажете филийки и се чудя.....аз до сега все корички съм давала, че нали мекото има опасност да залепне на небцето. Справят ли се вашите деца, да взема и аз да пробвам.

Аз я препичам на грила за няколко минути,така отгоре става хрупкава и маслото се разтапя,а отдолу остава мека.

# 164
Надето си яде непрепечени филийки много отдавна без проблем. Нищо никъде не й залепва.

Общи условия

Активация на акаунт