Захранване, водено от бебето - baby-led weaning - VІІ

• 35 161
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
Аз гледам тия дни да намалявам храната, че гърдите ми правят проблем и да суче повече, ама не ми се получава много. Иначе храна в колата успокоява най-много в духа на стататията на Фата Simple Smile която отивам да чета Simple Smile

# 31
И аз така наблягам на кърменето, от страх да не измести кърмене  Joy (луда работа нали,не знам какво искам Rolling Eyes).
Момичета имам просо как да и го предложа дайте някои идеи.

# 32
Идвам да се запиша и аз. Много ми е интересно как с всяко хапване детенцето ми все по-добре се справя. Първите няколко пъти доста му се гадеше, то вярно че и аз поизбързах, но вече се справя доста по-добре. Първоначално не знаеше какво да прави с това дето му остана в устата, много смешно. Сега го дърши вътре известно време, стои с отворена уста и нещо си крещи и се чуди и малко по малко го смачква и гълта. Наистина съм много приятно изненадана. Днес мляскаше банана с движения почти като дъвчене. Най-добре се храни, когато всички сме на масата и ядем пред него. Фата, беше права. Не отне много време да започне да проявява интерес към храната. Явно наистина навършените 6 месеца са важно условие да се започне.

# 33
  • Varna, Bulgaria
Моята бубка от няколко дни си хапва картофче, но отказва категорично да го хване. С лъжичка си го хапва, но само ако тя я държи. Притеснявах се да не се чуди после като хване нещо какво да прави, но днес й дадох краставичка и доста си я посмука.
Утре мисля и морков да й дам. Започна и повечко водичка да пие.

# 34
  • София
Нещо, което много ми харесва в ЗВБ, е, че всъщност реално по-скоро няма схема и определено няма "трябва". Толкова демотивиращо и побъркващо ми действаше навремето как всеки източник счита само себе си за меродавен, дава точни указания какво, кога и колко и... противоречи на повечето останали източници  Joy
За тези, които все пак се чувстват по-удобно с някакво времево разпределение "кое кога", бих предложиласхемата от блога на Фата  Peace

Виждам обсъжда се водата, а и пак стана жегаво, затова ми се струва удачно да припомня една хубава статия: Прес-съобщение от Ла Лече Лига относно кърмене в летните горещини

Вероятно не е проблем, но все пак обикновено се препоръчва новите храни да се предлагат по-скоро до обед. Идеята е, че така остава повече от светлата част на деня, когато по-лесно биха могли да се забележат евентуални реакции  Peace

Моята бубка от няколко дни си хапва картофче, но отказва категорично да го хване. С лъжичка си го хапва, но само ако тя я държи. Притеснявах се да не се чуди после като хване нещо какво да прави, но днес й дадох краставичка и доста си я посмука.

Повечето дечица сякаш не харесват да пипат картофите - а и те са едни такива, хлъзгави...

# 35
Домат Борис яде от 6ти месец.
За просото си мислех да смеля и направя бисквитки, обаче забравих и пак му направих елдени - с ябълка, манго и ревен.
А от два дни яде грах. Много му харесва, обаче много трудно се яде Simple Smile все пак успява да напъха по някое грахче, а в един момент почва да отваря като гардже да му давам аз Simple Smile

Да успокоя големите бебета, Борис на 6 м беше 10 100, а след това драстично намали растежа. Даже сестрата миналия месец ми казя, че бил недохранен, затова сучел нощем. Според педиатърката  бебето ми е нормално (При нас сестрата и педоатърa нямат касателство).

Последна редакция: нд, 19 май 2013, 04:09 от Августа

# 36
Да споделя и аз нашето развитие. Понеже ние определено не поемаме храна, освен банан и авокадо, по-скоро играем с нея. Реших на няколко пъти да предложа с лъжица нещо намачкано с вилицата. Детето просто не иска. Или иска тя да управлява лъжицата или просто плюе храната,. Вчера й давам броколи и тя си отваря устата лапа, събира храната и след малко плюе. Отказах се. При, което вечерта като седнахме на масата искаше и тя нещо. Дадох и домашен хляб, оглежда го, заигра се и след това почна да си го дъвче. Явно на мен ми трябваше малко повече време да осъзная, че й на нея този метод й допада. Пък и с този целия натиск около мен, може би ми се прииска да опитам дали ще яде пюре. Но не. Сега съм доволна, че и тя и аз сме намерили нашия метод и вече ще отстоявам на думата си. Ще гледам, когато й давам разни неща пред бабите да са по-меки, за де не ми натякват как детето не можело да дъвче!

# 37
Да се запиша и аз в новата тема.
Просото аз го слагам в супа, оставям да поизври течността и после натрошавам един сухар на по едри парчета и той поема останалата течност, става нещо като попара и се яде с ръце без проблем. А елдата и аз въведох преди 7 месец, на бисквитки.
Аз имам едно притеснение, в това топлото време нещо нямам апетит, хапвам основно салатя и плодове, а нали все още кърмата е основната храна на Йоана,  та възможно ли е да ми намалее кърмата?

# 38
Здравейте и от нас. Нашата кака сутринта без малко да я захрани с принцеска с яйце и сирене, а малката без малко сама да и вземе принцесата от ръцете та и дадох една коричка хляб да се кротне малко.

# 39
golden_tulip не мисля,че ще ти се отрази на производството на кърма.През лятото и аз ям предимно млечни,плодове или зеленчуци и мога да живея само от салата  Grinning.Гледай да приемаш повече течности.

deiza първите няколко седмици са така мъниците.Моята я си улучеше устата,я не.Ако имате възможност хранете се в ограничен кръг от хора,когато седнахме да ядем с баба ми и дядо ми те през цялото време сумтяха и викаха "Ох, детето!".Много ме изнерви.
 Принцесите аз ги правя с извара и малката ги харесва.

# 40
Да споделя и аз опит с по-възрастни роднини. Преди месец бяхме на семейно събиране, тогава дъщеря ми беше на ок. 11 месеца. Хапна си от нашия ориз, приготвен с целина, чушка, олио, лук, грах... Яде и листа маруля и какво ли още не. Никой, от всичките повече от 10 присъстващи, не се впечатли, че мъница се храни сама, с непюрирана храна. Дори споделиха, че на нейната възраст децата от по-старите поколения вече похапвали сериозно твърда храна.

# 41
golden_tulip, това за кърмата си е много индивидуално, аз ако не ям въглехидрати - нещо тестено или намаля млечните продукти, ми намалява драстично.

# 42
  • При моите мъже...
Привет, ние го даваме през просото със ЗВБ. Влади вече яде почти всичко - на практика всичко, каквото ядем ние вкъщи - само отделям преди да сложа подправки.
Понякого го граня с лъжица като бързаме, не го обърква:)Wink

# 43
Здравейте днес се захранихме с домашни череши не обработени с нищо. Първата четвъртинка и хареса, но на следващата се намръщи и не иска да я изяде. Утре ще пробвам пак да видим дали няма да я хареса повече.

# 44
Извинявам се, че ще подхвана тоалетна тема, но как пишкат децата ви сега в жегите? Моето не иска да пие вода, аз и не предлагам особено редовно  Embarassed но памперсите му често са съвсем леко напишкани. Чудя се да се притеснявам ли  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт