Захранване, водено от бебето - baby-led weaning - VІІ

• 35 168
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
Ами на Никол доста често са и напишкани памперсите и тя не пие много вода ако изпие 10-20 мл за деня. Между другото пробвах с какви ли не шишета и преходни чаши, но упорито ми отказваше да пие вода от тях днес пробвах с обикновена кафена чашка и много и хареса даже искаше сама да си я държи и я дърпаше към устата си.

# 46
иглуб и моята щерка разреди напишкванията,а и аз предлагам вода колкото и ти.Поредната лудост,която ме обзе беше,че скоро ще се отбие и кърмя по-начесто,но няма разлика в пелените.

зелено човече даде много хубав линк,хвърли му едно око.

Виждам обсъжда се водата, а и пак стана жегаво, затова ми се струва удачно да припомня една хубава статия: Прес-съобщение от Ла Лече Лига относно кърмене в летните горещини

# 47
При нас ЗВБ не върви много добре, въпреки че вече 3 седмици се мъчим. Яде предимно корички хляб и през ден-два му давам банан. Много рядко си почесва венците с краставица. Всичко друго отказва в сварено състояние. Май само броколи и чушка останаха непробвани.

Обаче днес бяхме на кръчма по обяд и му хареса да си смуче изпечените на сач зеленчуци (тиквичка и морков), облизани от мама, за да са с по-малко мазнина и сол. Явно тази седмица трябва пробвам с изпечени на грил тиган зеленчуци, а не задушени на пара, преди да се наложи да преминавам към пюретата Sad

Вода все още не пие, само си гризе накрайника на чашата. Трудно ми е да му давам с лъжичка например, тъй като все още се храни предимно седнал в скута ми, докато се научи да седи самостоятелно в столчето си.

# 48
Аз купих две преходни чашки да си имам за БГ, че майка ми много взе да напира с тая вода. Аз още не съм предлагала. Само ледче в мрежичката съм давала. Дали да не взема да пробвам да го видя какво ще прави. То горкото и без това ми стана опитно зайче  Mr. Green

Да се похваля и тук, че днес изяде половин круша и четвърт банан. Бананът щеше да е повече, ама много трудно се яде. Много ми е интересен как става все по-добър. Сега един хляб се бърка, довечера ще има коричка за смукане.

# 49
titolino възможно е печените да се харесат повече от сварените преди един два дни свекървата беше пекла тиквички във фурната и малката много ги хареса с такова настървление ги пъхаше в устата си, че чак и се чудих.

# 50
Да се похваля и тук, че днес изяде половин круша и четвърт банан.

ColdAsIce, как предложи крушата - сурова поомекнала или задушена/сварена? Аз от седмица чакам една круша да омекне достатъчно и вчера я изтървах и днес вече се е скапала и не става за ядене. Утре отивам да купувам нова круша Simple Smile

# 51
Сурова, зелена (не знам какъв сорт се води...зелен), поомекнала. Половинката я срязах на две четвъртинки. Досега толкова много не беше ял. Много ме изненада и зарадва днес. Направо къде ли не се похвалих.  Laughing

И да се допълня, дояде си другата половинка круша, аз си откраднах само едно парченце. И за вечеря яде половин картофче, не голямо. Доволна съм, защото предния път от картофът му се догади и изобщо не пожела повече да го погледне.

Определено предпочита сам да се храни, ако опитам аз да му дам, веднъж може и да ми позволи, но после почва да стиска устенца.

Последна редакция: пн, 20 май 2013, 03:27 от ColdAsIce

# 52
Силвана, същата работа и при нас. Ако зависеше от мен целодневно щеше да е на гърдите ми Simple Smile ама той не иска. И аз съм в някакви такива състояния, че кърмата ми намалява, току вадя помпата да видя пускат ли нещо  Embarassed болят ме тия дни, а са меки и съвсем се психясвам  Rolling Eyes Уж я прегледах статията, ама сега пак внимателно ще я прочета.
Тиквичка на грил и аз давах онзи ден, хапна си. Иначе си изяжда по един банан без проблем, май това е храната, която дори и да не иска друго яде. Днес ще му правя макарони с лапад.
Мисля да задуша лапада и после да пасирам и да смеся с макараните. Някой с по-добра идея Simple Smile

Иначе вече се изчерпах какво да въвеждам  Rolling Eyes

# 53
Titolino, дай повече време. Надето прояде след 3 месеца някъде. Нормално е, не се притеснявай. Иначе печени на грил зеленчуци и при нас вървят по-добре.

