Захранване, водено от бебето - baby-led weaning - VІІ

• 35 184
  • 742
  •   1
Отговори
# 15
Хайде и аз да цопна в тази тема. Бебе Дени е на 6 месеца и 11 дни, от около 2 седмици се захранва лекичко. Първо пробвах два дни на пюрета и разбрах, че това не е за нас. Гледам да въвеждам нови неща през деня, не чакам по два-три дни преди да предложа нещо различно. До сега е пробвал картофи (обикновени и сладки), ябълки, банан, морков, тиквичка, авокадо, елда, коричка хляб, краставица. По въпроса за био-то, купих 2 пъти био зеленчуци, ама не виждам много смисъл на този етап - много храна се хвърля и малко се изяжда.
Ето го и него на вечеря:
Скрит текст:
Без да искам да те засегна, но с какви мерки е господинът, защото и моята дама е доста пухкава и една педиатърка ми каза, че бебето ми е дебело и се опита да ми вмени чувство на вина Sad.

# 16
Шушулче, и нашата педиатърка на последната консултация се намуси, че е дебел и ни посъветва да заместим хранене със зеленчуково пюре, но държа да отбележа, че Денис винаги е бил само на кърма, а не на АМ. Мерките му на 6 месеца са: 9,700 кг и 68 см и не ги приемам за драматични.

# 17
И нашата дама е на изключително кърмене, на 5м и 1/2 беше 9800/70. Обаче е със съмнение за АБКМ и докато не разберем от какво е обрива и кръв и слуз в акото не можем да започнем захранване. Та, в този ред на мисли, като я водих при педиатър (не нейната ЛЛ) тя ми каза да махам нощното хранене и да ѝ давам вода като се събуди през нощта. Е, как да си държа детето гладно?
Предполагам, че няма да са очаровани и от ЗВБ, но купешки пюренца няма да дам, в това съм категорична. Та, ви следя изкъсо.

# 18
. Та, в този ред на мисли, като я водих при педиатър (не нейната ЛЛ) тя ми каза да махам нощното хранене и да ѝ давам вода като се събуди през нощта. Е, как да си държа детето гладно?
Предполагам, че няма да са очаровани и от ЗВБ, но купешки пюренца няма да дам, в това съм категорична. Та, ви следя изкъсо.
И на мен не ми е ясно как става това с водата, той сега си пие предимно през деня, особено като е топло, но не мога да си представя през нощта да го залъжа с вода... Както и да е, пооспамихме темата Simple Smile

# 19
Запис.
Ние пуснахме изследвания и всичко е в нормите, но се оказва, че трябва да приема повече вода. А по-принцип си пийва, за разлика от останалите изключително кърмени бебета. Ще почна да предлагам по-често, че го правя май само веднъж на ден, а като знам аз колко вода изпивам ooooh!

# 20
Благодаря за отговорите Charlene и titolino, горе-долу ми се проясни. Както казваш Charlene не задавам въпроси, ами давам и ако яде, яде, ако не пробвам със следващото и все нещо ще му се хареса и ще прояде  Grinning.
Хубав и усмихнат ден на всички.

# 21
Хайде и аз да цопна в тази тема. Бебе Дени е на 6 месеца и 11 дни, от около 2 седмици се захранва лекичко. Първо пробвах два дни на пюрета и разбрах, че това не е за нас. Гледам да въвеждам нови неща през деня, не чакам по два-три дни преди да предложа нещо различно. До сега е пробвал картофи (обикновени и сладки), ябълки, банан, морков, тиквичка, авокадо, елда, коричка хляб, краставица. По въпроса за био-то, купих 2 пъти био зеленчуци, ама не виждам много смисъл на този етап - много храна се хвърля и малко се изяжда.
Ето го и него на вечеря:
Скрит текст:
А елдата нали е от седмия месец? newsm78

# 22
  • София
Защо не опитате този сладолед http://www.recipemagician.com/video/surov-domashen-bananov-sladoled/ ? Не съм го правила, но изглежда лесен  Simple Smile

# 23
[/spoiler]
[/quote] А елдата нали е от седмия месец? newsm78
[/quote]
Аз много я обичам и често я ям, та си бях сварила за мен и му дадох да пробва. В интерес на истината, беше ужасен  Grinning, хич не му хареса на вкус ли, на консистенция ли, не знам...

# 24
А на мен много ми се иска да въведа елда вече. Дали да не пробвам? Днес ще й дам хляб . Да видим колко ще го ръфа Mr. Green
Harpalike този сладолед е страхотен, често го правя вкъщи Simple Smile

# 25
  • София
Harpalike този сладолед е страхотен, често го правя вкъщи Simple Smile

Може да се смеси и с ягоди или някакъв друг плод. Ние не сме много по сладоледа вкъщи, освен като ходим в Италия  Wink, но след време, ако малчо харесва, това ще е рецептата Grinning.

Той все още не е захранен, но разигравам менюта. На 6 месечно как бихте давали черешите? Без костилка е ясно, но дали да са на половинки или четвъртинки? Ако са половинки дали не е по-вероятно да се задави? Пинсетен захват май има, защото една играчка я поема с двете пръстчета, така че четвъртинките не би трябвало да са проблем.

# 26
Harplalike, днес дадох за първи път череши, на две половинки, още няма пинсетен захват, но добре се справи - държа си ги в края на юмручето и ги смука с голям кеф. Стана голямо мазало от червения сок, но не ми се струват особено опасни, мекички бяха нашите.

# 27
Harpalike, точно такава рецепта ми трябваше Simple Smile.

Относно това кога какво да се въвежда, само да припомня, че в табличката от блога на Фата нещата не са задължителни. Тъй че, давайте смело на децата, пък те ще решат дали, какво и колко да ядат.

Аз не съм спазвала много "правила" с Надето, карах на инстинкти и вдъхновение. Тя сама винаги ми е показвала какво и колко (леле, звуча като ветеран, хихи).

Череши давам на половинки, справя се.

# 28
Благодаря за новата тема.Аз докато се усетя и сте изписали две страници.Много сладки бебоци!

Някой беше питал за солта,а тя е хубаво да се избягва до навършване на годинка.
мойри,Фата благодаря за отговорите за моцарелата ще си взема и ще дам на маймункова да пробва.

Freed как е курса и каква торта си замислила за Надето?

# 29
  • София

Аз не съм спазвала много "правила" с Надето, карах на инстинкти и вдъхновение. Тя сама винаги ми е показвала какво и колко (леле, звуча като ветеран, хихи).

Половин година е голяма разлика, когато говорим за бебенца, така че е супер, че споделяте  Simple Smile

И аз си мисля, че бебчетата са ни най-добрия показател какво и как да правим!

Общи условия

Активация на акаунт