Иглуб, Силвана, и аз все я бутам Надето да суче, ма не ще през деня. Много по-забавно й е да гоним топки, гълъби и кучета. Но като я гледам каква ми е дунда, едва ли страда от недохранване с кърма Simple Smile.

Силвана, тортата за рождения ден ще е комбинация от две рецепти. Блатът ще е този: http://vkuhniata.wordpress.com/2010/01/09/sugar-free-cake-for-kids/, а кремът - този: http://fitnesinstruktor.com/vegan-torta-garash/. Само че май ще сменя фурмите със сушени кайсии, щото няма тук обезкостени фурми. Дано става за ядене Simple Smile.

# 54
Записвам се и аз в прекрасната тема, която в последно време предимно чета, без да пиша  Blush
Много се радвам, на всички мами тук, и на всички прекрасни бебоци, които  виждам  Heart Eyes

# 55
Кога мога да почна да давам бисквитки с царевично брашно? И кори за баница. Иска ми се вече да й правя бисквитки и банички. До сега съм давала хляб, банан, авокадо, тиква, картоф(сладък и обикновен), морков, краставица,броколи и ябълка.

Последна редакция: пн, 20 май 2013, 14:28 от deiza

# 56
Аз пък днес направих нещо от елда. Не точно бисквитки, защото съставките им бяха само варена елда (че нямам брашно) и банан - и двете пасирани, намазани върху хартия за печене на хапки и минати през фурната за 15-20 мин. В интерес на истината стават за ядене, мекички са Mr. Green, но на Дени не му харесаха, така, че за момента спирам да му предлагам елда.

# 57
Сега вече е ред да се оплача, нещо се чувствам така все едно нещата не вървят. Или не уцелвам кога да предлагам храни или той още не знае за какво става въпрос. Купувам био зеленчуци правя  всяко ядене на момента ,да е прясно или най-много още 1 път предлагам, най честата реакция е да го вземе уж че ще яде и после или го обръсва в-у мен или го мята и почва да си пищи или там нещо си друго. Има и случаи си е хапвал добре ама напоследък не и много се отчайвам. Предлагам 2-3 неща и всичко на земята или в скута му / ако благоволи да е на столчето / или по дрехите ми, хич не го интересува яденето, почнах да предлагам по 3-4 пъти на ден. Сигурно ще ми кажете да постеля нещо на земята и да давам пак,,, ми то след 15 удара и да го мия пак и,  то не остава нищо от него, и така в края на яденето то не остава нищо да му предложа ако случайно вече му се е отворил апетита/ както май стана преди малко - бях му приготвила 2 резена тиквичка, 1 морков, 1 заек - на земята .... не знам има ли смисъл , сега останалия заек ще пасирам с ориз - предавам се ...... и ще го пробвам......иначе пък като е пюре яде пак сам с лъжицата ,ама се губи идеята с различните вкусове на продуктите ........

Последна редакция: пн, 20 май 2013, 17:50 от Charlene

# 58
Charlene, дай му време. Надето също първите 3 месеца основно хвърляше и си играеше с храната, дори сега има такива моменти. Това захранване е много бавно, но си струва според мен.

# 59
Charlene, когато давам на дъщеря си да се храни сама (по-често сме на "традиционно" хранене с лъжица), под столчето й задължително постилам голям найлон. Освен това я изчаквам да поогладнее. Ако тъкмо се е нахранила, лесно губи интерес дори към любими храни. Когато е гладна обаче, яде с голям апетит  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт